Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Dragnea, supărat că se discută prea mult despre Justiţie

Ziarul de Vrancea
6 dec 2016 948 vizualizări
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la Adevărul Live, că se vorbeşte "cam mult" despre Justiţie în acest moment.

"Justiţia, ieşind încet, încet, de sub regimul Băsescu, a început să fie din ce în ce mai puternică ca şi (sic!) sistem. Cine mai poate crede că în România cineva mai poate prelua controlul pe Justiţie? Aşa ceva nu se mai poate", a mai spus Dragnea. Liderul PSD a mai afirmat că problema justiţiei nu trebuie discutată în aceşti termeni, ci ar trebui rezolvate problemele de infrastructură, cum ar fi sălile de judecată "înghesuite". "Săli mici, neluminate, neaerisite, şi noi cerem mereu judecătorior în fiecare zi să nu fie nervoşi, să nu fie influenţaţi", a spus preşedintele PSD. "Faptul că cineva vorbeşte atât de mult despre justiţie, înseamnă că îi crede pe români proşti", a conchis el.

Gorghiu atacă un membru al Guvernului: Doamna Prună egal PSD

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, ieri, că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, este în asentimentul PSD în ceea ce priveşte legea răspunderii magistraţilor, în sensul că nici demnitarul, nici partidul condus de Liviu Dragnea nu îşi doresc un astfel de act normativ. ”În programul nostru, pe partea de Justiţie avem o lege care se cheamă legea răspunderii magistraţilor. Un proiect pe care va trebui să-l îmbunătăţim şi să-l facem lege în viitorul apropiat. La PSD nu există această lege a răspunderii magistraţilor, iar domnul ministru Cazanciuc, viitor ministru al Justiţiei în guvernul Dragnea, nu dă doi bani pe acest cadru legislativ care ar putea să ducă la diminuarea derapajelor din sistemul judiciar”, a declarat Alina Gorghiu într-un interviu la DC News. Ea a adăugat că PSD are un comportament duplicitar în ceea ce priveşte Justiţia, în sensul că la nivel declarativ social-democraţii se plâng de abuzurile magistraţilor, dar nu îşi doresc o lege care să reglementeze acest lucru. ”Este un discurs steril al PSD, nu are această lege în programul de guvernare, dimpotrivă, domnul Cazanciuc susţine că nu este nevoie. E pe aceeaşi lungime de undă cu doamna Prună din acest punct de vedere”, a mai spus Gorghiu.
Întrebată dacă pune semnul egal între fostul ministru PSD al Justiţiei Robert Cazanciuc şi actualul ministru, Raluca Prună, preşedintele PNL a răspuns afirmativ. ”La nivel de opinie pe legea răspunderii magistraţilor, aş spune: doamna Prună egal PSD egal Cazanciuc. Au aceeaşi opinie, că nu e nevoie de legea răspunderii magistraţilor”, a precizat Alina Gorghiu.

Fost vicepreşedinte de CJ, găsit spânzurat

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Olt Gheorghe Buică a fost găsit spânzurat, ieri, poliţiştii declarând că acesta s-a sinucis şi că fac cercetări pentru a afla de ce a recurs la acest gest. Trupul lui Gheorghe Buică, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit spânzurat într-o hală aflată în proprietatea sa, din comuna Slătioara, judeţul Olt. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, dar medicii au constatat că fostul preşedinte al CJ Olt era decedat de mai mult timp. "Este vorba despre un bărbat în vârsta de 60 ani, găsit spânzurat într-o anexă, mai precis o hală. Nu prezenta urme de violenţă şi nici nu a lăsat vreun bilet. Se cercetează împrejurările care l-au determinat să recurgă la acest gest", a declarat Claudia Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IPJ) Olt.
Potrivit sursei citate, membrii familiei urmează să fie audiaţi.
Gheorghe Buică a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada 2005 - 2008, apoi a fost director al Companiei de Apă, între 2008 şi 2010. Buică era proprietarul unui lanţ de farmacii.

Vicepremierul Ungariei: Am fost îngăduitori cu românii, nu am dat cu pumnul în masă mai devreme

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen spune că Ungaria ar fi trebuit "să dea cu pumnul în masă" mult mai devreme în relaţia cu România şi că întotdeauna partea ungară a fost îngăduitoare cu românii şi niciodată nu a exacerbat lucrurile, scrie Digi 24. "Dacă e să ne punem întrebarea dacă diplomaţia ungară are vreo responsabilitate în deteriorarea relaţiilor româno-ungare, trebuie să spun cu conştiinţa curată că nu are. Întodeauna am fost îngăduitori cu românii şi niciodată nu am exacerbat lucrurile. Dar acum am ajuns să fim puşi la zid. Eu cred că dacă ar fi să reproşăm ceva diplomaţiei ungare din orice punct de vedere, atunci ar fi că nu am dat cu pumnul în masă mai devreme”, a spus Zsolt Semjen, vicepremier ungar. "Prin proceduri mascate în justiţie, au loc acte explicit antimaghiare, liderii maghiarilor sunt supuşi atacurilor, persoane care se bucură de respect în comunitatea respectivă şi care sunt urmaţi de maghiarii locali”, a adăugat el. La rândul său, Zsolt Nemeth, şeful comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe, a afirmat că la acest moment relaţiile româno-ungare sunt "proaste". "Considerăm că relaţiile româno-ungare au evoluat nefavorabil în ultima perioadă, putem numi proaste aceste relaţii. Practic, din 2012 nici condiţiile dialogului la cel mai înalt nivel nu au fost asigurate. Este nevoie neapărat de schimbare în această situaţie”, a spus Zsolt Nemeth.
Aceste declaraţii au loc în contextul scandalului creat după ce ministrul ungar de Externe Péter Szijjártó le-a interzis diplomaţilor maghiari să participe la evenimentele de Ziua Naţională a României.
MAE român a precizat că a luat notă ”cu surprindere şi nedumerire” de decizia Budapestei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.