Național

Mai mulţi poliţişti au încătuşat o femeie care a traversat neregulamentar

Ziarul de Vrancea
9 aug 2016 1729 vizualizări
Mai mulţi poliţişti de la Poliţia Rutieră au fost filmaţi în timp ce încercau să introducă într-o maşină o femeie care traversase printr-un loc nepermis şi a refuzat să se legitimeze, vociferand în momentul în care agenţii au încercat să o ducă, încătuşată, la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei pentru procedurile de identificare.Vezi mai multe stiri nationale in interiorul articolului

Imaginile au fost surprinse pe 20 iulie în Piaţa Unirii din Capitală, cand poliţiştii de la Brigada Rutieră organizaseră o acţiune pentru descurajarea traversărilor ilegale. În filmarea care durează peste zece minute se aude cum femeia, de aproximativ 50 de ani, începe să strige "Criminalii”, "Vi se pare normal?” şi le cere celor doi agenţi aflaţi iniţial acolo să îi dea drumul. Unul dintre poliţişti începe procedura de încătuşare, timp în care femeia începe să ţipe şi mai tare. Numărul curioşilor antrenaţi de ţipetele femeii creşte, iar oamenii se adună în preajma echipajelor de poliţie. şi numărul poliţiştilor începe să crească, iar femeia începe să strige: "ăsta e sistem de apărare?”. O femeie venită şi ea în mijlocul intersecţiei le spune poliţiştilor: "Nu vedeţi că e amărată? Alerga şi ea acasă!”. O poliţistă tanără încearcă să-i explice femeii că nu va fi încătuşată dacă încetează să vocifereze şi îi convinge pe colegii ei să renunţe la cătuşe. Femeia care traversase neregulamentar se ridică şi încearcă să scape, fără succes însă. După cateva minute de parlamentări, femeia refuză să se legitimeze şi să meargă la poliţie aşa că este, din nou, încătuşată.

Guvernul lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă privind situaţia veteranilor

Ministrul Finanţelor, Ancu Dragu, a declarat, ieri, că situaţia veteranilor va fi reglementată printr-o Ordonanţă de Urgenţă la care se lucrează în acest moment, precizand că o hotărare de guvern nu poate modifica Codul Fiscal, care este o lege.  ”Ca şi tehnică legislativă, o hotărare de guvern nu poate modifica o lege, respectiv Codul Fiscal. O hotărare de Guvern nu poate decat să clarifice anumite principii, prevederi dintr-o lege. Asta a făcut HG şi normele metodologice la Codul Fiscal”, a declarat ministrul Finanţelor Anca Dragu. Ea a spus că în momentul în care Guvernul va putea emite Ordonanţe de Urgenţă, va veni cu modificarea necesară. ”Lucrăm la această modificare. Astăzi am discutat şi cu ministrul Apărării ( Mijhnea Motoc – n.r.) şi vom veni cu o modificare de îndată ce putem emite ordonanţe de urgenţă”, a anunţat Anca Dragu. Guvernul poate emite ordonanţă de urgenţă doar în perioada în care Parlamentul se află în sesiune. Scandalul anulării scutirilor de taxe pentru veterani a pornit de la modificările aduse Codului Fiscal, de la interpretarea acestora sau de la Normele de aplicare. Deocamdată vinovăţiile încă se dispută. Cert este că Guvernul Ponta este cel care a eliminat din vechiul Cod Fiscal prevederea referitoare la scutirea de impozit pentru imobilele deţinute de soţi, introducand una generală, care viza imobilele în coproprietate. La randul său, Cabinetul Cioloş a precizat, în Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal, că, în cazul coproprietăţii, scutirea se aplică doar pentru cota-parte deţinută.

Primarul suspendat din Baia Mare va fi plasat în arest la domiciliu

Curtea de Apel Cluj a decis, ieri, definitiv, ca primarul suspendat din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, să fie eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, eliberarea din arest preventiv a primarului suspendat din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, decizia magistraţilor fiind definitivă. Cherecheş, care este închis în Penitenciarul Gherla din judeţul Cluj, urmează să fie plasat în arest la domiciliu. ”Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C. C., în baza dispoziţiilor art. 242 alin. 2  .proc.pen. cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 218 şi următoarele C.proc.pen. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj”, se arată în decizia Curţii de Apel. Cătălin Cherecheş va fi cercetat în continuare în arest la domiciliu, potrivit unei decizii definitive pe care Curtea de Apel Cluj a dat-o miercuri. ”S-a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Este o hotărare definitivă pronunţată de instanţa Curţii de Apel Cluj. Va trece în arest la domiciliu acum. Eu am fost în instanţă. Au plecat de la instanţă la Penitenciarul Gherla şi pană la finalul zilei de astăzi trebuie pus în libertate, dar se va rezolva în cursul zilei de astăzi pentru că sunt formalităţi de îndeplinit”, a explicat pentru News.ro Călin Budişan, unul dintre avocaţii lui Cherecheş.

Nicuşor Dan vrea 10% la alegerile parlamentare

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), Nicuşor Dan, a declarat la Braşov că USR are ca obiectiv un scor de 10% la alegerile parlamentare din toamnă, astfel ca de mandatele obţinute ”să depindă fomarea guvernului, fără a face alianţe cu alte partide”. Nicuşor Dan a precizat că Uniunea vrea să se extindă la nivel naţional şi să aibă filiale în toate oraşele reşedinţă de judeţ.  Preşedintele USB, Nicuşor Dan, a prezentat, miercuri, la Braşov, obiectivele Uniunii Salvaţi Romania (USR) pentru alegerile parlamentare din toamnă, dintre care, cel mai important este obţinerea unui scor de 10%. ”Vrem să obţinem un scor de cel puţin 10% la alegerile parlamentare din toamnă şi sperăm ca de mandatele noastre să depindă fomarea guvernului, fără a face alianţe cu alte partide. Ne dorim să ţinem legătura direct cu primul ministru pe care noi îl vom susţine. Avem un program tehnocrat, deoarece considerăm că sunt restanţe pe care societatea le resimte“, a spus Nicuşor Dan.

Avocatul Poporului îşi mută sediul în Palatul Parlamentului

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a cerut Camerei Deputaţilor să pună la dispoziţia instituţiei pe care o conduce un sediu în Palatul Parlamentului, Biroul Permanent al Camerei aproband, miercuri, solicitarea lui Ciorbea. Solicitarea Avocatului Poporului a fost analizată în şedinţa de miercuri a Biroului Permanent. ”S-a aprobat, cu parter şi etaj, după cum are şi Curtea Constituţională şi Consiliul Legislativ”, a anunţat Nicolae Mircovici, secretarul Camerei Deputaţilor. Actualul sediu al Avocatului Poporului se află pe strada Eugeniu Carada, nr. 3. În scrisoarea către Biroul Permanent, Victor Ciorbea reclamă faptul că sediul actual este impropriu pentru o astfel de instituţie. ”În pofida arhitecturii sale şi a valorii istorice, din păcate, clădirea este total nefuncţională pentru activitatea instituţiei, care trebuie să fie deschisă cetăţeanului şi dotată cu resursele logistice şi umane necesare asigurării bunului mers al acesteia, în condiţii normale de muncă şi la parametri calitativi foarte înalţi”, a precizat Ciorbea.

Delia Popescu a depus jurămantul în funcţia de ministru al Comunicaţiilor

Noul ministru al Comunicaţiilor, Delia Popescu, a depus, miercuri, jurămantul de credinţă, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, care, contrar tradiţiei, nu a rostit niciun discurs la finalul ceremoniei, urandu-i doar noului membru al Cabinetului succes în funcţie. Ceremonia de la Palatul Cotroceni a fost una scurtă, de mai puţin de 10 minute. După depunerea jurămantului, Klaus Iohannis i-a urat succes noului ministru. "Să fie într-un ceas bun!", a mai spus preşedintele, în final. La ceremonie au participat premierul Dacian Cioloş, alături de alţi membri ai Cabinetului său, printre care şi şeful Cancelariei, Dan Tudorache, cel care a asigurat interimatul funcţiei de ministru al Comunicaţiilor. Acestuia, Klaus Iohannis i-a transmis cateva cuvinte la finalul ceremoniei. Delia Popescu, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a Romaniei, a fost nominalizată marţi după-amiază de către premierul Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor.

















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.