Național

Criterii de departajare la un liceu: Părinţii sau bunicii să fi fost absolvenţii şcolii

Ziarul de Vrancea
6 mar 2016 893 vizualizări
Un liceu de prestigiu din Timişoara a instituit patru criterii de departajare a copiilor care se înscriu în clasa pregătitoare, printre acestea numărandu-se şi obligativitatea ca părinţii sau bunicii viitorilor elevi să fi studiat sau să fi fost cadre didactice la această şcoală.

Liceu cu clasele 1-12 Pedagogic este singurul din judeţul Timiş care a impus patru criterii de departajare a copiilor care se înscriu în clasa pregătitoare legate de istoricul părinţilor sau bunicilor cu această unitate de învăţămant, micuţii trebuind să îndeplinească cel puţin una dintre aceste cerinţe pentru a avea prioritate. Astfel, pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, familia acestora trebuie să facă dovada că unul dintre părinţi sau bunici să fie sau să fi fost cadre didactice, că unul dintre părinţi sau bunici lucrează la Liceul Pedagogic, că viitorul elev are fraţi care sunt înscrişi în Liceul Pedagogic, că bunicii sau părinţii au absolvit cel puţin ciclul gimnazial al Liceului Pedagogic. Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, deşi aceste criterii pot fi considerate discriminatorii de către unii părinţi, ISJ Timiş a lăsat liceul să impună propriile reguli din cauza cererii mare de înscrieri în clasa pregătitoare la această unitate de învăţămant. "La Liceul Pedagogic, în acest an, Consiliul de Administraţie a propus, pentru intrarea copiilor în învăţămantul primar, în clasele pregătitoare, un număr de patru criterii specifice, care vor putea ierarhiza copiii în funcţie de cumularea unui număr de puncte. După aplicarea acestor criterii specifice, pe locurile rămase libere, dacă este cazul, se va aplica acel criteriu de selecţie prin tragere la sorţi. Sunt criterii care din punctul de vedere al unora pot fi privite ca şi criterii discriminatorii, însă colegii de la Liceul Pedagogic s-au consultat înainte de propunerea acestor criterii cu părinţii şi cadrele didactice, au vizualizat criterii specifice propuse de alte unităţi de învăţămant din ţară cu profil pedagogic care le-au aplicat şi în anul anterior. Este primul an în care Liceul Pedagogic propune criterii specifice pentru selecţia copiilor în clasa pregătitoare şi acest lucru se datorează unui aflux foarte mare al elevilor spre a intra în clasa pregătitoare în această unitate de învăţămant, care în ultimii ani a acumulat un număr mare de clase, ceea ce nu a mai permis desfăşurarea în condiţii optime a procesului educativ”, a declarat Danielescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.