Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Cat au primit foştii agenţi Mossad ca să o spioneze pe Kovesi

Ziarul de Vrancea
12 apr 2016 675 vizualizări
Weiner Ron, unul dintre cei doi israelieni angajaţi de firma Black Cube pentru intimidarea procurorului şef al DNA Laura Kovesi, a primit 5.000 de euro pentru această misiune, au declarat, ieri, surse judiciare.

Potrivit surselor citate Weiner Ron a luat 5.000 de euro pentru misiunea din România, care reprezenta salariul primit de la firma Black Cube. Cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care trebuaiu să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia. Cei doi au mărturisit în faţa procurorilor de unde sunt, cine i-a trimis, însă au spus că nu ştiu cine i-a angajat deoarece contractul lor s-a desfăşurat prin firma Black Cube, au mai spus sursele judiciare. Potrivit aceloraşi surse, cei doi au fost iniţial citaţi de Parchetul General, care au dispus măsura controlului judiciar, ulterior dosarul fiind trimis la DIICOT.
Curtea de Apel Bucureşti a admis, ieri, contestaţiile făcute de cei doi israelieni la decizia de arest a Tribunalului Bucureşti. Astfel, magistraţii de la Curte au rejudecat cauza şi au dispus ca durata arestului preventiv să fie redusă la 20 de zile, în loc de 30. Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti este una definitivă şi nu va mai putea fi contestată de niciuna dintre părţi. Rămâne însă de văzut dacă la finalul celor 20 de zile de arest preventiv procurorii DIICOT vor cere prelungirea mandatelor sau vor propune alte măsuri preventive.
Weiner Ron şi Geclowicz David sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Statul român trebuie să plătească despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluţiei

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis, ieri, o nouă decizie în cazul victimelor Revoluţiei din decembrie 1989, prin care Statul român trebuie să plătească 15.000 de euro despăgubiri pentru 45 de familii ale celor care şi-au pierdut vieţile în Revoluţie. Decizia a fost adoptată cu şase voturi în favoarea acesteia şi unul împotrivă. În urma deciziei, Statul român este obligat la plata a 15.000 de euro pentru fiecare din cele 45 de familii care au depus plângere "într-un interval de trei luni, de la data la care verdictul devine final în concordanţă cu Articolul 2 al Convenţiei pentru Drepturile Omului", la care se adaugă şi taxele de judecată. Pe 23 februarie, Europeană a Drepturilor Omului a dat câştig de cauză pentru 17 români, rude ale celor care au murit în Revoluţia din decembrie 1989.
Preşedintele Asociaţiei “21 Decembrie 1989" Teodor Mărieş a declarat, ieri, că decizia CEDO privind despăgubirile pentru familiile victimelor Revoluţiei, este "prima de acest tip" deoarece ea vizează doar "eroii martiri". "Mă bucur că întreaga decizie priveşte doar eroii martiri, e prima de acest tip, asta e curată pentru eroi. Mereu zic că nu mai avem cum să facem o decizie în premieră, sper ca acest lucru să pună pe gânduri autorităţile din România", a declarat Teodor Mărieş.
Totodată, acesta susţine că nu poate să înţeleagă de ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu a dat luni o soluţie cu privire la redeschiderea dosarului Revoluţiei. "Aşa cum Procurorul General a cerut deschiderea dosarului, aducând grave acuzaţii colegilor cu privire la clasarea dosarului, nu înţeleg cum, ieri, când am avut termen la ÎCCJ, nu s-a înghesuit nici de data acesta să dea o soluţie, s a dat termen pe 25", a mai spus Mărieş.
Pe 6 aprilie, procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat că a cerut "redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei" şi că urmează "să se facă cercetări pentru genocid".

Liberalii propun un "golan" la Primăria Capitalei

n după retragerea din cursă a lui Ludovic Orban, anchetat pentru corupţie, PNL s-a orientat spre Marian Muntean, simbol al Pieţii Universităţii n "o piramidală imbecilitate", a catalogat decizia un deputat liberal

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat ieri că liberalii vor propune candidatura lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei. Ea a spus că decizia comisiei de unificare a fost luată în unanimitate şi urmează votul colegilor din Biroul Politic Naţional. Copreşedintele PNL a adăugat că membrii comisiei de unificare au avut de ales între o candidatură politică -mai multe variante din interiorul PNL- şi varianta la care liberalii am mai apelat la alegerile prezidenţiale, aceea de a opta pentru un lider cu o "dimensiune tehnocrată", sprijinit de societatea civilă. Gorghiu a mai precizat că în urma discuţiei cu toţi colegii s-a ajuns la concluzia că opţiunea a fost de a propune "un simbol politic", pe fostul lider al studenţilor şi "golanilor" din Piaţa Universităţii Marian Munteanu.
Deputatul PNL Theodor Paleologu a anunţat că nu va susţine candidatura lui Marian Munteanu, criticând în termeni foarte duri decizia luată de liberali. ''Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică'', a scris liberalul pe Facebook.

Administraţia Prezidenţială a cheltuit pe deplasări externe 1,45 de milioane de lei în 2016

Administraţia Prezidenţială a cheltuit în primele trei luni ale anului 2016 aproape 1,5 milioane de lei pe deplasări externe pentru transport şi cazare pentru delegaţiile oficiale ale preşedintelui, potrivit unui comunicat de presă emis de Preşedinţie. Pentru luna ianuarie, suma cheltuită de Administraţia Prezidenţială pentru deplasări externe este de apropae 10.000 de lei. Preşedinţia a cheltuit în februarie 855.000, când Klaus Iohannis a fost plecat într-o vizită de lucru în Germania şi a mai făcut o deplasare în Belgia, la Consiliul European. În luna martie cheltuielile pentru deplasări externe s-au ridicat la aproape 500.000, când preşedintele a făcut o vizită de stat în Israel şi Palestina, o deplasare la Consiliul European, o altă vizită oficială în Turcia şi o deplasare în SUA, la Summit-ul pe tema securităţii nucleare.
Administraţia Prezidenţială a făcut aceste precizări referitoare la cheltuielile pentru deplasări externe pentru că au apărut în presă unele informaţii potrivit cărora cheltuielile doar pentru luna martie ar fi fost de 1,45 milioane de lei.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.