Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Locul blestemat: Un tir cu 800 de butelii a luat foc la Mihăileşti!

Ziarul de Vrancea
10 iun 2016 798 vizualizări
Un tir încărcat cu 800 de butelii cu gaz a luat foc, ieri dimineaţa, pe drumul naţional 2, în localitatea Mihăileşti, mai multe butelii explodand după pornirea incendiului.

Oamenii pe o rază de 500 de metri au fost evacuaţi. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, incidentul a avut în jurul orei 10. La faţa locului s-au deplasat opt echipaje de pompieri, la ora transmiterii ştirii, autorităţile anunţand că exploziile au fost oprite şi nu mai există un pericol. Reprezentanţii ISU Buzău au declarat că nicio persoană nu a fost rănită şi se intervine pentru răcirea buteliilor. "Colegii de la ISU acţionează, fără o expunere nejustificată faţă de camion. Situaţia este sub control, în sensul ca cei expuşi la pericol au fost evacuaţi. Nu avem victime în acest moment şi acţiunea colegilor a fost una foarte rapidă. Acolo sunt şi forţe de la poliţie şi drumul e închis", a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne. Potrivit prefectului de Buzău, incendiul a pornit de la anvelope, ulterior extinzandu-se la partea din spate a tirului. Persoanele evacuate în urma incendiului izbucnit la Mihăileşti, după ce un autocamion încărcat cu butelii a luat foc, se pot întoarce acasă. Potrivit prefectului de Buzău, pericolul a fost înlăturat. “Am dat undă verde ca oamenii să se întoarcă spre casele lor întrucat în acest moment nu mai este niciun pericol. Acum se lucrează pentru înlăturarea fiarelor de pe drum avand în vedere că mai mult de jumătate dintre butelii au explodat şi s-au răspandit”, a declarat George Sava, prefect de Buzău. Traficul rutier în zona Mihăileşti a fost reluat la opt ore de la producerea exploziei Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, traficul rutier a fost reluat începand cu ora 17.30, însă au fost impuse restricţii de circulaţie. "Traficul a fost reluat, însă am decis să semnalizăm zona, introducand indicatorul de «drum cu denivelări» avand în vedere că a fost afectat covorul asfaltic în urma incendiului. În plus, există şi o restricţie de viteză. În zonă se circulă cu 30 de kilometri la oră", a declarat Doiniţa Mihalache, purtător de cuvant IJP Buzău.

Dan Voiculescu, audiat în dosarul cărţilor scrise în penitenciare

Omul de afaceri Dan Voiculescu este audiat, ieri dimineaţă, la sediul DNA, potrivit unor surse judiciare fiind adus din penitenciar în dosarul deschis de procurori cu privire la cărţile scrise de deţinuţi, lucrări pe baza cărora unele persoane condamnate au obţinut zile de libertate. Dan Voiculescu a fost adus cu duba din penitenciarul Rahova, vineri dimineaţă, cu puţin înainte de ora 09.00. Surse judiciare spun că omul de afaceri este audiat, ca martor, în dosarul în care procurorii anticorupţie fac cercetări cu privire la modul în care mai mulţi deţinuţi au obţinut zile de libertate, pe baza unor cărţi scrise după gratii. Dan Voiculescu preciza în luna ianuarie, într-un comentariu pe blogul său, că a scris zece cărţi de cand a fost încarcerat. "Mi se reproşează că sunt prolific, că am scris zece cărţi. Cu toată modestia, nu mă voi opri aici. Da, am timp. Evident, nu dispuneam de acelaşi timp înainte, drept pentru care îi enervez pe unii cu aceste volume, motiv de a-şi exersa cunoştinţele de matematică elementară, făcand calcule cu privire la presupuse date de eliberare. Da, atata vreme cat există o lege în vigoare, nu cred că fac nimic ilegal. Da, scriu. Scrisul nu mi-e străin. Am mai scris vreo 20 de cărţi înainte, pe subiecte de macroeconomie.", scria Dan Voiculescu. Dan Voiculescu este încarcerat la penitenciarul Rahova din august 2014, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În cauza instrumentată de procurorii DNA privind cărţile scrise de deţinuţi în penitenciare, a fost audiat miercuri, tot ca martor, şi omul de afaceri George Becali. "Am fost chemat ca martor în elaborarea cărţilor pe care le-am scris în puşcărie, nu mă vizează pe mine, vizează comisia de penitenciar şi dacă am fost favorizat. Martor am venit, mator plec, se anchetează numai favorizarea, în ceea ce priveşte funcţionari din ANP. În ceea ce priveşte Poarta Albă, le-am spus ce ştiu eu şi ce priveşte cărţile scrise de mine. Au fost mai catolici decat Papa, s-au cerut acte în plus. De alte puşcării nu ştiu. Am luat fiecare carte în parte şi au fost cinci, s-a făcut procedura pentru fiecare carte", a declarat George Becali după audieri.

Plaja statului închiriată firmei tatălui

Şeful Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, George Papari, este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese după ce a închiriat un sector de plajă de peste 6.000 mp din Mamaia către o firmă administrată de tatăl său, potrivit DNA. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Maria Otilia Antonaru, director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, sub aspectul săvarşirii infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; Marwan Duhair, administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, deturnare a licitaţiilor publice şi instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi Ioana Roxana Craioveanu, manager la o societate comercială. "În cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral din subordinea Administraţiei Naţionale „Apele Romane”, a închiriat unei societăţi comerciale administrate de tatăl său, un sector de plajă cu suprafaţa de 6.203 mp din staţiunea Mamaia, iar în perioada 2013 – 2015, a încheiat trei acte adiţionale la acelaşi contract", se arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anchetatorii mai susţin că George Papari a dispus apoi constituirea unui nou subsector de plajă, care anterior fusese utilizat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral drept culoar, în suprafaţă de peste 1.000 metri, şi l-a inclus în lista subsectoarelor libere de plajă, iar apoi l-a scos la licitaţie publică

Se redeschide unul din cele mai frumoase drumuri din ţară

DN 67 C – Transalpina - se va redeschide de sambătă, 11 iunie, ora 07:00, pe sectorul de drum cuprins între km 34A500 - km 59A800, potrivit unui anunţ al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania. CNADNR precizează că accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 – 07:00 este strict interzis. De asemenea, viteza maxima de circulaţie pe sectorul de drum menţionat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum fiind permis doar autovehiculelor cu MTMA mai mică sau egală de 3,5 tone. CNADNR închisese circulaţia pe Transalpina şi Transfăgărăşean din noiembrie anul trecut, din cauza cauza riscurilor implicate de căderile de stanci şi alunecările de teren. 

Injecţie de 140 milioane euro pentru Laserul de la Măgurele

Comisia Europeană a aprobat a doua fază a proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) de la Măgurele, care presupune o finanţare de 140 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru continuarea lucrărilor începute în 2013. "Comisia Europeană a aprobat a doua fază a proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), care se derulează la Măgurele, în Romania. Astfel, peste 140 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională sunt alocate continuării lucrărilor începute în 2013. ELI-NP face parte din proiectul de cercetare paneuropean în domeniul laserelor de foarte mare intensitate ,Extreme Light Infrastructure (ELI), derulat în Romania, Cehia şi Ungaria", potrivit unui comunicat de presă emis vineri de CE. A doua etapă presupune finalizarea pană în 2018 a a lucrărilor de construcţie, precum şi achiziţionarea şi instalarea echipamentelor necesare pentru cercetare ştiinţifică, între care un sistem laser de mare putere şi un sistem de raze gamma.

Cioloş a semnat un acord cu omologul francez 

Cooperarea pe subiecte europene, fenomenul migraţiei, evoluţiile din domeniul schimbărilor climatice şi energiei, lupta împotriva terorismului, economie, justiţie şi educaţie sunt cateva domenii cuprinse în noua Foaie de Parcurs semnată, ieri, la Paris, de Dacian Cioloş şi Manuel Valls. Premierul Dacian Cioloş a avut, vineri, o întrevedere cu omologul său francez, Manuel Valls, în cadrul vizitei pe care şeful Executivului de la Bucureşti o efectuează la Paris în perioada 9-10 iunie, ocazie cu care a fost semnată noua Foaie de Parcurs a Parteneriatului strategic bilateral, care reflectă interesul ambelor părţi pentru aprofundarea dialogului şi pentru trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului strategic bilateral, se arată mîntr-un comunicat emis de Biroul de presă al Guvernului Romaniei. "Prima parte a Foii de parcurs este dedicată consolidării cooperării pe subiecte de interes deosebit ale agendei europene. Preşedinţia romană a Consiliului UE din 2019 şi cooperarea cu partea franceză în acest context sunt reflectate în document ca evoluţii majore înregistrate pe parcursul ultimilor ani, îndeosebi la nivelul UE, ca şi la nivel internaţional. Documentul prevede, printre altele, consolidarea cooperării cu Franţa pe subiecte precum viitorul proiectului european, fenomenul migraţiei, evoluţiile din domeniul schimbărilor climatice şi energiei, lupta împotriva terorismului", se spune în comunicat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.