Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Un "sclav" din Argeş a fost găsit spânzurat

Ziarul de Vrancea
20 sep 2016 608 vizualizări
Unul dintre bărbaţii ţinuţi ca sclavi de către romii din comuna argeşeană Berevoeşti şi scos din lanţuri în urma descinderii procurorilor DIICOT a fost găsit spânzurat de către fratele său. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, avea calitatea de parte vătămată în dosarul instrumentat de DIICOT.

Potrivit localnicilor, imediat după ce a fost scos din lanţuri şi a fost trimis acasă, bărbatul a plecat din localitate şi a muncit la o stână, iar recent se întorsese în comună. Anchetatorii urmează să stabilească condiţiile decesului, dar şi dacă există vreo legătură între decizia bărbatului de a se sinucide şi dosarul în care acesta avea calitatea de parte vătămată.
La sfârşitul lunii iulie, adulţii victime ale romilor de la Berevoeşti, care au fost scoşi din sclavie în urma unor descinderi ale DIICOT, au fost duşi la locuinţele lor sau ale rudelor, după ce au fost ţinuţi iniţial într-un loc secret. Doar doi dintre ei sunt din Argeş, cei mai mulţi provenind din judeţul Olt.
Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, declara că cele 12 victime ale traficului de persoane au fost plasate fie la domiciliile lor, fie la părinţi sau alte rude.

CCR amană decizia în cazul căsătoriilor gay: E un dosar cu impact mediatic

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a explicat, marţi, că dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în alte ţări a fost repus pe rolul CCR, ceea ce va presupune şi reaudierea părţilor implicate.
"Dosarul prezintă un caracter de noutate, de complexitate. Trebuie să vedem cu multă atenţie şi dosarul instanţei care ne-a fost trimis şi să citim toate intervenţiile făcute de agenţii şi ONG-uri. Este foarte complex, a trebuit să examinăm şi legislaţie europeană, tratate, Carta fundamentală a drepturilor, directive europene, şi nu e atât de simplu să decizi într-o cauză cu un impact mediatic foarte mare", a spus Dorneanu. Preşedintele Curţii a subliniat că judecătorii "nu vor să greşească" în acest caz şi de aceea vor cere şi reaudierea părţilor, respectiv instituţii ale statului, cuplul căsătorit în Belgia, precum şi părinţii acestora. "De asta am dat un termen mai îndelungat, pentru a se efectua şi procedura cu Statele Unite, având în vedere că unul din părinţii cuplului locuieşte în America", a spus Dorneanu.
Curtea Constituţională a amânat din nou, ieri, luarea unei decizii asupra excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de un cuplu de homosexuali în privinţa Codului Civil, care interzice recunoaşterea în România a căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex încheiate în străinătate. Cazul va fi discutat din nou de CCR în 27 octombrie. CCR a amânat şi în luna iulie luarea unei decizii.
Dosarul aflat pe masa judecătorilor Curţii a fost deschis în urma unui proces intentat de cetăţeanul român Relu Adrian Coman şi de americanul Robert Clabourn Hamilton, care s-au căsătorit la Bruxelles în anul 2010. Cei doi contestă prevederea din Codul Civil care împiedică recunoaşterea căsătoriilor persoanelor de acelaşi sex încheiate în străinătate.

Circa 200.000 de romani au donat pentru "Cuminţenia Pămantului"

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat ieri că 200.000 de oameni au donat până în acest moment pentru ”Cuminţenia Pământului”. Dacă nu se va strânge suma necesară până la sfârşitul lunii septembrie, ”Guvernul României va găsi o soluţie inteligentă, în spiritul campaniei lansate în spaţiul public, pentru a cumpăra opera «Cuminţenia Pământului». Ce vom hotărî vă vom anunţa la sfârşitul lui septembrie”, a completat Corina Şuteu.
”Suma, acum, este de 900.000 de euro pentru că am avut şi donaţia de la vânzarea tabloului lui Adrian Ghenie, un mic autoportret”, a menţionat Corina Şuteu la Digi 24.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.