Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Paul Brummell: Sunt 6.000 - 7.000 de studenţi români în Marea Britanie

Ziarul de Vrancea
29 ian 2017 532 vizualizări
Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat că în prezent în universităţile britanice învaţă 6.000 – 7.000 de studenţi români.

El a adăugat că studenţii români pot intra la universităţile din Marea Britanie în acest an după aceleaşi criterii ca şi înainte de 23 iunie, data referendumului prin care s-a decis ieşirea ţării din Uniunea Europeană. ”Situaţia acum este neschimbată. Deci studenţi din România pot intra în universităţi din Marea Britanie în toamna acestui an în aceleaşi condiţii ca înainte de 23 iunie (n.r. - data referendumului prin care s-a decis ieşirea ţării din Uniunea Europeană), dar bineînţeles o să fie o negociere privind Brexit şi ceea ce înseamnă. Nu ştiu care o să fie rezultatul negocierilor, nu pot să spun într-un mod concret care o să fie condiţiile noi pentru studenţii români care vor să studieze în Marea Britanie după Brexit, dar pot să spun că am vorbit cu mulţi universitari britanici şi pentru ei studenţii români sunt studenţi buni, au rezultate foarte bune”, a spus ambasadorul. ”Sunt 6.000 - 7.000 de studenţi români care studiază acum în universităţi din Marea Britanie, cu rezultate foarte bune, şi intenţiile universităţilor din Marea Britanie este să rămână universităţi internaţionale. Patru din top zece universităţi sunt la noi, Oxford, Cambridge, University College London şi Imperium College London. Nu este altă ţară din UE niciunde cu patru universităţi de top 10. Sunt în astfel de poziţii pentru că sunt universităţi internaţionale, pentru că atrag cei mai buni profesori şi cei mai buni studenţi din toate colţurile lumii. Şi rămân la fel după ieşirea noastră din UE, deci sunt sigur că o soluţie o să fie găsită prin care să rămână posibilitatea pentru cei mai buni studenţi români să studieze la noi, pentru că noi vrem asta”, a mai spus Paul Brummell.

Prejudicii de peste un miliard de euro la achiziţiile publice din 2016

Peste 900 de dosare penale pentru fraude în achiziţiile publice au fost întocmite, în 2016, de poliţişti, prejudiciile aduse bugetului de stat depăşind cinci miliarde de lei, anunţă Poliţia Română. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au întocmit anul trecut 946 de dosare penale pentru fraude în domeniul achiziţiilor publice, iar faţă de 50 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, pentru recuperarea prejudiciilor fiind instituite măsuri asiguratorii în valoare de 1,7 miliarde de lei.
Prejudiciile aduse bugetului de stat în aceste cazuri depăşesc cinci miliarde de lei, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). "Dintre dosarele penale înregistrate, 840 au avut ca obiect fraude specifice achiziţiilor publice în domeniul administraţie publică, 65 în domeniul sănătaţii şi 44 în domeniul învăţământului", arată reprezentanţii Poliţiei. Un număr de 406 dosare au fost înregistrate în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor. Totodată, 391 de dosare au fost înaintate parchetelor competente. Au fost întocmite 54 de referate cu propunere de trimitere în judecată, iar în 40 de dosare au fost emise rechizitorii. De asemenea, faţă de 50 de persoane s-au dispus măsuri preventive, dintre care opt au fost arestate preventiv, iar 42 au fost reţinute, menţionează IGPR.

Turcan: În PNL vor fi alegeri de jos în sus

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat ieri, la finalul unei întâlniri informale cu liderii de organizaţii judeţene ai partidului, că s-a luat decizia ca alegerile să fie organizate de jos în sus, începând de la filialele constituite în jurul secţiilor de votare, urmând ca cel târziu până la finalul lui iunie să fie organizată şi convenţia naţională în cadrul căreia va fi ales viitorul preşedinte al PNL. ”Eu, împreună cu secretarul general, voi propune Biroului Permanent Naţional o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida pentru conducerea naţională a PNL. Calendarul asumat al PNL este următorul: vom face un BPN care va convoca Consiliul Naţional de Coordonare, organismul care declanşează alegerile interne. Lucrul acesta îl vom face destul de repede, însă suficient de temeinic astfel încât convenţia să poată într-adevăr să fie integratoare şi unificatoare. Cred că pe final de cel târziu iunie PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL”, a declarat Raluca Turcan. Ea a mai spus că va propune înfiinţarea unei comisii de organizare a alegerilor care să fie formată din oameni care să asigure tuturor celor din teritoriu un cadru corect şi transparent pentru desfăşurarea scrutinului intern, iar preşedintele acestei comisii nu va putea candida la şefia partidului. ”PNL are un viitor bun. PNL poate să devină partenerul pe care-l aşteaptă românii. PNL poate şi trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, într-un mod cât mai transparent şi corect faţă de toţi membrii de partid”, a conchis Raluca Turcan.
Preşedinţii organizaţiilor judeţene ai PNL, reuniţi ieri la Parlament, au căzut de acord, după disputele din ultima perioadă, să recomande organizarea de alegeri de jos în sus în partid, adică mai întâi la nivel judeţean, apoi la nivel naţional, convenţia urmând să fie organizată la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie, au declarat, pentru News.ro, surse liberale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.