Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Iubita unui director de spital, întreţinută din banii pacienţilor

Ziarul de Vrancea
29 nov 2016 848 vizualizări
anagerul Spitalului Malaxa a folosit banii unităţii medicale pentru a-i cumpără bijuterii iubitei, plus servicii de roaming în concediul din Croaţia n directorul a cumpărat din sponsorizări obscure şi un trofeu pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea

Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis, a anunţat, ieri, primarul Capitalei, Gabriela Firea. "Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc să iau legătura cu domnul manager şi pur si simplu se ascunde atât de reprezentanţii primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi ai serviciilor medicale din Capitală", a afirmat primarul general. Ea a mai spus că nu a schimbat niciun manager de spital până acum şi a mers pe buna-credinţă a fiecăruia dintre ei. "În ceea ce priveşte conducerea Spitalului Malaxa, iată că au apărut aceste evenimente şi azi am luat decizia demiterii", a afirmat Firea.
Potrivit GSP, doi reprezentanţi ai DNA s-au prezentat ieri la Spitalul ”Malaxa”. Managerul Florin Secureanu nu era la spital. Surse judiciare au confirmat pentru News.ro că procurorii anticorupţie ridică de la Spitalul Malaxa documente referitoare la contracte de achiziţii.
Managerul Spitalului "Nicolae Malaxa" din Bucureşti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie, au scris luni jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. Ziarul prezintă şi înregistrări audio în care se poate auzi cum directorul Spitalului Malaxa îi insultă, îi înjură şi îi umileşte pe angajaţi şi în special pe directorul financiar.
Ieri, jurnaliştii de la GSP au scris că Spitalul Malaxa din Capitală a plătit 9.000 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul că aceasta va curăţa instrumentarul de la Secţia Ginecologie, prin aceste contracte fictive managerul spitalului, Florin Secureanu, plătind de fapt bijuteriile pentru iubita sa, alintată "Vrăbi". De asemenea, tot spitalul a plătit 20.000 de lei pentru serviciul de roaming folosit de iubita managerului în concediul din această vară în Croaţia. Într-o nouă înregistrare postată pe site-ul gsp.ro, Florin Secureanu este auzit cum insultă o femeie din subordine, aruncă un pahar spre ea, care s-a spart fără să o nimerească, şi apoi, furios, o ameninţă: ”Bă cretino, vezi că-ţi f*t şi vreo două!”.
Jurnaliştii GSP mai scriu că managerul spitalului (52 de ani) şi iubita acestuia, Eugenia Chiriac, 24 de ani, au mers recent la Londra, la o gală unde au plătit 6.000 de euro pentru două trofee - unul pentru Secureanu, celălalt pentru Gabriela Firea, primarul Bucureştiului. ”Cei 6.000 de euro cât au costat ambele premii au fost plătiţi de o firmă care are şi ea contracte cu Spitalul Malaxa. Şi-au scos banii”, a mai susţinut o sursă a Gazetei.

Cioloş cere TVR să nu mai difuzeze interviul acordat pentru ”Viaţa Satului”

Prim-ministrul Dacian Cioloş solicită televiziunii publice să nu mai difuzeze interviul pe care l-a acordat emisiunii ”Viaţa Satului” invocând faptul că TVR a modificat condiţiile de difuzare a interviului convenite anterior şi că difuzarea ulterioară va face ca unele informaţii prezentate la momentul realizării şi destinate agricultorilor să necesite o actualizare. ”Premierul Dacian Cioloş se pronunţă categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10:45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii «Viaţa satului»”, se arată într-un comunicat. De asemenea, Cioloş nu autorizează difuzarea în cadrul unei emisiuni electorale menţionând faptul că interviul viza exclusiv chestiuni de interes privind deciziile guvernamentale în domeniul agricol, fără referinţe la campania electorală sau la partide politice. Cioloş consideră drept ”regretabil” faptul că TVR a modificat condiţiile de difuzare a interviului după înregistrarea acestuia, în condiţiile în care nu au survenit elemente care să modifice contextul în care interviul a fost realizat. Televiziunea publică a anunţat, duminică, amânarea difuzării interviului acordat de prim-ministrul Dacian Cioloş emisiunii ”Viaţa Satului”, invocând perioada de campanie electorală şi faptul că demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice.

Pandele a bătut un bărbat care voia o "intrare" la Firea

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, este cercetat pentru loviri şi alte violenţe de către de poliţiştii din Ilfov, care s-au autosesizat în urma unor imagini difuzate în presă în care edilul este surprins când ar agresa un bărbat. Bogdan Dinulescu, bărbatul care ar fi fost lovit de Florentin Pandele, a fost chemat la audieri, la sediul IPJ Ilfov, unde va putea să formuleze o plângere. Anchetatorii au precizat că, în cazul în care Dinulescu va face reclamaţie, va fi chemat pentru declaraţii şi primarul Florentin Pandele. Potrivit surselor citate, Florentin Pandele s-ar fi certat cu Bogdan Dinulescu şi l-ar fi lovit, iar incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere. Dinulescu a spus, la postul Realitatea TV, că Pandele s-ar fi răzbunat pe el după ce ar fi încercat s-o abordeze pe soţia sa, Gabriela Firea, primarul Capitalei, în zona Arcului de Triumf, pentru a o întreba “când se va circula normal în Bucureşti”.
Bogdan Dinulescu s-a făcut remarcat şi în iulie 2014, când l-a aşteptat pe Dan Voiculescu în faţa IPJ Ilfov, unde acesta venea când era sub control judiciar, şi i-a aruncat în faţă mai multe bancnote, acuzându-l că a distrus economia ţării.

CCR suspendă luarea unei decizii în recunoaşterea căsătoriilor gay

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis ieri să suspende dezbaterile privind recunoaşterea căsătoriilor homosexuale încheiate în străinătate până pe data de 30 martie 2017, CCR cerând un punct de vedere în această controversă din partea Curţii Europene de Justiţie.
Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a arătat că este greu de estimat când va veni răspunsul de la Curtea Europeană de Justiţie. ”Nu putem stabili un termen Curţii şi nici nu putem anticipa exact când îl vom primi şi atunci am stabilit un termen pretabil de un răspuns În cel mai fericit caz, o lună-două. Se poate şi mai mult”, a mai spus el. Ultima dată, decizia a fost amânată pe 27 octombrie. Atunci, Curtea Constituţională a repus pe rol dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor gay şi a audiat din nou părţile, inclusiv pe cuplul care a ridicat excepţia de neconstituţionalitate.
Dosarul se află la Curtea Constituţională de cinci luni. Adrian Coman, românul care a cerut la CCR recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate, a afirmat, în faţa Curţii, că îşi doreşte de când era copil să aibă o familie, şi de 14 ani o clădeşte alături de soţul său, Clai Hamilton, considerând că trebuie să fie protejat şi de legea românească.

Alina Bica, condamnată la patru ani de închisoare cu executare

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată, ieri, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat.
Sentinţa poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care va da o decizie definitivă în acest caz.
În dosarul cunoscut sub numele "Bica 2", fosta şefă a DIICOT este acuzată de procurorii DNA de favorizarea fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro, şi a omului de afaceri Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom, precum şi de abuz în serviciu.
Dosarul a ajuns la ICCJ în iunie 2015, judecarea a început în septembrie 2015 şi s-a încheiat după 15 termene, în 23 noiembrie 2016.
La ultimul termen de judecată, procurorii DNA au cerut condamnarea Alinei Bica şi a lui Adriean Videanu la pedepse cu executare orientate spre maximum, în vreme ce apărătorii au arătat că probele nu demonstrează acuzaţiile DNA şi au cerut achitarea clienţilor lor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.