Național

Firmele de păcănele au plătit la stat 2,46 miliarde lei

Ziarul de Vrancea
7 mar 2017 591 vizualizări
”în România, industria jocurilor de noroc are nevoie de campanii mai bune de promovare a unui joc corect şi responsabil”, consideră autorităţile din domeniu

Cele 649 de companii din sectorul jocurilor de noroc au virat anul trecut la bugetul de stat taxe cumulate de 2,46 miliarde lei (549,8 milioane euro), din care taxele datorate Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) s-au ridicat la 1,2 miliarde lei (273,8 milioane euro), reprezentând taxele pentru dreptul de organizare, arată datele prezentate marţi de ONJN, la Conferinţa anuală de Gambling, organizată la Palatul Parlamentului. Restul sumelor plătite sunt taxele specifice firmelor, de exemplu impozitul pe profit şi contribuţiile de asigurări sociale. Comparativ, în anul 2015, la bugetul de stat au intrat 2,3 miliarde lei (514,2 milioane euro) din toate taxele plătite de firmele din sectorul jocurilor de noroc. Din cele 649 de companii, 413 sunt organizatori de jocuri de noroc şi 236 sunt operatori economici licenţiaţi clasa a II-a (cu activităţi conexe). De asemenea, anul trecut, ONJN a efectuat 8.921 de controale la companiile din sectorul jocurilor de noroc, valoarea amenzilor aplicate în urma neregulilor descoperite ridicându-se la 8,1 milioane lei. Autorităţile au confiscat în urma controalelor 200 de aparate de tip slot-machine. ”În România, industria jocurilor de noroc are nevoie de  campanii mai bune de promovare a unui joc corect şi responsabil. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc va revizui în mod regulat politicile sale cu privire la autorizare, reglementare şi orice raportare care este considerată necesară”, a declarat preşedintele ONJN,Odeta Nestor. Obiectivele ONJN în acest an vor fi creşterea veniturilor bugetului de stat, în special prin prevenirea şi combaterea jocurilor de noroc neautorizate şi prin crearea cadrului necesar autorizării operatorilor de jocuri de noroc online, dar şi asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri. În plus, ONJN şi-a propus totodată îmbunătăţirea coordonării, colaborării şi a schimbului de informaţii între instituţiile cu competenţe în domeniul evaziunii fiscale, cu accent pe criminalitatea economică din sfera jocurilor de noroc, precum şi eficientizarea controlului funcţionării activităţilor în vederea diminuării riscului de manifestare a abaterilor de la strategiile şi planurile Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. La sfârşitul anului 2016, în România funcţionau 413 organizatori de jocuri de noroc şi 236 operatori economici licenţiaţi clasa a II-a. Numărul mediu de angajaţi din domeniul jocurilor de noroc s-a ridicat anul trecut la 48.640.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.