Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Nicuşor Dan: Este posibil ca USR să susţină acelaşi premier alături de PNL

Ziarul de Vrancea
12 oct 2016 515 vizualizări
Liderul USR Nicuşor Dan a declarat, ieri, că formaţiunea sa ar putea susţine după alegeri aceeaşi propunere de premier alături de PNL, varianta cea mai probabilă fiind Dacian Cioloş.

"Noi nu vom face o alianţă cu PNL, nici înainte şi nici după alegeri, însă e posibil să sprijinim un acelaşi prim-ministru. Asta este o decizie individuală a noastră şi o decizie individuală a lor, iar acest scenariu este plauzibil, iar acest prim-ministru potenţial foarte probabil este domnul Cioloş", a spus Nicuşor Dan. Întrebat dacă acest scenariu a fost avansat ca urmare a discuţiilor cu PNL, el a spus că ambele partide "au exprimat suficient de multe mesaje în spaţiul public" pe această temă, dar "discuţii reale nu au fost".
USR poartă discuţii cu "cinci-şase" persoane din Guvern pentru a candida pe listele formaţiunii la alegerile parlamentare, atât secretari de stat cât şi miniştri, iar numele lor vor fi anunţase săptămâna viitoare, a mai spus Nicuşor Dan.

Robert Negoiţă, suspectat de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals şi uz de fals

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este suspectat, în dosarul de la Parchetul instanţei supreme privind plagiatul din lucrarea sa de doctorat, de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual şi uz de fals. În acelaşi dosar, coordonatorul lucrării sale de doctorat, Ioan Dascălu, este suspectat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, fals intelectual şi uz de fals, au declarat ieri, pentru News.ro, surse judiciare.
Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor.
Robert Negoiţă a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de "moda" titlurilor academice.

UDMR plusează: Condamnaţii trebuie eliberaţi mai repede

O propunere legislativă semnată de mai mulţi parlamentari UDMR şi depusă la Parlament prevede că eliberarea condiţionată poate fi realizată după executarea a jumătate din pedeapsă, pentru cazul în care nu depăşeşte 10 ani, faţă de două treimi, cât prevede Codul Penal în prezent, iar în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate, se consideră 30 de zile executate pentru fiecare lucrare.
Parlamentarii UDMR propun ca regimul închis să se aplice iniţial doar persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă, la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani. În prezent, această prevedere se aplică pentru orice tip de pedeapsă cu închisoarea.
În proiect se mai introduce o prevedere care arată că, în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la un an, executarea pedepsei se face în arest la domiciliu.

Abonamentele de transport rutier pentru elevi vor fi decontate integral

Abonamentele elevilor la operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de kilometri vor fi decontate integral din bugetul autorităţilor locale, a decis, ieri, Guvernul. ”Abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de kilometri vor fi decondate integral, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului şcolar. Decizia a fost luată printr-o OUG având în vedere faptul că în anul şcolar 2015-2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri, adică 1 din 5 elevi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.
 Potrivit lui Iolu, operatorii de transport vor avea obligaţia să emită abonamente pentru transportul elevilor, care vor fi decontate integral din bugetul autorităţilor publice locale pentru distanţe de până la 50 de kilometri. ”Începând cu anul 2013, mecanismul de decontare a navetei elevilor a fost plafonat şi nu acoperă integral tariful decât pentru o mică parte din abonamentele emise de transportatori, distanţa medie la nivel naţional pe care trebuie să o parcurgă un elev care face naveta este de 18 kilometri, preţul mediu al unui abonament lunar pentru această distanţă este de circa 150 de lei. Din această sumă, elevului i se decontau până în prezent 56 de lei, astfel că 100 de lei trebuiau acoperiţi lunar din bugetul familiei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Iolu a precizat că decontarea integrală a costurilor pentru naveta elevilor a fost, de altfel, una dintre solicitările adresate Guvernului de către asociaţiile reprezentative ale elevilor.

Elena Udrea, anchetată pentru noi fapte penale

DNA cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care deja este cercetată pentru cinci fapte de spălare de bani. “Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”, a precizat DNA.
În acelaşi dosar, în luna septembrie, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Elena Udrea, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani şi luare de mită.
Anchetatorii susţin că Elena Udrea ar fi coordonat persoanele care au obţinut fonduri ilegale pentru campania electorală a PDL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.