Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Un bărbat din Capitală şi-a dat foc în faţa Guvernului

Ziarul de Vrancea
17 mai 2016 620 vizualizări
Un bărbat din Capitală s-a autoincendiat, ieri, pe trotuarul din faţa Palatului Victoria, acesta fiind transportat la Spitalul Elias fără să prezinte însă leziuni ca urmare a gestului său. Incidentul a fost semnalat puţin după ora 15.00 şi a avut loc pe trotuarul din faţa Palatului Victoria din Capitală.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a încercat să se "autoincendieze", hainele fiindu-i stinse imediat de către jandarmii prezenţi în zona clădirii Guvernului, potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Bucureşti-Ilfov. La faţa locului s-a trimis o ambulanţă SMURD, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Elias, "fără însă să prezinte leziuni ca urmare a tentativei de autoincendiere".

Deputaţii vor fi în vacanţă electorală până pe 7 iunie

Deputaţii vor lucra în teritoriu până pe 7 iunie, potrivit unei decizii a Biroului Permenent, a declarat, ieri, secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici. "Prima întâlnire a Biroului Permanent va fi pe 7 iunie. (...) Parlamentarii vor lucra în teritoriu mai abitir ca până acum. (...) De ce să ne furăm căciula să spunem că venim aici, să facem cheltuieli inutile atâta timp cât aţi văzut că nu am avut cvorum nici măcar astăzi", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, la finalul şedinţei Biroului Permanent. La rândul lor, senatorii sunt deja în vacanţă de o săptămână.
Conducerea Senatului a decis lunea trecută ca senatorii să aibă în acestă săptămână activitate exclusiv în teritoriu, preşedintele acestui for, Călin Popescu Tăriceanu, neexcluzând varianta ca aceştia să vină la Bucureşti abia după alegerile locale. El a mai spus că, dacă se va impune, va convoca o şedinţă a Biroului Permanent, însă cea privind solicitarea DNA în cazul lui Titus Corlăţean de marţi a fost suspendată din lipsă de cvorum.
Întrebat dacă senatorii vor mai veni la serviciu până la alegerile locale, care vor avea loc la 5 iunie, Tăriceanu a spus: "O să vedem pe măsură ce înaintăm. Dacă sunt chestiuni foarte urgente o să convocăm".

Iniţiatorul Reţelei citostaticelor, favorit să conducă ministerul Sănătăţii

Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanţelor, iniţiatorul Reţelei citostaticelor care aducea gratuit medicamente pentru bolnavii din România, poartă discuţii pentru nominalizarea în funcţia de ministru al Sănătăţii. Surse politice au confirmat că reprezentanţii Executivului sunt în discuţii cu Vlad Voiculescu pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, o decizie finală asupra persoanei care va fi nominalizată pentru acest portofoliu urmând să fie luată în câteva zile.
Vlad Voiculescu a lucrat în ultimul an în calitate de Director de Cabinet al ministrului de Finanţe, Anca Dragu. Înainte de asta, el a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar. El a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte sociale în domeniul sănătăţii, cel mai cunoscut fiind reţeaua de citostatice, prin care voluntarii implicaţi transportau gratuit în România medicamente esenţiale în tratarea cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti. Proiectul a fost dezvăluit în cadrul unei investigaţii HotNews, care a stat la baza unui documentar HBO, „Reţeaua”.
De asemenea, Vlad Voiculescu a mai deţinut poziţia de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG şi este iniţiatorul MagiCAMP, iar din iunie 2013 este Vicepreşedinte şi Trezoriei al European Cancer Patient Coalition.

Regele Mihai I a contestat datoriile la bugetul de stat

Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I a precizat, ieri, că obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale au fost contestate, pe lista datornicilor Regele Mihai I fiind prezent cu o datorie de 4,1 milioane lei. "Obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale Regelui au fost contestate, iar în acest sens o procedură judiciară este în curs de desfăşurare", a anunţat Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Pe lista datornicilor la ANAF, Regele Mihai I al României figurează cu o restanţă 4.107.135 lei. Aceeaşi listă cuprinde şi numele unor politicieni, printre care Marian Vanghelie, Cătălin Predoiu sau Robert Negoiţă, dar şi Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Un hoţ, care fugise cu un taxi, urmărit şi prins de un poliţist aflat în timpul liber

Un bărbat din Craiova a fost surprins în flagrant, pe o stradă din oraş, în timp ce fura bani din buzunarul unui bătrân reuşind însă să fugă imediat după, cu un taxi. Toată scena a fost văzută de un poliţist, agent la o secţie din Craiova, aflat în timpul liber, care a plecat în urmărirea taxiului. “Poliţistul a pornit în urmărirea acestuia cu autoturismul personal şi şi-a alertat colegii, împreună cu care a reuşit să-l imobilizeze pe bărbatul bănuit de furt ”, precizează Poliţia Romană. Bărbatul urmărit s-a ales cu dosar penal pentru furt. Agentul care a plecat în urmărirea lui nu este la prima faptă de acest fel. În ianuarie 2015, tot în timpul său liber, a convins o femeie să nu se arunce de pe un bloc din oraş, anunţă reprezentanţii Poliţiei.

Relu Fenechiu ar putea fi eliberat mai repede din închisoare

Judecătoria Vaslui a admis plângerea fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu cu privire la munca intelectuală pe care a efectuat-o după gratii şi a obligat Penitenciarul Vaslui să îi analizeze o lucrare ştiinţifică neluată în considerare. Hotărârea instanţei vasluiene este definitivă, dar s-a făcut în baza unui articol de lege care a fost suspendat printr-o ordonanţă de urgenţă, până pe 1 septembrie 2016. Guvernul a emis ordonanţa în urma numărului mare de lucrări ştiinţifice elaborate şi publicate de persoanele condamnate aflate în penitenciare. Relu Fenechiu este închis în Penitenciarul Vaslui şi a elaborat cinci lucrări ştiintifice, însă doar două dintre ele au fost luate în considerare de comisia de eliberări condiţionate. Imediat însă după ce Ordonanţa 2/2016 a intrat în vigoare, nici cele două lucrări ştiinţifice aprobate iniţial nu au mai fost luate în calcul în vederea reducerii pedepsei. Relu Fenechiu a făcut plângere împotriva acestei decizii şi totodată a cerut judecătorilor vasluieni să sesizeze Curtea Constituţională, privind neconstituţionalitatea ordonanţei prin care s-a suspendat articolul 96, din Legea 254/2013. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au pronunţat o hotărâre favorabilă lui Relu Fenechiu, deşi cererea de neconstituţionalitate nu a fost soluţionată. Conducerea Penitenciarului Vaslui a anunţat situaţia creată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
”Aşteptăm să primim în scris hotărârea Judecătoriei Vaslui, după care vom convoca comisia care verifică lucrările ştiinţifice, condusă de judecătorul delegat”, a declarat marţi, Nicolae Toma, purtător de cuvânt al Penitenciarului Vaslui. Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în dosarul Transformatorul.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.