Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Copiii familiei Bodnariu se întorc acasă

Ziarul de Vrancea
3 iun 2016 593 vizualizări
Familia Bodnariu a anunţat vineri că a ajuns la o înţelegere cu municipalitatea Naustdal pentru a primi toţi cei cinci copii acasă şi a făcut apel la respectarea nevoii de "linişte şi intimitate netulburată" a familiei în zilele următoare.

"Municipalitatea Naustdal s-a înţeles cu părinţii să aducă toţi cei cinci copii acasă! Vă mulţumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile şi implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze şi să vă răsplătească!", potrivit unui comunicat de presă publicat de familia Bodnariu şi semnat de pastorul Cristian Ionescu. De asemenea, familia a făcut apel la respectarea nevoii de "linişte şi intimitate netulburată" în zilele următoare deoarece "urmează o perioadă de reintegrare şi reacomodare a copiilor în casa părintească".
Daniel Bodnariu a povestit vineri că decizia de reunire a celor mici cu părinţii a venit ca o mare bucurie. "Este o mare bucurie, este o veste pe care am aştepta-o de mult, ne bucurăm că odată cu această veste se încheie coşmarul care a început anul trecut pe 16 mai", a declarat Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, tatăl copiilor luaţi de statul norvegian.
Totodată acesta spune că acum s-a făcut dreptate şi că în curând familia va fi împreună. "Nu ştim amânunte, se va face gradat reunirea, bebeluşul este acasă în urma procesului din 14 martie, ceilalţi copii, fetele sunt acasă acum, dar vor trebui să meargă la şcoală acolo unde au fost mutate, iar băieţii vor ajunge şi ei", a mai declarat. Potrivit acestuia părinţii copiilor au plâns de bucurie. "Am vobit cu Marius şi Ruth se bucurau, ne-am bucurat împreună şi am plâns. Avem planuri să ne vedem cu toţii, toată familia, noi suntem şase fraţi care trăim pe continente diferite, dar ne vom strânge toţi undeva să fim împreună", a mai povestit Daniel Bodnariu.
El a mai povestit că era sigur că fratele lui nu a greşit şi avea convingerea că era o "cauză dreaptă" susţinând în acelaşi timp că i-a fost teamă de o decizie nefavorabilă din partea autortăţilor norvegiene. "Statul norvegian a luptat atât de mult de teamă să nu creeze un precedent, de aceea s-au luptat cu atâta înverşunare", a mai spus acesta.
Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat joi un proiect de rezoluţie care vizează Norvegia şi care vine în sprijinul familiei Bodnariu.

Moldova, sub ape

Doi oameni şi-au pierdut viaţa, în Bacău şi Vrancea, după ce au fost luaţi de viitură, iar peste două sute, din şapte judeţe ale ţării, au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI). "În judeţul Bacău, o sută de persoane au fost evacuate preventiv din localităţile Mărgineni, Helegiu, Brătila şi Livezi. Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulţi şi 19 minori au fost salvate din situaţii critice. În localitatea Livezi un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor", se notează în comunicat.
"În judeţul Vrancea o situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Rugineşti, unde viitura produsă ieri de pe râul Trotuş acoperă încă 3 kilometri pe DN2 şi pe ruta feroviară spre Adjud. Tot în localitatea Rugineşti o persoană a fost găsită decedată, fiind surprinsă de viitură", anunţă MAI.
În judeţul Neamţ, 64 de persoane au fost evacuate din localităţile Straja, Tarcău şi Hangu. În noaptea de joi spre vineri au fost evacuaţi preventiv zeci de oameni din mai multe localităţi şi din judeţul Galaţi, aici situaţia fiind gravă în localitatea Brăhăşeşti. Sunt în continuare fără curent electric patru localităţi dintre care două sunt din judeţul Neamţ şi câte una din judeţele Harghita şi Suceava. "În ultimele 24 de ore MAI a avut pregătiţi peste 7.000 de angajaţi, dintre aceştia peste 4.500 de pompieri, jandarmi şi poliţişti intervenind în cursul nopţii trecute în localităţile afectate", se mai adaugă în comunicatul MAI.

Iohannis sare în apărarea Poloniei

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat vineri "oportunitatea momentului" în care Comisia Europeană a adoptat o opinie privind statul de drept în Polonia şi a spus că are deplină încredere în capacitatea democraţiei poloneze de a găsi cele mai bune soluţii în materie de statul de drept.
"Nu pot să nu remarc recenta adoptare de către Comisia Europeană, pe 1 iunie, a Opiniei privind statul de drept în Polonia. Dincolo de semnele de întrebare asupra oportunităţii momentului ales de către Comisie, am deplină încredere în capacitatea democraţiei poloneze de a găsi cele mai bune soluţii în conformitate cu cerinţele statului de drept, având în vedere tradiţia Poloniei de implicare activă în consolidarea, în perioada post-comunistă, a unei reale democraţii", a spus preşedintele la conferinţa Romania’s Security Leadership in South East Europe la Palatul Cotroceni.
Preşedintele şi-a exprimat speranţa că instituţiile europene vor sprijini constructiv eforturile Poloniei, subliniind că actualul context dificil, mai ales în Est, dar şi în interiorul Uniunii Europene, reclamă concentrarea tuturor demersurilor în direcţia asigurării stabilităţii şi securităţii. Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri că UE a descoperit nereguli în exercitarea statului de drept din partea guvernului polonez şi ia în calcul posibilitatea de a impune sancţiuni în acest sens.
Potrivit lui Timmermans, Comisia Europeană a adoptat o notă diplomatică oficială prin care critică guvernul conservator al Poloniei pentru deciziiile legate de limitarea activitatea Curţii Constituţionale din ţară.
Decizia de miercuri presupune că liderii UE au considerat nesatisfăcătoare negocierile purtate luni la rând cu Varşovia, ceea ce declanşează cea de-a treia etapă a procedurii de investigare din partea UE în privinţa respectării statului de drept în Polonia, cea a impunerii de sancţiuni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.