Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Vasile Dîncu neagă că şi-ar dori funcţia de premier

Ziarul de Vrancea
17 oct 2016 587 vizualizări
"Nu îmi pare moral să cautăm să inventăm candidaţi la funcţia de premier pentru PSD", a precizat vicepremierul

Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat, într-o postare pe blogul său, că informaţia publicată de Bloomberg, potrivită căreia şi-ar fi anunţat disponibilitatea de a deveni premier după alegerile din decembrie, reprezintă doar ”o interpretare jurnalistică”. ”Aşa-zisa mea disponibilitate de a continua într-un viitor guvern sau de a deveni premier, după alegerile din decembrie, este doar o interpretare jurnalistică. Nu am spus că îmi doresc, că vizez, vânez funcţia de prim-ministru, că accept sau că aştept să fiu numit.  De fapt, le-am spus jurnaliştilor de la Bloomberg că nu am niciun proiect în acest sens şi nici nu sunt parte a vreunui proiect politic, în acest moment. Când am vorbit despre condiţiile unei posibile participări,  după alegeri, la proiectul de guvernare a ţării, intenţia mea a fost aceea de a pune în evidenţă câteva priorităţi pe care trebuie să le aibă cel care va fi desemnat la conducerea viitorului guvern, în comparatie cu actualele condiţii de funcţionare ale  Executivului”, a precizat Vasile Dîncu.
Vicepremierul susţină că acceptarea sau disponibilitatea de a ocupa postul de prim-ministru presupun drept condiţie preliminară o propunere făcut de cineva. ”PSD a anunţat că nu face nicio propunere de candidat până dupa alegeri, că doreşte să prezinte un program politic, nu să înlocuiască ideile cu imaginea unui om. În mod normal, ar trebui să respectam decizia lor. Am spus-o din prima zi în actualul cabinet că, la finalul acestui mandat, va trebui să lăsăm scaunele goale, iar alegerile care vor veni vor decide cine le va ocupa pe viitor. Eu îmi voi respecta cuvântul dat. Nu îmi pare moral să cautăm să inventăm candidaţi la funcţia de premier pentru PSD”, a afirmat Dîncu.
Totodată, el aminteşte că are un proiect personal şi profesionat după ce nu va mai fi membru al Guvernului. ”Dacă mi-aş propune să particip la vreun proiect politic aş fi anunţat acest obiectiv  deschis şi cinstit, apoi aş fi părăsit actualul  guvern. Am spus şi repet: Nu candidez şi nici nu doresc să fac politică sub nici vreo formă de camuflare. Nu sunt iepurele nimănui şi nu cred că «un alt mod de a face politică», sintagmă pe care o auzim tot mai des vehiculată în spaţiul public, înseamnă să te ocupi doar de denigrarea adversarilor în timp ce tu nu încerci măcar să propui un minim proiect politic”, continuat Dîncu.
Campania electorală din România a intrat pe ultima sută de metri, după ce vicepremierul Vasile Dîncu devine primul potenţial candidat la conducerea viitorului Guvern, în timp ce alţii rămân încă pe margine, a comentat Bloomberg săptămana trecută, invocand declaraţii ale lui Dîncu.

Dragnea se dezice de Tăriceanu

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat, ieri, apelul pe care preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu l-a făcut către parlamentari de a nu mai vota cererile DNA. El a spus că solicitarea şefului ALDE poate fi justificată, dar s-a arătat convins că DNA nu intervine în campania electorală. ”Am văzut declaraţia domnului Tăriceanu, îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată, dar eu îi transmit că nu are de ce să aibă motive de îngrijorare pentru că eu sunt ablsolut convins că instituţiile de forţă ale statului nu se vor implica în campania electorală, deci partidele o să fie lăsate să îşi prezinte programele, candidaţii să discute cu oamenii şi cetăţenii vor fi lăsaţi să voteze liberi şi în cunoştiinţă de cauză”, a declarat Dragnea, condamnat definitiv în dosarul Referendumului. Pe de altă parte, el a afirmat că el crede că PSD va vota, azi, cererea de urmărire penală a Elenei Udrea.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut duminică apel la parlamentari să nu se mai pronunţe asupra niciunei cereri a DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi.
Preşedintele CSM Mircea Aron a sesizat ieri Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile lui Tăriceanu.

Monica Macovei a câştigat definitiv procesul cu Cătălin Ivan

Monica Macovei a anunţat, ieri, că a câştigat definitiv procesul cu europarlamentarul Cătălin Ivan. "Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a inventat o «comisie de etică» a Parlamentului European care m-ar fi anchetat şi nu a putut să îşi susţină minciunile şi în sala de judecată. Nimeni nu m-a anchetat în Parlamentul European, iar Cătălin Ivan, deşi ştia acest lucru, a ales să mintă pentru a mă denigra. Aşa cum a făcut-o şi Dan Şova, ale cărui minciuni despre familia mea au fost, de asemenea, sancţionate în instanţă. Aşa cum au minţit şi mint în continuare şi alţi pesedişti şi alţii despre mine. Ivan va plăti acum, la finalul procesului, despăgubiri morale şi cheltuieli de judecată şi va trebui să publice în trei ziare naţionale hotărârea definitivă şi irevocabilă care demonstrează că a minţit", susţine Macovei.
"Vedeţi şi în aceste zile acţiuni, atacuri şi declaraţii mincinoase care nu urmăresc decât să mă compromită public şi să mă denigreze. Cum a fost acordul de colaborare cu ALDE, ca să dau doar un exemplu. Sunt convinsă că minciunile vor continua în perioada următoare, doar începe o nouă campanie electorală", spune Macovei.

Vremea rece şi ploioasă în următoarele două săptămâni

Vremea va rămâne rece şi ploioasă în majoritatea regiunilor din ţară, relevă prognoza de specialitate, publicată, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 17 - 30 octombrie.
În Moldova, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor de 9 — 10 grade. Începând cu data de 20 octombrie şi până la sfârşitul primei săptămâni, acestea vor mai creşte uşor, până la medii de 12 — 13 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila din nou la o medie de 9 — 10 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de zero grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 6 grade în noaptea de 22 octombrie. Ulterior, temperaturile vor mai scădea uşor şi se vor situa în ultimele nopţi, la medii de 2 — 3 grade Celsius. Spre finalul primei săptămâni va ploua, posibil moderat cantitativ în data de 22 şi 23 octombrie, iar temporar ploile vor apărea şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

USR a strâns cele 200.000 de semnături necesare pentru alegeri

Preşedintele USR, Nicuşor Dan a anunţat, ieri, că formaţiunea sa a strâns 200.000 de semnături de susţinere pentru depunerea de liste de candidaţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie. ”În această după-amiază am ajuns la 200.000 de semnături în sediu. Mulţumesc tuturor celor care au semnat şi mai ales tuturor celor care au strâns semnături pentru noi”, a scris Nicuşor Dam, pe Facebook.
Preşedintele USR le-a cerut susţinătorilor partidului să continue strângerea semnăturilor până miercuri, urmând ca vineri să fie depuse la BEC. ”Pentru siguranţă, vă rog să mai strângem încă 20.000, pentru a evita orice risc la Biroul Electoral Central”, a spus Dan. ”Vă promitem că ne vom lupta în Parlament ca niciodată să nu mai fie nevoie de sute de mii de semnături pentru candidaturi. Chiar dacă, prin dumneavoastră, am reuşit să strângem semnăturile de data asta, ne vom lupta ca accesul cetăţenilor la viaţa publică să nu mai fie îngrădit prin astfel de măsuri”, a adăugat liderul USR.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.