Național

Un nou scandal între angajaţii securistului Voiculescu şi şefa DNA

Ziarul de Vrancea
5 mai 2016 788 vizualizări
Codruţa Kovesi a reacţionat, ieri, după ce un realizator de la Antena 3 a sugerat că DNA ar fi părtinitor în dosarul Intact – RCS-RDS ca urmare a unei presupuse apropieri între şefa DNA şi un director al companiei de cablu

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reacţionat ieri, după ce Mircea Badea s-a întrebat dacă nu cumva procurorii "arestează competitorii iubitului", în urma unui articol publicat în Caţavencii şi potrivit căruia prietenul şefei DNA este Florin Nemeş, care apare în reclamele la Digi 24 şi este şi director de PR la RCS-RDS, companie implicată într-un proces cu Antenă 3. Kovesi afirmă că dosarul prin care mai multe persoane - directori şi acţionari ai Trustului Intact - au fost trimişi în judecată a fost înregistrat la DNA la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea sa în funcţia de procuror şef al instituţiei. "Atat la data înregistrării dosarului la DNA, cat şi pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal şi nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajaţi/foşti angajaţi ai companiei care este parte vătămată în dosar", spune Kovesi.
Ea adaugă că "rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul şef al DNA, ci de procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei". "Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea cailor legale", se arată într-un comunicat remis de şefa DNA.
Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti vor da pe 12 mai sentinţa în dosarul în care Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzaţi de şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei. Dosarul a fost înregistrat iniţial în data de 19 aprilie 2013 la Parchetul General, iar la scurt timp a fost declinat la DNA, perioadă în care Kovesi ocupa funcţia de înalt reprezentant la misiunea României la Bruxelles pe probleme de justiţie şi luptă anticorupţie.

CCR s-a autosesizat, CCR a judecat: Activitatea la CCR, vechime în profesia de magistrat

CCR a admis, ieri, în unanimitate, excepţia de neconstituţionalitate invocată de Mona Pivniceru, care a contestat un articol privind statutul judecătorilor şi procurorilor, astfel că perioada de activitatea a judecătorilor CCR va fi recunoscută ca vechime. În forma actuală, legea nu consideră mandatul de la CCR ca vechime în profesia de magistrat.
Judecătorul CCR Mona Pivniceru a contestat articolul după ce şi-a depus dosarul pentru pensie specială de magistrat şi nu a putut să se pensioneze pentru că mandatul de la Curte nu i-a fost considerat ca vechime în profesia de magistrat. Judecătorul CCR Tudorel Toader se află într-o situaţie similară.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat ieri că este normal ca judecătorilor de la CCR să li se recunoască anii de activitate de la Curte ca vechime pentru pensie, afirmând că în legislaţia actuală apare "o problemă de interpretare".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.