Național

Un cutremur mai serios pune la pămant o treime dintre spitale

Ziarul de Vrancea
10 nov 2016 641 vizualizări
"Avem nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate din Romania", susţine ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu Circa 30% din spitalele din Romania funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II, a declarat, ieri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, arătand că este nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate.

 “Potrivit unui studiu pe care Ministerul Sănătăţii îl va prezenta săptămana viitoare în ceea ce priveşte starea infrastructurii de sănătate din Romania, circa 30% din spitalele din Romania funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II. Avem nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate din Romania”, a declarat Voiculescu. Acesta a mai spus că în prezent nu există bani pentru a clădi toate spitalele de care Romania are nevoie. În ceea ce priveşte noile investiţii, ministrul Sănătăţii a menţionat că are pregătite cinci proiecte regionale pentru a accesa 150 de milioane de euro, sumă care provine din bani europeni, pentru construirea celor trei spitale regionale.  “Un lucru esenţial pentru investiţii este pregătirea proiectelor. Să stabilim unde vor fi făcute aceste spitale şi apoi să facem un studiu de fezabilitate şi după întocmim celelalte documente pentru începerea licitaţiilor. Avem în vedere construirea a trei spitale. Am selectat două terenuri în Cluj şi Craiova, pe care le-am primit de la Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat ministrul Sănătăţii, precizand că s-a întamplat în trecut să fie ridicate clădiri care trebuiau să devină spitale, în locuri unde nu existau utilităţi. Voiculescu a mai spus că la jumătatea anului viitor vor fi gata studiile de fezabilitate pentru toate cele trei spitale regionale din Cluj, Craiova şi Iaşi. Vlad Voiculescu, mai spune, legat de sistemul cardului de sănătate, care este din nou nefuncţional, de luni, că, dacă contractul de mentenenţă caştigat de Teamnet nu va fi semnat de către reprezentanţii grupului, "atunci va fi schimbată strategia, pentru că este nevoie de o firma care să asigure fiabilitatea sistemului". "Dacă nu va fi o firmă, va fi alta", a afirmat Vlad Voiculescu. "Există un contract de mentenanţă care a fost caştigat de Teamnet acum o lună şi ceva (..). Dacă Teamnet nu o să semneze contractul, aşa cum este legal, atunci cu siguranţă ne vom schimba strategia, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îşi va schimba strategia. Va exista o altă măsură (...). Casa are nevoie de o firmă care să asigure fiabilitatea sistemului. Dacă nu va fi o firmă, va fi alta", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Contractele de mentenanţă la sistemul cardului de sănătate şi la platforma de asigurări de sănătate, în valoare de peste 5 milioane de euro, cu fost caştigate de grupul Teamnet, însă nu au fost semnate.  Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este nefuncţională, de luni, 7 noiembrie, din cauza unor noi probleme tehnice. Pană la remedierea problemelor tehnice, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line, preciza Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.