Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Rădulescu are zilele numărate în PSD

Ziarul de Vrancea
17 mar 2017 615 vizualizări
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, că este „foarte puţin probabil” ca deputatul Cătălin Rădulescu să mai rămână în PSD, în condiţiile în care afirmaţiile sale privind protestatarii sunt „de o gravitate foarte mare”, motiv pentru care el le va propune colegilor sancţiunea maximă.

„Nu putem să ne prefacem că declaraţiile dumnealui au fost nişte glume sau că nu sunt importante. Am vorbit cu colegii mei, într-un termen rezonabil o să avem o întâlnire, nu o să facem un Comitet executiv doar pentru acest caz, dar, din punctul meu de vedere, este foarte puţin probabil ca Cătălin Rădulescu să mai rămână cu noi cel puţin pentru o perioadă”, a precizat Liviu Dragnea.
Parchetul a deschis o anchetă după declaraţiile lui Cătălin Rădulescu că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi cele referitoare la mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou. Vineri, Poliţia i-a anulat permisul de port-armă lui Rădulescu.
Instanţa supremă l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat de dare de mită şi de administrarea unei firme, faptă incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar.

Efectele protestelor? Scădere bruscă a publicităţii la Antena 3 şi România TV

Publicitatea la posturile Antena 3 şi România TV a rămas la un nivel foarte scăzut în martie, după ce, la începutul lunii februarie, clienţii de publicitate s-au retras masiv ca urmare a modului în care cele două posturi au acoperit, cu dezinformări, minciuni şi manipulare, iniţiativele guvernului de modificare a legilor anticorupţie, dar şi protestele masive ce au urmat. Potrivit datelor privind consumul de publicitate consultate de site-ul hotnews.ro, deşi consumul la nivelul întregii pieţe TV a crescut considerabil, în primele două săptămani din martie reclama livrata de Antena 3 şi România TV s-a menţinut la aproximativ o treime din volumul sfarşitului de ianuarie, fiind considerabil mai mică decat la începutul lui februarie, cand s-au retras mulţi clienţi mari de publicitate.
Potrivit unor calcule de specialitate consultate de hotnews.ro, numărul punctelor de audienţă pe target comercial (urban, varste 18-49) livrate în total de posturile de televiziune din România a crescut relativ constant de la începutul anului pană acum. În acelaşi timp, punctele de audienţă livrate de România TV au scăzut constant în februarie, iar creşterea din martie este minoră. Scăderea, în acelaşi interval de timp, este mult mai pronunţată la Antena 3. Astfel, săptămana trecută Antena 3 a livrat 771 de puncte de audienţă pe targetul comercial. Numărul este mai mare decat în prima săptămană din martie (715), dar reprezintă o scădere masivă faţă de prima săptămană din februarie, cand publicitarii au început să-şi retragă masiv reclamele de la acest post. Atunci, Antena 3 livra puţin peste 1.400 de puncte de audienţă pe target comercial, faţă de 2.340 în ultima săptămană din ianuarie şi circa 2.000 de puncte de audienţă în prima săptămană din an.

Iohannis l-a decorat pe Mircea Ionescu-Quintus: “Disputele politice de azi despre dictatură vă fac să zâmbiţi”

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, vineri, pe seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, cu o zi înainte să împlinească vârsta de 100 de ani.
Seniorul liberal a fost decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul "Steaua României" în grad de ofiţer, fiind al treilea preşedinte care să îi ofere o distincţie, după Ion Iliescu şi Traian Băsescu. La ceremonie au participat şi liderii PNL Raluca Turcan, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur şi Teodor Atanasiu, precum şi mai mulţi consilieri prezidenţiali. Iohannis a menţionat că liberalul a luptat în al Doilea Război Mondial, a înfruntat abuzurile unui regim totalitar şi a trăit şi prăbuşirea comunismului, şi integrarea României în structurile euro-atlantice. "De aceea, probabil că disputele politice de astăzi, când unii vorbesc despre dictatură în plină democraţie, vă fac deseori să zâmbiţi", a spus şeful statului. Iohannis a lăudat şi consecvenţa liderului PNL, care a rămas fidel valorilor liberale şi democratice, "încăpăţânându-se să le răspundă prin forţa exemplului personal" celor care susţin că "poţi face politică din mai multe partide".
Şi Mircea Ionescu Quintus a susţinut un discurs în faţa preşedintelui, ridicându-se de pe scaun cu greutate: "Vedeţi ce grei sunt aceşti 100 de ani? Altădată zburdam", a spus liberalul, zâmbind. El a spus că viaţa sa i-a oferit de toate, şi bune, şi rele, dar a concluzionat că "sfârşitul de viaţă îl trăim cu cele bune", referindu-se şi la mandatul prezidenţial al lui Iohannis, pe care l-a lăudat. Quintus a afirmat şi că şi-a făcut datoria faţă de ţară, atât ca soldat, pe fronturile tuturor campaniilor din 1938 până în 1945 la care a participat România, dar şi ca avocat şi apoi ca politician.

Efectul deciziilor CCR: Director CET, achitat pentru abuz în serviciu

Fostul director al CET Arad Adrian Nicolae Ghilea, condamnat în toamna anului trecut la trei ani şi două luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, plus plata unor despăgubiri de aproape 7 milioane de lei către centrala de termoficare, a fost achitat de Curtea de Apel Timişoara, după decizia Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu. Ghilea a fost condamnat de Tribunalul Arad după ce a semnat un contract dezavantajos cu furnizorul de cărbune. Ulterior, fostul director a contestat sentinţa la Curtea de Apel Timişoara, bazându-se pe decizia CCR nr. 405/2016, prin care s-a stabilit că abuzul în serviciu poate fi pedepsit penal doar în cazul încălcălcării unui act normativ cu rang de lege.
Instanţa de apel a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă privind plata prejudiciilor şi a menţinut sechestrul asigurător instituit în 8 februarie 2016 de DNA Timişoara pe un imobil. Astfel, CET Arad poate să se judece în continuare pe cale civilă pentru a-şi recupera prejudiciul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.