Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: O nouă metodă de înşelăciune prin telefon: "Elicopterul SMURD"

Ziarul de Vrancea
22 mai 2016 627 vizualizări
Oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă(DSU) atrag atenţia că au fost înregistrate cazuri de înşelătorii printr-o nouă metodă: oamenii sunt sunaţi să li se ceară bani pentru intervenţia unui elicopter SMURD, spunându-li-se că o rudă a suferit un accident.

„Nu daţi curs solicitărilor, în situaţia în care sunteţi sunaţi şi vi se spune că, în urma unui accident în care au fost implicate rude, este nevoie de intervenţia elicopterului SMURD, iar pentru această intervenţie vi se cer bani. Facem precizarea că toate intervenţiile SMURD sunt GRATUITE. Nici pacienţii şi nici medicii care solicită intervenţia elicopterului SMURD nu trebuie să plătească pentru misiunile de salvare. Dacă sunteţi victima unei astfel de înşelătorii, să rugăm să anunţaţi autorităţile”, se arată într-un anunţ al DSU.

Dosar penal după concertul Carla's Dreams de la Piatra Neamţ

Poliţia Neamţ a deschis, sâmbătă, un dosar penal pentru infracţiunile de vătamare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, după ce, vineri seară, mai multor persoane li s-a făcut rău la concertul Carla's Dreams. Nouă persoane care asistau la concertul Carla's Dreams au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, dintre acestea patru fiind transportate la spital, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ. "Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiţii de siguranţă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranţei participanţilor. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ. Potrivit sursei citate, inspectorul şef a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază.
"Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut cunoştinţa", au transmis reprezentanţii trupei pe Facebook.

În ultimii 5 ani MS a identificat 57.088 infecţii nosocomiale în spitale

Anul trecut au fost înregistrate cele mai multe infecţii nosocomiale din ultimii cinci ani – 12.316, numărul total al acestora în perioada 2010-2015 depăşind cifra de 57.000, reiese din documentele trimise de Ministerul Sănătăţii Parlamentului. În 2010 au fost raportate 8.105 infecţii nosocomiale, în 2011, 8.463, iar în 2012, 8.278 de infecţii nosocomiale.
Din 2013 numărul acestora a crescut constant. Astfel, în 2013 au fost 9.296 infecţii nosocomiale, în 2014 10.630, iar în 2015 12.316 infecţii nosocomiale. Anul trecut au fost verificate 367 de unităţi sanitare şi s-au aplicat 626 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 369 de amenzi în valoare totală de 340.900 de lei, 3 decizii de suspendare a activităţii şi au fost emise 254 de avertismente, conform datelor raportate de Ministerul Sănătăţii Legislativului. Cele mai multe infecţii nosocomiale, la nivelul acestei perioade a ultimilor cinci ani, au fost înregistrate în Bucureşti - peste 12.000 de infecţii. Topul este completat de judeţele Iaşi - peste 9000 de infecţii şi Cluj, cu peste 7000 de infecţii. Potrivit Centrului Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică (CNSISP), secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă s-au confruntat cu cele mai multe infecţii nosocomiale, peste 13.500. Peste 12.000 de infecţii intraspitaliceşti au fost raportate la secţiile de chirurgie. Potrivit documentelor Ministerului Sănătăţii, în perioada 2010-2015 au fost înregistrate peste 15.000 de infecţii respiratorii şi circa 10.000 de infecţii ale plăgilor chirurgicale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.