Național

Peste 100 de hectare de porumb compromise de ploi

Gabriel Sava
10 mai 2005 603 vizualizări
Ploile torentiale care au lovit Vrancea in ultimele zile au afectat 150 de hectare de culturi.

Ploile torentiale care au lovit Vrancea in ultimele zile au afectat 150 de hectare de culturi. "Noi am intocmit chiar astazi (n.r. ieri) o situatie pe care ne-a cerut-o ministerul. Pina la orele 15.30 doar inginerii agricoli din comuna Corbita au raportat existenta a 150 de hectare de culturi afectate de calamitati. Acestea erau cultivate in principal cu porumb, floarea soarelui si legume. Am recomandat specialistilor din judet sa raporteze in maxim 24 de ore situatiile deosebite. Urmeaza ca miine sa vedem daca mai sint si alte suprafete afectate", ne-a declarat directorul adjunct al Directiei pentru Agricultura si pentru Dezvoltare Rurala Vrancea, Viorica Ghionea. Potrivit informatiile furnizate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cele mai multe suprafete afectate de inundatii in Vrancea sint cele cultivate cu porumb, 132 de hectare, 7 hectare cu plante furajere, 5 hectare cu griu si secara, 4 cu floarea soarelui si doar 2 cu orzoaica. "Suprafetele afectate se refera numai la cele insamintate in toamna lui 2004 si primavara anului 2005. Nu sint cuprinse ogoarele, pasunile si finetele", se arata in comunicatul de presa al MAPDR. Aceeasi sursa mentioneaza ca aceste suprafete nu sint asigurate. Culturile cu porumb, orzoaica si floarea soarelui au fost compromise, fiind afectate suta la suta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.