Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Fosta şefă de cabinet a lui Chiuariu, acuzată de favorizarea făptuitorului

Ziarul de Vrancea
26 apr 2017 1037 vizualizări
Ea şi-a schimbat declaraţia dată la DNA în dosarul Sturdza, susţinand că era obosită şi timorată cand s-a întalnit cu procurorii

Elena Catrinel Florescu, fosta şefa de cabinet a fostului ministru Tudor Chiuariu, este acuzată de favorizarea făptuitorului după ce în instanţă şi-a schimbat declaraţia dată la DNA în dosarul retrocedării ilegale a 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău. Audiată că martor în dosarul retrocedărilor de pădure în care este judecat Viorel Hrebenciuc, Elena Catrinel Florescu a spus că nu îşi mai susţine o declaraţie dată la DNA deoarece atunci când a fost audiată era obosită şi că procurorul i-a pus întrebări privind fostele locuri de muncă. Întrebată de judecător ce lucruri neadevărate a fost obligată să scrie în declaraţia de martor, fosta şefa de cabinet a lui Tudor Chiuariu şi actual director la biroului său de avocatură a arătat că i s-au sugerat diverse aspect legate de stabilirea onorariului pentru a reprezenta interesele lui Sturdza în procesul de retrocedare.  “Nu Chiuariu a stabilit valoarea contractului”, a mai susţinut martorul.
 Întrebată în instanţă unde a mai lucrat înainte, Catrinel Florescu a spus că a avut “mai multe activităţi în sfera juridică", iar cu Tudor Chiuariu colaborează din 2007, fiind directorul său de cabinet la Ministerul Justiţiei.
La întrebarea cine a ales notarul care ar fi trebuit să legalizeze viitoarea tranzacţie de terenuri, Florescu a susţinut că nu ştie cine a ales notarul. “A fost întâlnire cu doamna notar Laura Iuliana Scântei. A fost prezentă şi ea la un moment dat la întâlnire. Este notarul cu care colaborăm, nu-mi amintesc cine a ales notarul”, a mai susţinut fosta şefa de cabinet a lui Tudor Chiuariu.
 La finalul audierii, procurorul de şedinţă a anunţat că, în urma acestor declaraţii, va deschide pe numele femeii dosar penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.
În ianuarie 2015, fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, fostul senator Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie. Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari PSD, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.
 Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme offshore pentru a ascunde provenienţă banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Paltin Sturdza a reuşit să între în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure. 

PNL vrea comisie de anchetă pentru ştergerea datoriilor Rompetrol

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, spune că fostul premier Victor Ponta nu va scăpa de o comisie parlamentară de anchetă care să verifice modul în care au fost şterse datoriile Rompetrol. ”De când a fost prins Sebastian Ghiţă, pe Victor Ponta nu-l mai ţin nervii. Ştie că vom afla adevărul despre sistemul paralel de putere din care a făcut parte atâţia ani. Şi mai ales despre banii făcuţi de acest sistem de putere. Colaboraţionistul Ponta se teme şi să nu se afle adevărul despre rolul jucat de domnia sa în alegerile din 2009. Dar cel mai important lucru e că nici Victor Ponta nu va scăpa de o comisie parlamentară de anchetă. Pentru că trebuie să aflăm adevărul despre cum s-a ajuns la ştergerea datoriilor Rompetrol. Mai ştie cineva câţi bani au ajuns în celebrul fond de dezvoltare cu fonduri din Kazahstan, pe care l-a anunţat Victor Ponta ca justificare pentru ştergerea datoriilor?”, a scris, ieri, Raluca Turcan pe Facebook. La randul său, Victor Ponta a afirmat, ieri, că îşi doreşte ca membrii comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 să înceapă să lucreze cât mai repede, comentând că Raluca Turcan este ”singura persoană profund imorală în povestea asta” deoarece atunci l-a susţinut pe Traian Băsescu, iar acum este lidera PNL, partid care în 2009 l-a susţinut pe Mircea Geoană. Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 a fost retrimis la Comisiile juridice pentru a clarifica care sunt obiectivele acesteia, în condiţiile în care Parchetul a deschisă o anchetă.

USR l-a invitat pe Dragnea să fie co-iniţiator la legea de abrogare a pensiilor speciale

Deputatul USR Cristian Seidler a anunţat, ieri, că Uniunea Salvaţi România a elaborat proiectul Legii de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari, dar nu îl vor depune până când nu va fi semnat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe care îl invită să fie co-iniţiator al propunerii legislative. "Proiectul de lege este semnat de către toţi deputaţii şi senatorii USR şi avem o invitaţie publică de făcut, mai avem o semnătură de cules, este vorba de semnătura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care îl invităm alături de noi să fie co-iniţiator al acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu: dânsul în legislatura anterioară şi-a dat demisia din funcţia de deputat cu câteva zile de finalizarea mandatului tocmai pentru a nu se încadra în prevederile acestei legi şi a nu fi un beneficiar al acestor indemnizaţii pentru limită de vârstă în viitor. Aşadar,  nu vom depune proiectul de lege până nu-l semnează şi domnul Dragnea, respectiv îi vom acorda un termen de o săptămână-două cât îi poate lua să citească proiectul nostru de lege şi să-l cosemneze alături de noi", a afirmat Cristian Seidler. Liviu Dragnea, a declarat, pe 20 decembrie 2016, că nu mai doreşte ca Parlamentul să voteze legi prin care sunt oferite beneficii senatorilor şi deputaţilor, iar PSD analizează dacă este constituţional ca legea care instituie pensii speciale pentru parlamentari să fie abrogată.

Liderul PSD, membru al grupului de prietenie cu Brazilia

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, ieri, componenţa noilor grupuri parlamentare de prietenie cu statele lumii, fiind înfiinţate trei noi astfel de grupuri, cu Senegal, cu Republica Democrată Congo şi cu Zambia. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va face parte din grupul de prietenie cu Brazilia, iar Victor Ponta preia conducerea grupului de prietenie cu Turcia.
Jurnaliştii de la RISE Project au relatat că Liviu Dragnea şi-a petrecut mai multe concedii în Brazilia, împreună cu mai mulţi apropiaţi ai săi români, care au afaceri în ţara sud-americană. Ponta s-a operat la genunchi în Turcia, făcând numeroase deplaări în această ţară, şi au circulat informaţii că ar fi consilier al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, negate însă de fostul premier.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.