Național

Universitatea Bucureşti, cea mai bună universitate românească din regiune

Ziarul de Vrancea
14 iun 2016 794 vizualizări
Universitatea din Bucureşti este cea mai bine clasată instituţie de învăţământ superior din România în " QS Top 200 universităţi din Ţările în Curs de Dezvoltare din Europa şi Asia Centrală (EECA)".

Ediţia din 2016 a clasamentului EECA include 200 de universităţi din 21 de state, cu 50 mai multe decât precedenta. În clasament apar 11 universităţi româneşti, dintre care 5 sunt noi în clasament, România beneficiind de ediţia extinsă din acest an. Universitatea din Bucureşti rămâne cea mai bine clasată instituţie de învăţământ din România, crescând cu patru locuri şi ajungând pe locul 32 în regiune. În clasamentul Top 50 regional au fost incluse şi celelalte universităţi din cadrul Consorţiului "Universitaria": Universitatea "Babeş - Bolyai" din Cluj Napoca - locul 36 (de la locul 41), Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi - locul 49 (de la locul 51) şi Universitatea de Vest din Timişoara - locul 59 (de la 58).
Metodologia utilizată de QS presupune aplicarea mai multor indicatori principali. Un indicator este reputaţia academică (cea care contează în proporţie de 30%) — reputaţia globală este evaluată prin două cercetări internaţionale principale (prima dintre ele este QS Global Academic Survey, care le cere cercetătorilor din lume să identifice instituţiile pe care le percep că realizează cele mai bune performanţe în domeniul lor).
Un alt indice este reputaţia angajatorului (20%) — QS Global Employer Survey le solicită absolvenţilor angajaţi să numească instituţiile pe care le consideră că produc cei mai buni absolvenţi din sectorul lor de activitate. Acest indicator urmăreşte să reflecte reputaţia intuiţională pe piaţa de angajare a absolvenţilor. Rata facultate/student contează în proporţie de 15% în evaluare. Aceasta este bazată pe numărul de studenţi înscrişi comparat cu personalul academic full-time. Alţi indicatori incluşi în metodologie sunt: Articole pe facultate (10%), impact web (10%), Personal cu studii doctorale (5%), Citări pe articol (5%), Facultate Internaţională (2,5%) şi studenţi internaţionali (2,5%).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.