Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: USR: Cioloş să vină cu proiectele de continuare şi partidele să-l susţină ca premier

Ziarul de Vrancea
5 oct 2016 585 vizualizări
Lista cu candidaţii partidului la parlamentare va fi publicată pe 20 octombrie

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat ieri că, din punctul lui de vedere, premierul Dacian Cioloş ar trebui să prezinte proiectele pe care le are pentru viitor, iar anumite partide să-l susţină la nivel declarativ în campania electorală şi, de asemenea, şi pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare. ”Eu cred că domnul Cioloş are o importantă încredere populară pe care o vedem în sondaje, inclusiv sondajul pe care l-am prezentat noi duminică. Cred că mulţi români au văzut în dumnealui o speranţă de schimbare şi prin asta mulţi români aşteaptă ca dumnealui să continue în fruntea Guvernului. Şi atunci cred că mersul logic al lucrurilor este ca domnul Cioloş să vină cu proiectele dumnealui de continuare şi anumite partide care au aceeaşi idee de dezvoltare a României în continuare să-l susţină declarativ în campania electorală pentru ocuparea fotoliului de prim-ministru după alegeri”, a spus Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă. Referitor la posibili membri ai actualului Guvern are ar putea candida pe listele USR la alegerile parlamentare, Nicuşor Dan a spus că la 20 octombrie această listă va fi făcută publică. ”Domnul Dragoş Pâslaru (n.r. ministrul Muncii) este interesat să vină la noi şi este într-un dubiu dacă poate în momentul ăsta să plece din minister. Mai sunt câteva persoane din Guvern, miniştri şi secretari de stat, cu care suntem în dialog şi decizia în ceea ce îi priveşte şi listele noastre de candidaţi le veţi afla pe 20 octombrie”, a spus Dan.

CCR: Prelungirea controlului judiciar, dispusă doar după audierea inculpaţilor

Curtea Constituţională a decis că prevederile Codului de procedură penală privind posibilitatea prelungirii măsurii controlului judiciar este constituţională doar în măsura în care inculpaţii sunt audiaţi din nou de către procurori, în prezenţa unui avocat. CCR a dezbătut trei excepţii de neconstituţionalitate ridicate în cadrul unor procese, în care petenţii au cerut declararea ca neconstituţională a prevederilor privind prelungirea controlului judiciar cu 60 de zile, dacă se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurii sau au apărut temeiuri noi care să justifice prelungirea. În urma deliberărilor, judecătorii Curţii au stabilit că prevederile articolului 215 din Codul de procedură penală privind controlul judiciar sunt constituţionale doar în măsura în care inculpaţii sunt din nou citaţi şi audiaţi în faţa unui procuror.

Kuzmin, despre videoclipul controversat: Nu e o declaraţie oficială a Rusiei

Videoclipul postat pe Facebook de către Ambasada Rusiei, în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei", nu trebuie luat drept o declaraţie oficială semnată şi parafată a Rusiei, spune ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin. "Vă pot dezvălui un secret: i-am rugat pe prietenii noştri din România să pregătească o contrainterpretare, dacă vreţi să o numim aşa (la campania Cuminţenia Pământului - n.r.). Nu vă spun că aceasta este o interpretare perfectă a istoriei. Aceasta este o interpretare a prietenilor noştri din România drept una pozitivă. Repet, nu este o poziţie formală a Rusiei, nu este poziţia unui sinod istoric, a unei comisii comune, este opinia mea", a spus ambasadorul Rusiei la Bucureşti, într-o emisiune la Digi 24 care va fi difuzată sâmbătă seară. Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat săptămâna trecută, pe Facebook, "o contribuţie financiară modestă" pentru recuperarea de către statul român a sculpturii "Cuminţenia Pământului". Anunţul a fost însoţit de un videoclip în care se spune că "armata rusă şi armata română au luptat împreună, în Primul Război Mondial, pentru independenţa României", iar în Al Doilea Război Mondial "armata sovietică şi armata română au luptat împreună pentru independenţa Europei". Demersul Ambasadei Rusiei a stârnit controverse în spaţiul public.
Ministerul Afacerilor Externe a transmis că apreciază contribuţia Ambasadei Rusiei la recuperarea patrimoniului naţional românesc, considerând însă "mai puţin explicabilă asocierea acestui demers cu un mesaj media care promovează o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relaţiilor bilaterale".

Ofiţer de poliţie judiciară, cercetat după ce ar fi primit 40.000 de euro mită

Un ofiţer de poliţie judiciară de la IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Fraudelor este cercetat sub control judiciar de DNA, fiind acuzat că, în 2013, a primit 40.000 de euro de la un om de afaceri căruia i-a promis că îl va determina pe procurorul care instrumenta dosarul acestuia să soluţioneze cauza într-un mod favorabil. După trei ani însă, omul de afaceri a fost condamnat la şase ani şi patru luni închisoare. Astfel, în perioada aprilie - mai 2013, ofiţerul Daniel Budur, împreună cu Eugen Holban, a pretins şi a primit 40.000 de euro de la un om de afaceri, martor în cauză.
În luna iulie 2016, omul de afaceri a fost condamnat la şase ani şi patru luni închisoare. Ulterior, omul de afaceri l-a contactat pe Daniel Budur, întâlnindu-se cu acesta la o sală de sport. La întâlnire, Daniel Budur i-a spus omului de afaceri că nu-şi explică ce s-a întâmplat şi că îi va returna o parte din suma de 40.000 de euro primită.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.