Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Elevii, chemaţi la şcoală, în toamnă, mai devreme

Ziarul de Vrancea
21 iun 2016 1030 vizualizări
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat ieri că deschiderea festivă a viitorului an şcolar va avea loc pe 15 septembrie, dar că elevii vor fi invitaţi în unităţile de învăţământ cu trei zile mai devreme pentru "poveşti de vacanţă".

"Copiii vor fi invitaţi la şcoală pe 12 septembrie, pentru primele trei zile care sunt poveşti de vacanţă. Pe data de 15 o să începem şcoala obişnuită. Deci, un fel de şcoală altfel, neobligatorie, dar ce frumos este să spui poveşti, iar intrarea aceasta în şcoală va fi naturală. 12 este o zi de luni. 15 va fi începutul şcolii şi sperăm că vor mai fi mici ingrediente referitoare la şcoala altfel", a spus ministrul.

Alina Bica, avocat şi inculpat în faţa aceluiaşi judecător

Alina Bica, fost şef al DIICOT, a fost ieri avocat şi inculpat în faţa aceluiaşi judecător, după ce a reprezentat doi suspecţi într-un proces, iar apoi s-a prezentat în faţa magistratului în propriul dosar în care este acuzată de abuz în serviciu. "Trebuie să îmi câştig existenţa, nu am ce face. Este o experienţă nouă, încerc să mă adaptez la ea. Îmi place meseria de avocat. Dacă ştiam cum este meseria de avocat aş fi încercat mai demult", a declarat Alina Bica la ieşirea de la instanţă.
Alina Bica este avocat în dosarul primarului din Braşov, George Scripcaru, cauză în care îi apără pe Niculina Radu, angajată a primăriei Braşov, şi pe omul de afaceri Călin Pop.
Ulterior, după terminarea procesului, Alina Bica a revenit în sala de judecată, de această dată la un nou termen în dosarul ANRP în care este judecată pentru abuz în serviciu, alături de Dorin şi Alin Cocoş, Sergiu Diacomatu şi Gheorghe Stelian. În faţa aceluiaşi magistrat, Bica a cerut revocarea controlului judiciar. "Vă rog să aveţi în vedere că nimic din ce am afirmat de la început şi până acum nu s-a schimbat. Reiese şi din declaraţiile martorilor. Împrejurarea cu clarificarea CCR pentru mine este un beneficiu. Întotdeauna am întrebat de ce modul în care eu am înţeles respectarea unui lucru nu mai este conformă după atâta timp", a spus fostul şef al DIICOT în faţa instanţei.
Următorul termen a fost stailit pentru data de 19 septembrie, atunci când va avea loc audierea mai multor martori. Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile inculpaţilor de ridicare a măsurilor preventive.

Un copil a aşteptat timp de trei ore ca ambulanţa să-l ducă de la un spital la altul

Un copil de un an şi zece luni, care a ajuns ieri la Spitalul de Pediatrie din Piteşti cu febră, a fost ţinut aproximativ trei ore în respectiva unitate până s-a găsit o ambulanţă care să-l transporte la Spitalul Nicolae Bălcescu, Secţia Boli Infecţioase. După ce a fost consultat în baza analizelor, medicii de la Pediatrie au decis că bebeluşul trebuie trimis la Spitalul Bălcescu, Secţia Boli Infecţioase. Acest lucru nu s-a putut realiza decât după aproximativ trei ore, din cauza lipsei unei salvări disponibile. În această perioadă, copilul a prezentat şi scaune diareice. "Copilul în vârstă de un an şi 10 luni, din Piteşti, a ajuns la Urgenţa Spitalului de Pediatrie azi dimineaţă, puţin după ora 5. Avea febră. După ce i-au fost
recoltate analizele, medicul pediatru care l-a consultat a decis ca bebeluşul să fie transportat la Spitalul Nicolae Bălcescu - Secţia Boli Infecţioase. Copilul a fost diagnosticat cu gastroenterocolită. Echipajele de la ambulanţă, fiind angrenate în alte urgenţe, nu au putut transporta copilul decât după aproximativ 3 ore. Fiind într-o unitate spitalicească, viaţa bebeluşului nu a fost pusă în niciun pericol", a declarat Adina Enescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Piteşti.

Trenul Arad-Mangalia a ajuns la destinaţie după 24 de ore

Cei circa 240 de pasageri ai trenului InterRegio 1822 care circula pe ruta Arad-Mangalia au ajuns la destinaţie după aproape 24 de ore, după o întârziere de opt ore. Trenul a plecat din Arad duminică la ora 19.20 şi urma să ajungă în Mangalia, luni la ora 10.55. Cele 15 ore şi 35 de minute programate ale călătoriei s-au transformat în 24 de ore, după ce trenul a înregistrat 500 de minute de întârziere. Călătorii au aşteptat câteva ore în zona Petroşani, unde liniile erau acoperite de buşteni şi apă din cauza unei furtuni. După ce au plecat din Petroşani şi au trecut de Bucureşti, locomotiva s-a defectat, iar pasagerii au aşteptat din nou sosirea unei alte locomotive. Pasagerii au primit apă în staţia Feteşti. "În traficul intern pe calea ferată din România se pot face restituiri ale biletelor de călătorie atunci când este solicitat acest lucru pentru parcursul neefectuat. Adică, în timpul unei călătorii, dacă un pasager decide că doreşte să întrerupă călătoria poate să solicite banii înapoi pentru parcursul neefectuat. Regretăm situaţia creată, este vorba şi despre o cauză naturală, cele 400 de minute, au fost generate de o problemă faţă de care, au căzut acei copaci pe linia de contact. Ne pare rău, ne cerem scuze pasagerilor pentru inconvenientele create", a declarat purtătorul de cuvânt al CFR, Alina Predescu.
Cele opt ore de întârziere reprezintă un record pe acest an, în condiţiile în care recordul de anul trecut aparţine unui tren care a plecat din nordul ţării către litoral şi a ajuns cu 12 ore de întârziere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gabi, acum 2857 zile, 22 ore, 13 minute, 3 secunde
In Germania scoala se termina la inceputul lunii iulie si incepe la sfarsitul lunii august . Difera o zi , doua , functie de land . Numai la noi e ca la nimeni.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.