Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Protest cu cantece legionare împotriva construirii unei moschei

Ziarul de Vrancea
10 apr 2016 660 vizualizări
Mitingul, la care au participat circa 250 de persoane, a fost organizat în faţa Palatului Cotroceni u la organizator a fost deputatul Bogdan Diaconu

Aproximativ 250 de persoane au protestat ieri, în faţa Palatului Cotroceni, împotriva construirii unei moschei la Bucureşti, organizator fiind preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu. "Poporul roman este un popor care are valori profund creştine, un popor care a fost ţinut unit de aceste valori timp de peste 2000 de ani. (Klaus Iohannis - n.r.) trebuie să înţeleagă că nu poate tranzacţiona interesele naţiunii romane, nu poate să cedeze în faţa doamnei Merkel orice valoare şi interes al Romaniei. Trebuie să înţeleagă că este la Cotroceni pentru a reprezenta poporul roman, care l-a votat în 2014, să apere Romania, trebuie să înţeleagă că şeful dumnealui este poporul roman, nu doamna Merkel sau sultanul Erdogan", a declarat liderul PRU. El a cerut primarului general interimar, Răzvan Sava, să declanşeze referendum în data de 5 iunie, odată cu alegerile locale din acest an, pentru ca bucureştenii să răspundă dacă vor sau nu moschee în Capitală. Aproximativ 250 de persoane, membri şi simpatizanţi ai Partidului Romania Unită, au participat la un protest în faţa intrării Leu de la Palatul Cotroceni. Ei au purtat pancarde cu mesaje anti-prezidenţiale şi împotriva construirii moscheii la Bucureşti. La o portavoce au rulat diverse melodii patriotice, ortodoxe, dar şi două cantece legionare.

Parlamentul votează astăzi noul preşedinte-director general al TVR

Deputaţii şi senatorii se reunesc luni la ora 18,00 în şedinţă comună pentru a valida noul preşedinte-director general, în condiţiile în care postul public de televiziune este fără conducere de aproape 3 săptămani, propunerea Consiliului de Administraţie fiind Monica Ghiurco. Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv s-a întrunit miercuri, 6 aprilie, la sediul TVR, pentru a decide în privinţa viitorului preşedinte-director general al postului public, optand pentru reprezentanta salariaţilor, Monica Ghiurco. Pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR a candidat şi Irina Radu, susţinută de PSD, al cărei interimat la conducerea postului public a expirat în data de 23 martie. Monica Ghiurco va fi audiată de comisiile reunite de cultură luni la ora 14,00. Noul CA al TVR a avut dificultăţi în alegerea unei propuneri pentru şefia TVR după ce prima nominalizare, George Orbean, propus de Guvern, a fost respins de plenul Parlamentului. PNL şi-a arătat susţinerea pentru Monica Ghiurco. ''Votul nostru se va îndrepta către orice candidat care nu aparţine PSD-ului, pentru că ni se pare abominabil să laşi PSD-ului orice funcţie doar pentru că au nevoie de dimineaţă pană seara să mai politizeze în continuare o instituţie şi s-o folosească ca platformă în an electoral. Este, ştiu, un vis al domnului Dragnea şi al PSD-ului care sper să nu se împlinească. Vom vota cu propunerea venită de la Consiliul de Administraţie'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă la Sibiu. Monica Ghiurco s-a născut pe 30 noiembrie 1973 în localitatea Dej, judeţul Cluj. Este licenţiată a Facultăţii de ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, specializarea Turism-Servicii. În 2014 a dobandit titlul ştiinţific de doctor în ştiinţe economice, domeniul relaţii economice internaţionale, la aceeaşi universitate.

Clipul manifest "Despre smerenie" staneşte noi controverse

Trupa Taxi reacţionează într-un mesaj publicat pe pagina lor oficială de Facebook, după ce Grigore Leşe a cerut să fie scos din videoclipul piesei "Despre smerenie", cantăreţul motivandu-şi decizia cu argumentul că piesa a fost interpretată drept un manifest împotriva Catedralei Mantuirii Neamului. În numele trupei Taxi, Gabriela David, manager de PR al formaţiei, a publicat, sambătă, un mesaj pe pagina oficială de Facebook a trupei Taxi, căruia i-a ataşat o fotografie "print screen", pentru a argumenta faptul că în email-ul transmis iniţial lui Grigore Leşe, cantăreţului de muzică populară i se furnizase textul melodiei. În fotografia "print screen" este redat emailul original trimis lui Grigore Leşe, în care figurează textul complet al piesei "Despre smerenie". Mesajul integral publicat de reprezentantul trupei Taxi este: "Notă de presă - referitoare la participarea domnului Grigore Leşe în proiectul "Despre smerenie" Prin prezenta dorim să vă comunicăm faptul că domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitaţiei de a filma. 1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei şi lista participanţilor confirmată în acel moment. 2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leşe a venit la studio. Înainte de a-şi da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa şi să urmărească filmările realizate pană în acel moment. După ce a ascultat piesa şi a vizionat filmările, domnul Leşe a intrat în studio pentru înregistrările audio şi video. Vă mulţumim, În numele trupei Taxi!" Mesajul e o reacţie a membrilor formaţiei Taxi la decizia lui Grigore Leşe de a cere să fie scos din videclipul piesei "Despre smerenie". Leşe şi-a motivat alegerea în declaraţile acordate presei cu argmentul că nu vrea să se ralieze interpretării ce a fost dată de publicul larg melodiei "Despre smerenie". Grigore Leşe a băgat de seamă că piesa a fost interpretată drept un manifest împotriva ridicării Catedralei Mantuirii Neamului. Cantăreţul şi folcloristul Grigore Leşe a afirmat cu tărie că nu a dezaprobat niciodată construcţia acestei Catedrale.

Ambasadorii lui Iohannis intră în focul audierilor

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, propus ambasador al Romaniei la Londra, va fi audiat luni la ora 12,00 de către comisiile reunite de politică externă, alături de alte 4 nume din lista celor 19 înaintate de preşedintele Klaus Iohannis Parlamentului. Potrivit programului oficial al Camerei Deputaţilor şi Senatului, audierile vor începe cu Dan Mihalache şi vor continua luni cu Carmen Liliana Burlacu (Cehia), Ioana Bivolaru (Portugalia), Gabriela Dancău (Spania), Răzvan Rotundu (Finlanda). Dan Mihalache (Londra) a fost numit consilier prezidenţial în decembrie 2014, anterior, în perioada mai-noiembrie 2012, fiind secretar general adjunct al Guvernului, dar a fost demis de premierul de atunci, Victor Ponta, din cauza unor declaraţii controversate. De asemenea, Dan Mihalache a fost secretar general adjunct, şef al Departamanetului de Analiză Politică şi Comunicare al PNL şi a coordonat campania electorală pentru preşedintele Klaus Iohannis. Mihalache a coordonat şi campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu în 2009. A fost deputat PSD în Parlamentul Romaniei în legislatura 2004 – 2008. Carmen Burlacu (Cehia) a fost secretar de stat pentru afaceri globale al MAE, este diplomat de carieră şi a fost consilier al ministrului de Externe în perioada 2004 – 2012. De asemenea, a fost ambasador în Irlanda în perioad 1999-2004, iar între anii 1993 şi 1998 a fost secretar în cadrul misiunii permanente la Bruxelles pe langă UE, UEO şi NATO. Ioana Bivolaru (Portugalia) a fost director general la Departamentul Uniunea Europeană din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Gabriela Dancău (Spania) a fost consul general la Lyon. Gabriela Dancău a obţinut masteratul în relaţii internaţionale aprofundate la Centre d′Etudes Diplomatiques et Strategiques Paris şi este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al Romaniei. Dancău a deţinut funcţia de director al Direcţiei Relaţii Consulare din Ministerul Afacerilor Externe, instituţie în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea din anul 2000. Răzvan Rotundu (Finlanda) a deţinut postul de ministru-consilier la Misiunea Permanentă a Romaniei la Geneva. Avizul Comisiilor de politică externă este consultativ.

Primarul Chişinăului cere ajutor financiar de la omologii din Romania

Aproape o mie de primari din Romania şi Republica Moldova s-au întalnit la Palatul Parlamentului, edilul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, cerandu-le celor prezenţi sprijinirea financiară a primăriilor din Republica Moldova pentru susţinerea parcursului european al ţării vecine. ''Ar fi bine ca frontiera de la Prut să devină istorie şi ar fi bine într-adevăr unirea nu doar să o sărbătorim, să o cantăm, dar să reuşim să o construim, doar că pentru aceasta avem în spate deja 25 de ani care, dincolo de lucrurile bune care s-au întamplat, ne ceează anumite dificultăţi'', a spus Chirtoacă. El a apreciat că Republica Moldova este la o mare răscruce. ''Forţele proeuropene sunt într-o dificultate fără precedent, iar forţele radicale proruse cresc ca pe drojdie, cel puţin susţinerea lor, pretind ei, şi aşa arată şi în sondaje, ceea ce înseamnă că la următoarele alegeri parlamentare ne paşte un pericol foarte mare. Credibilitatea autorităţilor centrale este undeva la nivelul firului de iarbă din păcate. Adresez un apel către colegii de peste Prut şi către toţi colegii europeni: în cazul în care vor avea loc înfrăţiri sau sunt deja înfrăţiri, atunci aceste înfrăţiri ar trebui cumva şi bugetate în bugetele locale din Romania '', a argumentat Dorin Chirtoacă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.