Național

Vom plăti mai mult pentru cazarea de lux a miniştrilor PSD

Ziarul de Vrancea
16 mar 2017 679 vizualizări
Miniştrii care nu deţin proprietăţi în Bucureşti vor beneficia, pe durata mandatului, de decontarea cheltuielilor de cazare în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei (aproximativ 1.000 euro/lună) pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS, potrivit unui proiect de HG care urmează să fie adoptat de Guvern

De asemenea, secretarii de stat şi persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti, beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcţie, în limita unui plafon maxim de 9.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosinţa imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS.
Majoritatea miniştrilor nu deţin, conform declaraţiilor de avere, locuinţe în Bucureşti sau în împrejurimi, astfel că de prevederile acestei Hotărâri de Guvern ar putea să beneficieze miniştrii Lia Olguţa Vasilescu, Florian Bodog, Carmen Dan, Gabriel Leş, Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Toma Petcu, Adriana Petcu, Augustin Jianu, Marius Dunca, Mircea Dobre şi Graţiela Gavrilescu.

Iliescu, audiat în dosarul Revoluţiei: Am avut o convorbire amicală

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat ieri, după ce a fost audiat timp de două ore la Parchetul instanţei supreme, că este martor în dosarul Revoluţiei şi că a avut "o discuţie amicală” cu procurorii militari care fac cercetări pentru infracţiuni contra umanităţii în această cauză. Întrebat dacă se simte vinovat pentru oamenii care au murit la Revoluţie, Ion Iliescu a spus: "Pentru ce? … Trebuie să ai discernământ (să pui această întrebare, n.r.)”. Ion Iliescu s-a urcat apoi în maşina care îl aştepta la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a plecat fără să mai facă alte declaraţii despre audierea sa în dosarul Revoluţiei.
În acest dosar, procurorii militari din Parchetul instanţei supreme au dispus, în 1 noiembrie 2016, extinderea urmăririi penale in rem, pentru infracţiuni contra umanităţii. Din actele dosarului rezultă că, pentru păstrarea puterii, conducerea politică şi militară instaurată după  decembrie 1989 a determinat uciderea a 709 persoane şi rănirea prin împuşcare a 1.855 de persoane.

Maghiarii, iritaţi că nu pot să fluture steagul Transilvaniei

Reprezentanţii UDMR Cluj solicită explicaţii Jandarmeriei după ce participanţilor la marşul organizat, miercuri, la Cluj-Napoca, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, li s-a interzis să poarte steaguri ale Transilvaniei.  ”În timp ce la evenimentul organizaţiei locale a UDMR Dej, dedicat sărbătoririi zilei de 15 martie şi la marşul comemorativ, au fost purtate steaguri româneşti, maghiare şi UE, la Cluj, folosirea steagului Transilvaniei este în continuare considerat neconstituţional de către Jandarmerie. Este de neînţeles cum, prin invocarea prevederilor Constituţiei, se interzice afişarea drapelului Transilvaniei, întrucât stema regiunii care figurează pe steag este o parte din stema oficială a României. Jandarmeria a adus mai întâi în atenţia noastră faptul că persoanele care sosesc la ceremonie având asupra lor steagul Transilvaniei vor fi oprite, după care au solicitat organizatorilor să îi şi informeze cu privire la această intenţie pe cei care aveau asupra lor aceste drapele”, a declarat Csoma Botond, preşedintele organizaţiei judeţene a UDMR Cluj.
Aproximativ 600 de persoane au participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, între care un marş prin oraş. Printre cei prezenţi s-au numărat consulul Ungariei la Cluj, Mile Lajos, preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vakar Istvan.

Legea privind numirea procurorilor şefi va fi atacată de PNL la CCR

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, ieri, că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională legea iniţiată de Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căreia preşedintele şi ministrul Justiţiei sunt excluşi din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a procurorului general, în cazul în care proiectul va fi adoptat de Senat, care este cameră decizională.  ”Numirea sau revocarea unor magistraţi sau procurori care este proiectul vieţii lui Călin Popescu Tăriceanu, dacă va trece de plenul Senatului, care este cameră decizională, vă asigur că va fi atacat de PNL la Curtea Constituţională a României. Anunţul meu nu e o surpriză, însă vă asigur că nu putem lăsa o soluţie neconstituţională să devină lege”, a spus Gorghiu. Ea spune că prin acest proiect de lege se doreşte ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai aibă atribuţii în numirea sau desemnarea procurorilor şefi.Proiectul de lege, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu a fost adoptat tacit, anul trecut, de Camera Deputaţilor, iar Senatul este for decizional în acest caz


Lazăr spune că Toader nu i-a cerut demisia

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat ieri că ministrul Justiţiei nu i-a cerut demisia la întâlnirea pe care au avut-o miercuri, iar discuţia a fost "foarte clarificatoare şi pozitivă, ceea ce este un fapt bun”.
"Altceva nu pot să vă spun”, a precizat procurorul.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, miercuri, cu procurorul general, Augustin Lazăr, discuţiile având loc la câteva zile după ce Toader a spus că va discuta atât cu procurorul general, cât şi cu procurorul-şef al DNA despre ancheta privind OUG 13 şi decizia Curţii Constituţionale, care a constatat că s-a încălcat legea în acest caz.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gabi, acum 2595 zile, 17 ore, 19 minute, 9 secunde
Am vrut sa comentez articolul ' Primarii și viceprimarii din Vrancea vor primi indemnizații mărite" dar nu exista spatiul respectiv in subsolul articolului .Asa ca.... Oricum salariile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.