Național

Tobă şi Pandele n-au scăpat de acuzaţiile de plagiat

Ziarul de Vrancea
7 sep 2016 538 vizualizări
Consiliul General al CNATDCU a respins, ieri, rapoartele comisiilor de lucru care stabileau că Petre Tobă şi Florentin Pandele nu au plagiat în lucrările lor de doctorat, urmând să fie constituită o nouă comisie care să dea un verdict final, a anunţat vicepreşedintele CNATDCU Marius Andruh.

El a precizat că au existat 29 de voturi împotriva celor două rapoarte, două în favoarea lor, extistând nouă abţineri. "Discuţiile au fost atente, au fost profunde, analizând aspectele din cele două rapoarte. Pentru ca lucrurile să fie mai clare şi pentru a avea o imagine mai clară pentru noi şi pentru persoanele implicate, Consiliul General a votat, cu o singură abţinere, ca preşedintele să numească o nouă comisie din personalităţi din exteriorul Consiliul General, care să dea un verdict final. Deocamdată au fost respinse cele două rapoarte", a spus vicepreşedintele CNATDCU Marius Andruh. El a adăugat că este mai bine pentru toată lumea să existe o nouă evaluare şi a precizat că noua comisie va fi numită "cât se poate de repede, asta însemnând cam 10 zile". "Cele două rapoarte sunt incomplete, pe alocuri superficiale, argumentele prezentate nu sunt concludente şi, din păcate, cu contradicţii care generează confuzii periculoase pentru etica cercetării ştiinţifice. De pildă, se recunoaşte că anumite pasaje şi propoziţii, pagini, sunt preluate din alte surse, dar nu sunt recunoscute ca plagiat”, a declarat Andruh.

Parlamentar: Trebuie să fii prost să iei bani de la domnul Vîntu

Deputatul Octavian Popa, audiat, ieri, la DNA în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, a declarat, înainte de a se întâlni cu procurorii, că numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei a fost generată de activitatea sa de ONG-ist pe probleme de mediu şi că "trebuie să fii prost să iei bani de la domnul Vîntu", având în vedere legăturile omului de afaceri cu diverse persoane. "Am fost chemat ca martor. Nu ştiu despre ce dosar este vorba. Nu ştiu ca Olteanu să fi primit bani în vreun sediu de partid şi nici nu cred. Nu cred, pentru că domnul Vîntu... erau de notorietate legăturile domniei sale cu diverse persoane. Trebuie să fii, cum să zic eu, total neinspirat să spunem, ca să nu spun prost, să iei bani de la domnul Vîntu", a spus Octaivian Popa, la intrarea în sediul DNA. Deputatul a adăugat că numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării s-a făcut având în vedere activitatea sa de ONG-ist pe probleme de mediu.Tot ieri a fost audiat la DNA, în dosarul lui Bogdan Olteanu, şi deputatul Dan Motreanu. El a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015, alături de deputatul George Scutaru, pentru spălare de bani, fiind acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. În 2008, când Bogdan Olteanu era preşedinte al Camerei Deputaţilor, din partea PNL, Dan Motreanu era secretar general al acestui partid.Bogdan Olteanu este acuzat că a primit un milion de euro de la SOV pentru a forţa numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.


Numărul românilor care joacă Pokemon Go a scăzut de zece ori
 
Numărul românilor interesaţi de jocul Pokemon Go a scăzut de la peste un milion pe zi în primele trei săptămâni de la lansarea oficială din 19 iulie în ţară, la câteva mii pe zi în prezent, potrivit unei analize publicate ieri de compania de date şi tehnologie Quantum Data Science. Înainte ca jocul să fie disponibil oficial în România, existau deja peste 75.000 de oameni care se informau despre Pokemon Go pe site-urile din România. În prima lună pe piaţa locală, peste un million de români s-au informat despre joc. ”Interesul a scăzut, însă, în primele două săptămâni ale lunii august ajungând la câteva mii pe zi, de la peste 100.000 în prima săptămână a lansării”, se arată în raport. În prima lună de la lansare, aproximativ 500.000 de români au instalat aplicaţia Pokemon Go, atât versiunea iOS cât şi Android. Trendul este şi în această privinţă descrescător, numărul instalărilor scăzând de la 12.000 de instalări pe zi la 2000 pe zi în ultima perioadă. Analiza profilului celor interesaţi de fenomen indica faptul că 27,5% din audienţa Pokemon Go este interesată de divertisment, în special de jocuri, filme şi vedete.
Totodată, 18,2% citesc frecvent despre sport, iar 9,4% despre politică. Din punct de vedere demografic, 56% dintre cei interesaţi de joc au între 18 şi 24 ani, 23% între 25 şi 34, 12% între 35 şi 44, iar restul de 9% au peste 44 ani. Distribuţia pe genuri arată că 86% sunt utilizatori sunt bărbaţi.
Cele mai căutate informaţii pe motoarele de căutare, legat de acest fenomen, au fost ”trucuri pokemon go românia”, ”unde poţi găsi cei mai rari pokemoni din lume”, ”unde se joacă pokemon go” şi ”cum poţi să îţi recuperezi banii plătiţi pentru achiziţii în aplicaţie”. Analiza a fost realizată în baza monitorizării a peste 600 de site-uri româneşti.
Jocul a înregistrat o scădere şi pe plan global. Jumătatea lunii iulie a reprezentat vârful pentru Pokemon Go, care înregistra la acea dată 45 de milioane de oameni care deschideau jocul zilnic. O lună mai târziu, la jumătatea lui august, doar 30 de milioane de oameni mai joacă Pokemon Go în fiecare zi, conform datelor publicate de firma de analiză Apptopia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.