Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Băsescu: Pentru scrierea Codurilor penale s-au plătit zece milioane de dolari

Ziarul de Vrancea
24 apr 2017 925 vizualizări
Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, ieri, în Comisia juridică a Senatului, că pentru scrierea actualelor Coduri s-au plătit cu zece milioane de dolari ”cele mai luminate minţi ale mediului academic românesc”, dar contribuţia acestora a fost ”slabă şi fără viziune”.

”Pentru scrierea acestor Coduri s-au plătit cele mai luminate minţi ale mediului academic românesc care au contribuit la scrierea lor. Responsabilitatea aparţine politicului, dar şi contribuţia la scrierea lor a fost slabă şi fără viziune”, a declarat Traian Băsescu în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului la proiectul de lege al graţierii.

Alpinistul Zsolt Torok, despre tragedia din Retezat: “E eroare umană”

Cunoscutul alpinist arădean Zsolt Torok a comentat tragedia produsă în Retezat, unde doi adolescenţi şi-au pierdut viaţa din cauza unei avalanşe, arătând că în astfel de cazuri se poate vorbi de eroare umană. Alpinistul, care o cunoaştea pe fata decedată, cere presei să nu creeze”o psihoză generală”, arătând că ”muntele nu este ucigaş, nu îşi ia tributul”. Zsolt Torok, cu o experienţă de 30 de ani şi numeroase premiere mondiale la activ, se află într-o nouă expediţie în Himalaya, de unde a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, legat de tragedia din Retezat. ”Cum am deschis internetul, ca o avalanşă am văzut titlurile legate de tragedie. România este o ţară cu munţi, la fel ca Austria şi toate ţările alpine, dar în primul rând este o ţară europeană. Alpinismul, stimaţi jurnalişti, se practică în toate ţările europene şi mai ales în ţările avansate, mai puţin în ţările din lumea a treia. Nu este cazul nici să creaţi o psihoză generală acum şi nici să daţi cu bâta în baltă”, scrie arădeanul. Alpinistul consideră că în astfel de cazuri se poate vorbi de o eroare umană. ”Cu experienţă de 30 de ani în domeniu, vă spun că accidentele se întâmplă din cauza erorii umane. Muntele nu este ucigaş, nu îşi ia tributul... Oamenii fac greşeli, iar pentru a demonstra asta puteţi consulta statistica Poliţiei Rutiere. Cu fiecare din noi se poate întâmpla asta oricând şi ce ne-a scăpat, pe lângă ocrotirea divină, este faptul că am avut încredere în îndoielile noastre”, a mai scris Torok. Într-o altă postare referitoare la tragedie, arădeanul a scris: ”Nu cred că există cuvinte şi nici nu încerc să le găsesc. Stau doar şi mă gândesc la fetiţa care zâmbea pe scenă. Prima şi ultima gală a alpinismului pentru ea. Pe băiat nu îl cunoşteam, şi astfel sunt involuntar tentat să mă gândesc la Geta. Nu îmi vine să cred, nu vreau să cred! Suntem şocaţi!”, a scris arădeanul.
Cei doi copii surprinşi de avalanşa au murit din cauza numeroaselor traumatisme cranio-cerebrale, iar decesul a survenit aproape imediat, au anunţat ieri medicii legişti. Aceştia au apreciat că nu se pot pronunţa în privinţa existenţei echipamentului de protecţie avut în momentul producerii catastrofei.

Primar, condamnat la şase ani de închisoare pentru că a condus băut

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat defintiv, ieri, de instanţa supremă, la şase ani de închisoare cu executare, decizia fiind luată în dosarul în care este acuzat de conducere a unui autoturism sub influenţa alcoolului. El urma să fie încarcerat în cursul zilei de ieri.
În iunie 2016, la scurt timp după ce a obţinut mandatul de primar al municipiului Deva, Mircia Muntean a fost condamnat de un complet de trei judecători al instanţei supreme la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de conducere sub influenţa alcoolului. Instanţa a constatat că Muntean mai are o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare dintr-un alt dosar, pentru abuz în serviciu legat de tranzactii ilegale de terenuri, a comasat cele două pedepse şi a decis ca acesta să execute şase ani de închisoare. Instanţa supremă a confirmat ieri această decizie.
Anchetatorii au stabilit că în octombrie 2014, Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în maşini staţionate la culoarea roşie a semaforului, în Deva, apoi a fugit de la locul accidentului. Mircia Muntean a fost găsit după 20 de minute de la producerea accidentului, în timp ce încerca să sară un gard, pentru a se ascunde în tufişuri. Anchetatorii au stabilit că acesta avea o alcoolemie de aproximativ 1,80 gr ‰. După ce a fost condamant pentru abuz în serviciu, Mircia Muntean a fost exclus din PDL, iar din iulie 2014 a trecut la PSD.









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.