Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Situaţia voturilor din Sectorul 1 va ajunge în instanţă

Ziarul de Vrancea
8 iun 2016 512 vizualizări
USB va cere în instanţă renumărarea voturilor din cele 17 secţii de votare din Sectorul 1

USB va interveni în procesul de validare a alegerilor din Sectorului 1 printr-o cerere de intervenţie principală, în care vor cere judecătorului să dispună renumărarea voturilor din acest sector, o altă măsură fiind o solicitare la AEP să verifice toţi sacii cu voturi. "Hotărarea Biroului, aşa cum este făcută Legea alegerilor locale, este definitivă, nu mai poate fi contestată la un birou superior, însă, din interpretarea acestei legi cu legea 215, va exista un proces la Judecătoria Sectorului 1, prevăzut de Legea 215, prin care un judecător va valida aceste alegeri şi, în cadrul acelui proces, noi vom face o cerere de intervenţie principală, în care vom reitera argumentele din cererea pe care am făcut-o la biroul electoral şi vom cere judecătorului de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună el renumărarea voturilor în acele secţii de votare", a anunţat, miercuri, preşedintele USB într-o conferinţă de presă. El a mai spus că o altă variantă, care nu va afecta procesul de validare a alegerilor, se referă la Autoritatea Electorală Permanentă. "Vom face o cerere de informaţii publice către AEP, astfel încat să vedem toţi sacii cu toate semnăturile şi vrem ca aceasta să devină o procedură curentă - după toate alegerile oricine să poată verifica semnăturile din toţi sacii care sunt în depozitul AEP. Vom face mai întai o cerere către Autoritate. Dacă ei ne vor da posibilitatea, vom face verificarea, dacă nu, atunci vom merge pe legea 544 a informaţiilor publice", a mai spus Dan, precizand că îşi doreşte să verifice voturile şi procesele verbale. Nicuşor Dan a precizat că nu a invocat niciodată termneul de fraudă electorală, dar că ar fi "util" să se renumere aceste voturi din cele 17 secţii. La randul ei, Clotilde Armand, candidatul USB la Primăria Sectorului 1, a spus că este nevoie ca, pentru ca asupra procesului electoral să nu planeze nicio suspiciune, acesta trebuie să fie unul transparent.

Va fi înfiinţat un registru unic cu evidenţa centralizată a bugetarilor

Instituţiile publice şi agenţiile au obligativitatea de a trece date referitoare la angajaţii plătiţi de la bugetul de stat într-un registru unic, similar celui din sistemul privat (Revisal), astfel încat să existe o evidenţă centralizată a acestora, prevede OUG privind salarizarea bugetarilor. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat, ieri, la finalul şedinţei Executivului, că la articolul 7 a ordonanţei de urgenţă care aduce corecţii salariale în sectorul bugetar se prevede obligativitatea instituţiilor publice şi agenţiilor să treacă într-un registru unic date despre angajaţii sectorului public. "În această ordonanţă se găseşte ceva nou şi care aduce o premieră foarte importantă. Este vorba de obligativitatea instituţiilor publice şi a agenţiilor de a raporta datele într-un registru de evidenţă generală similar celui pentru sistemul privat, Revisal. Noi vom integra, practic va exista un singur registru pentru care metodologia se va stabili prin hotărare de guvern, ulterior, dar vom avea pe baza acestei prevederi o evidenţă centralizată a tuturor angajaţilor din sectorul public", a afirmat Pîslaru. El a amintit că a spus în repetate randuri faptul că, în prezent, autorităţile nu ştiu exact numărul total al angajaţilor din sistemul public. "Am spus-o de mai multe ori, şi nu ca o lamentaţie, ci ca o constatare a iresponsabilităţii din trecut în ceea ce priveşte salarizarea în zona publică şi a ignoranţei, care era de natură să permită construcţia măririlor salariale plecand de la 300-400 de mii de oameni, într-un sistem de 1,2 milioane. Printr-un efort aproape sisific am reuşit să ajungem undeva la 700 de mii de oameni, din un milion două sute, ca să ne fundamenteze aceste două sectoare, educaţie şi sănătate, om cu om, şi să ne permită o extrapolare cat de cat rezonabilă pentru impactul pentru celelalte sectoare", a explicat ministrul Muncii. Dragoş Pîslaru a subliniat faptul că atat Dacian Cioloş, cat şi el, şi-au făcut un obiectiv din crearea acestui registru unic care, practic, va fi o bază de date care va cuprinde toţi angajaţii sistemului public.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.