Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Un român, arestat la Roma pentru că a violat o turistă din Australia

Ziarul de Vrancea
6 oct 2016 711 vizualizări
Poliţia italiană a arestat în noaptea de miercuri spre joi un român acuzat că a violat duminică o turistă australiană, în apropiere de Colosseumul din Roma

Eduard Oprea, în vârstă de 40 de ani, fără domiciliu fix, a fost identificat datorită declaraţiei victimei şi a fost inculpat de violenţe sexuale cu circumstanţe agravante. Forţele de ordine au găsit asupra românului şi o sumă de bani pe care o furase de la turistă. Oprea nu a opus rezistenţă în momentul arestării şi se află în prezent în închisoarea Regina Coeli din Roma. Potrivit Il Messaggero, românul s-a întâlnit cu australiana de 49 de ani într-un bar din apropiere de Colosseum. “Duminică am organizat o petrecere cu muzică latino-americană. Turista din Australia a dansat tot timpul chiar cu acel tip (agresorul – n.r.). Este un român de circa 40 de ani care vine des la noi, să bea o cafea şi să mănânce ceva. Părea să fie ceva între ei şi i-am văzut plecând îmrepună, pe la 2 noaptea”, a povestit un barman, Victor. El a fost audiat de poliţişti, care i-au arătat imaginile de pe camerele de supraveghere. „Când mi-au arătat agenţii (victima – n.r.), mi-am amintit bine de ea, am recunoscut-o. Săraca, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat”, a adăugat el. Femeia spune că nu ştia să ajungă din bar la hotelul unde era cazată şi că românul s-a oferit să o ajute.
Potrivit anchetatorilor, după ce a plecat din bar, turista a fost trasă într-un loc întunecat, bătută, jefuită şi violată. Este posibil ca, la un moment dat, românului să i se fi alăturat un complice, dar declaraţiile victimei sunt contradictorii, pentru că femeia este încă în stare de şoc. Turista a fost apoi abandonată. Ea a fost văzută de un trecător, care a chemat ambulanţa. Femeia a fost dusă la spital, cu traumatism cranian, ruptură de sept nazal, precum şi echimoze la nivelul feţei, pe mâini şi pe picioare. Viaţa sa este în afara oricărui pericol.

Cioloş: Nu intru într-un partid şi nici nu înfiinţez unul

Premierul Dacian Cioloş a declarat, ieri, că, încă de la începutul mandatului său, a spus că nu va intra într-un partid politic şi că nu va înfiinţa o formaţiune, ”dar asta nu înseamnă că nu există viaţă după alegerile parlamentare”, afirmând chiar că speră să existe chiar ”o viaţă activă”.
”Nu voi candida la alegerile parlamentare din acest an şi nu voi intra într-un partid politic şi nu voi crea un partid politic tocmai pentru a-mi putea focaliza credibilitatea, atâta cât o am, energia spre un proiect chiar dacă de scurtă durată care să dea sensul acestei stabilităţi, dar care să poată să împingă lucrurile mai departe folosind toate forţele pozitive, constructive, proactive care doresc să susţină sau să se implice în acest proiect”, a declarat premierul Dacian Cioloş. Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că ”există viaţă activă” şi după alegerile legislative. ”Asta nu înseamnă că nu există viaţă şi după alegerile parlamentare, sper să existe şi sper să existe o viaţă activă”, a afirmat Cioloş.

Nesimţirea unui general: Pavel Abraham a parcat maşina pe un loc destinat persoanelor cu handicap

Generalul în rezervă şi avocatul Pavel Abraham a fost amendat, miercuri, de către poliţiştii locali din municipiul Buzău după ce şi-a parcat maşina pe un loc destinat persoanelor cu handicap, aflat în apropierea Tribunalului Buzău. Autoturismul de teren al avocatului Pavel Abraham a ocupat miercuri locul de parcare destinat persoanelor cu handicap timp de aproximativ patru - cinci ore, potrivit unor surse din Poliţia Locală Buzău.
Ulterior, avocatul le-ar fi declarat poliţiştilor locali că ar fi parcat pe locul aflat în apropierea Tribunalului Buzău deoarece era la un proces în care reprezenta un client important. Pavel Abraham le-a prezentat poliţiştilor locali actele şi a semnat procesul verbal prin care a fost înştiinţat că a fost amendat deoarece a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap. La Buzău, potrivit unui proiect aprobat în Consiliul Local Municipal, amenda în astfel de cazuri este cuprinsă între 125 şi 750 de lei, în acest caz mergându-se pe varianta minimă, susţin sursele citate.

Proiect privind închisoarea la domiciliu: Supraveghere cu brăţară electronică

Proiectul de lege lansat de PNL în dezbatere publică, în luna august, care prevede înlocuirea pedepsei cu închisoarea, de până la 2 ani, cu detenţie la domiciliu, prin supravegherea cu brăţară electronică, a fost depus, în această săptămană, la Senat. Proiectul de lege este semnat de senatori şi deputaţi PNL, prima semnătură, pe propunerea legislativă, fiind a preşedintelui partidului, Alina Gorghiu.
Astfel, potrivit proiectului PNL, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt: executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate; executarea fracţionată a pedepsei privative de libertate în zilele de sâmbătă şi duminică, într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare; executarea pedepsei în echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi executarea pedepsei privative de libertate în regim mixt, de echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi de zile de executare sâmbăta şi duminica într-un centru special înfiinţat.
Propunerea legislativă prevede că executarea pedepsei privative de libertate la domiciliu se face cu supraveghere prin brăţară electronică.
Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 2 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenţie.
Măsura alternativă de executare fracţionată a unei pedepse privative de libertate constă în executarea pedepsei în regim deschis de detenţie numai în zilele de sâmbătă şi duminică, într-un centru de detenţie special înfiinţat în acest scop. Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 3 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenţie.
Executarea în echivalent a unei pedepse privative de libertate constă în prestarea de zile de muncă în folosul comunităţii şi echivalarea acestora zilelor de executat în regim de detenţie. Echivalarea se realizează prin raportul de 2 zile de muncă în folosul comunităţii la o zi de detenţie. Munca se prestează la unitatea sau unităţile desemnate de judecător în regim de 8 ore/zi, indiferent de intervalul orar. Măsura se poate aplica pentru condamnarea la pedeapsa de până la 3 ani închisoare cu executarea acesteia în regim de detenţie.
Măsurile nu se aplică pentru condamnările privative de libertate aplicate pentru săvârşirea de către condamnat a unei infracţiuni cu violenţă sau profitând de starea de neputinţă fizică ori psihică a victimei, cât şi pentru infracţiuni de serviciu, de corupţie sau cele conexe infracţiunilor de corupţie, precum şi pentru cei care recidivează.
Proiectul urmează să intre în dezbaterea Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Mircea Băsescu, la un pas de eliberare după 4 luni de detenţie

Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat din închisoare după ce Judecătoria Medgidia a admis, ieri după-amiază, solicitarea acestuia, însă decizia nu este definitivă. Băsescu a fost condamnat în luna iunie la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.
Apărătorul lui Mircea Băsescu, avocatul Nelu Taşcă, afirma în luna iunie, pentru News.ro, că Mircea Băsescu ar putea fi propus, în septembrie, pentru eliberare condiţionată. Apărătorul a explicat că, din cele 48 de luni de pedeapsă, Mircea Băsescu are de executat o treime, respectiv 16 luni, deoarece are peste 60 de ani. Din cele 16 luni, arăta avocatul, se vor scădea perioada arestului preventiv executat de fratele fostului preşedinte, respectiv de 12 luni şi circa 12 zile şi, posibil, şi zilele câştigate de acesta în urma muncii prestate în acea perioadă. Astfel, arăta avocatul, rămâne o perioadă de aproximativ trei luni şi aproape 20 de zile pe care fratele fostului preşedinte le va executa efectiv în regim de detenţie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.