Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Săftoiu le cere colegilor cu patru mandate să facă un pas în spate

Ziarul de Vrancea
4 aug 2016 525 vizualizări
Purtătorul de cuvant al PNL, Adriana Săftoiu a declarat, pentru Radio France Internationale, că speră ca elaborarea listelor partidului pentru alegerile parlamentare să-i determine pe parlamentarii liberali cu trei-patru mandate ”să facă un pas în spate”, într-un context în care electoratul se arată reticent faţă de persoanele pe care le consideră ca fiind de prea multă vreme în prim-planul politicii.

Adriana Săftoiu a precizat, miercuri, că discuţiile în interiorul PNL privind configuraţia listelor de candidaţi vor începe în jurul datei de 15 august, procesul urmand să fie finalizat în octombrie. Purtătorul de cuvant al liberalilor a arătat că şi la alegerile parlamentare vor fi aplicate cele 10 criterii de integritate de care s-a ţinut seama şi la desemnarea candidaţilor la alegerile locale, nefiind exclusă şi adăugarea altor criterii. Săftoiu crede că o parte dintre parlamentarii cu vechime ai partidului ar trebui să facă un pas în spate şi să nu mai candideze pentru un nou mandat. ”Eu vreau să cred că aceste liste vor fi foarte bine gandite, sper că vom avea colegi care vor înţelege că e un moment foarte bun în care trebuie să facem un pas în spate, în lateral. ştiu că e destul de greu să renunţi la un moment dat la ideea că eşti parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate”, a declarat Săftoiu.

Dosar penal pentru un posibil plagiat al primarului Sectorului 3

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal privind un posibil plagiat al primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, cauza urmand să fie preluată, joi, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiţă urmează să fie verificată şi de CNATDCU, care va decide dacă primarul a plagiat şi dacă va cere retragerea titlului de doctor.  Oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au declarat, pentru News.ro, că dosarul a fost înregistrat joi şi, în aceeaşi zi, procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea de către PICCJ a dosarului în care se fac cercetări privind posibila încălcare a regimului proprietăţii intelectuale, respectiv a drepturilor de autor, de către Robert Negoiţă. Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, declara, în 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Robert Negoiţă a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care şi-l asumă şi din care a învăţat o lecţie importantă, respective că “singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (44 de ani), a devenit doctor în ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra.

Audieri în dosarul “Black Cube”

Omul de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, fostul şef al Fujitsu în Romania, au fost audiaţi de procurorii DIICOT, în calitate de martori, în dosarul “Black Cube, în care israelienii Ron Weiner şi David Geclowicz sunt acuzaţi că au spionat familia procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Numele lui Dinu Pescariu şi Claudiu Florică apar şi în dosarul de la DNA privind licenţele Microsoft, în care sunt vizaţi mai mulţi foşti miniştri. Surse judiciare au declarat ieri, pentru News.ro, că Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au dat, în urmă cu aproximativ două luni, declaraţii de martor în dosarul “Black Cube”.  În dosarul privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi a unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA Laura Kovesi, Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz este cercetat pentru complicitate la aceste infracţiuni.

Cutremur de 4,4 grade în judeţul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade s-a produs joi, la ora 13.54, în judeţul Buzău, în zona sesimică Vrancea. Iniţial, pe site-ul Institutul Naţional pentru Fizica Pămantului a fost anunţat şi un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade, în judeţul Bistriţa-Năsăud, la aceeaşi oră ca şi cutremurul din judeţul Buzău, directorul INFP, Constantin Ionescu, precizand ulterior că a fost un mesaj automat transmis greşit de calculator. Cutremurul de 4,4 grade pe scara Richter din judeţul Buzău s-a produs la adancimea de 140,5 kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Ramnicu Sărat (43 de kilometri), Covasna (44 de kilometri), Focşani (50 de kilometri), Buzău (53 de kilometri) şi Targu Secuiesc (58 de kilometri). Datele publicate pe site-ul INFP despre un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter produs joi, la ora 13.54, în judeţul Bistriţa-Năsăud, la o adancime de cinci kilometri, au fost retrase de pe  www.infp.ro. Directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pămantului, Constantin Ionescu, a declarat, pentru News.ro, că a fost vorba de o afişare greşită pe site despre un cutremur la Bistriţa-Năsăud, informaţie transmisă automat din calculatorul care evaluează parametrii cutremurelor. 

























În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.