Național

România a pierdut anul trecut încă 19.000 de locuitori

Ziarul de Vrancea
26 apr 2017 930 vizualizări
România avea, la începutul acestui an, 22,223 milioane de locuitori înregistraţi oficial după domiciliu, în scădere cu circa 19.000 comparativ cu începutul anului 2016, arată datele publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Datele oficiale arată că 56,3% din populaţie locuieşte la oraşe, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei. Totuşi, datele sunt diferite de cele obţinute în urma recensământului din 2011, care indicau faptul că România are o populaţie reală mult mai mică, de circa 20 de milioane de locuitori. Diferenţa provine din nedeclararea schimbărilor de domiciliu de către românii care pleacă în alte state şi care rămân înregistraţi în continuare în registrele româneşti, spun statisticienii.  Emigraţia şi natalitatea scăzută înrăutăţesc în continuare situaţia demografică a României. "Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populaţia vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu 269.000 persoane populaţia tânără de 0-14 ani", se precizează în comunicatul INS.
La începutul acestui an, 3,55 milioane de români aveau vârsta peste 65 de ani, în timp ce numărul de copii cu vârsta de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul îngrijorător de către demografi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.