Național

MOZAIC STIRI NATONALE: Directorul Aeroportului Cluj-Napoca, trimis în judecată pentru luare de mită

Ziarul de Vrancea
20 feb 2017 702 vizualizări
Directorul general al Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, David Ciceo, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a primit un imobil de 690.000 de lei pentru ca o firmă să realizeze lucrări nelegale la aeroport

Alături de Ciceo, în acest dosar a fost trimis în judecată şi omul de afaceri Ioan Bene, căruia îi aparţinea firma care a executat lucrările respective, el fiind condamnat la închisoare în dosarul fostului şef al CJ Cluj Horea Uioreanu.
DNA arată că la Consiliul Judeţean Cluj şi Regia Autonomă a Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj a fost început în anul 2011 un proiect ce avea ca obiect realizarea investiţiei ”Pistă de decolare - aterizare de 3.500 metri şi suprafeţe de mişcare aferente”.
După finalizarea lucrărilor în prima etapă, ”pe fondul cointeresării materiale a lui David Ciceo şi a altei persoane din conducerea CJ Cluj, omul de afaceri Ioan Bene a convenit cu aceştia să realizeze în continuare lucrări din Etapa II a proiectului, în sensul de a construi platforma de parcare aeronave Apron 4, lucrare ce a fost finalizată în luna martie 2014”, mai spun procurorii. ”Acest lucru s-a realizat în lipsa oricăror forme legale şi transparente de evaluare şi acordare a unei astfel de lucrări finanţate din bani publici, prin ignorarea principiilor concurenţei şi transparenţei stabilite de legiuitor. În acest context, în cursul lunii octombrie 2012, inculpatul Ciceo David Ioan a primit de la inculpatul Bene Ioan, pentru sine, un imobil situat în Cluj-Napoca, presupus achiziţionat de părinţii săi cu suma de 690.000 lei şi care ulterior a fost finisat cu lucrări evaluate la suma de 563.226 lei (manoperă şi materiale). Lucrările respective au fost executate de firme colaboratoare sau aparţinând inculpatului Bene Ioan, costurile fiind suportate de acesta din urmă”, precizează DNA.
David Ciceo este director general al Aeroportului Internaţional Cluj din 1995.

Fetiţă de opt ani din Iaşi, muşcată de doi câini pe stradă

O fetiţă de opt ani din Iaşi a fost atacată de doi câini pe stradă, ieri la prânz, fiind transportată la spital, cu plăgi muşcate la cap, iar poliţiştii fac cercetări în acest caz. Incidentul a avut loc în zona Copou din municipiul Iaşi. Fetiţa plecase de acasă să îşi cumpere dulciuri de la un magazin, iar la întoarcerea spre casă a fost atacată de doi câini.
”Mama i-a dat bani să-şi cumpere dulciuri. Când se întorcea acasă a fost atacată de doi câini. A fost muşcată la arcadă şi la o ureche. A venit acasă plângând, era plină de sânge. Sunt foarte mulţi câini aici în zonă şi sunt agresivi”, a spus fratele fetiţei. Copila a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, Anca Vâjiac, a spus că poliţiştii s-a autosesizat în acest caz.

Vreme capricioasă în următoarele două săptămâni

Vremea va continua să fie oscilantă, în următoarele două săptămâni, dar în general va predomina un regim termic în creştere în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 20 februarie - 5 martie 2017, publicată ieri.
În Moldova, în intervalul 21 — 24 februarie, vremea se va încălzi apreciabil, valorile termice devenind mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei; astfel, vor fi maxime de 8 — 15 grade şi minime de 2 — 5 grade, în medie regională. Din 25 februarie, scăderea bruscă a temperaturilor va determina un regim apropiat de cel normal pentru sfârşit de februarie, cu 2 — 7 grade pe timpul zilei şi între —7 şi —3 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creştere uşoară şi treptată a temperaturilor. În prima săptămână vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare aproape în fiecare zi, dar în general slabe şi cu caracter local, cu excepţia zilei de 25 februarie când se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine relativ ridicată şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.