Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Încă un caz grav în Argeş: Zeci de copii au ajuns la spital

Ziarul de Vrancea
6 mar 2016 531 vizualizări
24 de copii sunt internaţi în spitale cu simptome de toxiinfecţie u elevii spun că pulpele consumate erau stricate u în total la cantina respectivă au mancat 150-180 de copii

Numărul copiilor internaţi în spitalele din Argeş, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, a ajuns la 24, iar conducerea şcolii unde s-au îmbolnăvit elevii face apel la părinţi să-i ducă pe copii la spital dacă au febră. MS susţine că, potrivit copiilor, pulpele prezentau semne de alterare. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, duminică la spitalele din judeţul Argeş s-au mai prezentat, în afara celor 14 copii internaţi deja, alţi 11. Dintre aceştia, unul a plecat acasă, iar 10 au fost internaţi, astfel că numărul total al copiilor aflaţi în spitale este acum de 24. Sorina Honţaru a declarat că paturile libere din Spitalului de Pediatrie Piteşti au fost reorganizate în aşa fel încat să poată primi alţi copii bolnavi, dacă va fi cazul. La randul său, directorul şcolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Piteşti, Alin Vlad, face un apel la părinţi să nu îi ţină pe copii acasă dacă fac febră, crezand că sunt simptome de răceală, ci să-i ducă imediat la spital. Alin Vlad a declarat că şcoala are, din anul 2008, un contract cu o firmă privată care găteşte pentru copii într-un spaţiu al cărui teren aparţine unităţii de învăţămant. "Mancarea se găteşte într-un chioşc din curtea şcolii", a spus directorul. Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii susţine că, potrivit unei informări a DSP Argeş, elevii internaţi s-au fi plans de pulpele de pui. "Din afirmaţiile părinţilor însoţitori, precum şi din cele ale copiilor internaţi, reiese faptul că în data de 03.03.2016 orele 12.30 au consumat în incinta şcolii Gimnaziale Nr.16 Piteşti, în cadrul programului after-school, la masa de pranz un meniu format din branză cu mămăliguţă, pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi şi salată de varză albă. Tot din afirmaţiile copiilor internaţi, pulpele prezentau semne de alterare", se arată într-un comunicat al MS. În noaptea de sambătă spre duminică, 11 elevi ai şcolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Piteşti au ajuns la spitalele din Argeş cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce joi au mancat la after-school branză cu mămăligă şi pulpe de pui. Pe parcursul zilei, la spital s-au mai prezentat trei copii. Directorul şcolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Piteşti, Alin Vlad, declara că între 150 şi 180 de elevi au servit, joi, la after-school, mămăligă cu branză şi pulpe de pui. Acesta adăuga că de opt ani de cand lucrează la şcoală nu au fost niciodată probleme. Pentru meniul servit la şcoala nr 16 din Piteşti un elev plăteşte 10 lei pe zi.

Partidele de repoziţionează faţă de Legea aleşilor-funcţionari

Proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcţionari publici, la terminarea mandatului, fără concurs, este susţinut de PSD, în timp ce PNL se opune, iar UNPR a început să facă pasul înapoi, prin retragerea semnăturilor. Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, a decis să îşi retragă semnătura, iar exemplul lui ar putea fi urmat şi de ceilalţi nouă semnatari ai proiectului, din partea UNPR. ”Acel proiect de lege, care nu-mi aparţine, dar pe care l-am semnat şi eu, dacă conţine vreun privilegiu pentru parlamentari, atunci eu îmi retrag semnătura de pe acest proiect de lege (...) Nu au fost semnături de grup, nu a fost o decizie politică. A fost o chestiune sporadică, a fost o decizie a fiecăruia. Luni îmi voi retrage semnătura de acolo, pentru că nu vreau ca numele meu să fie asociat cu vreun privilegiu pentru parlamentari. Nu am avut niciodată privilegii, am luptat mereu pentru ceea ce am realizat şi nu vreau ca numele meu să fie asociat cu vreun privilegiu. Am văzut reacţiile din spaţiul public şi vreau să vă spun că pentru mine contează foarte mult părerea celor care, la un moment dat, au avut încredere în mine”, a declarat Haralambie Vochiţoiu, cel care iniţial se arăta în favoarea proiectului de lege. De asemenea, PNL nu susţine proiectul. Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, a explicat că nu va susţine proiectul legislativ, motivand că acesta ar aduce ”privilegii pentru parlamentari”. "PNL, în general, nu doar în cazul ăsta, a respins orice fel de favoristisme, orice fel de măsuri care separă cetăţenii de în cetăţeni de rangul I şi ragul II. Ca atare, cu siguranţă nu vom susţine un astfel de demers. Sunt nişte reguli clare, funcţionarii sunt funcţionari, funcţionează pe legea lor. Ca să fi funcţionar trebuie să îndeplineşti anumite condiţii, oamenii dau examen, nu poate să vină cineva, care, bun, poate că a trecut prin nişte experienţe în Parlament, dar nu poate veni să aibă drept de preempţiune (...) Eu am văzut cine a iniţiat acest proiect şi, după părerea mea, este iniţiativa unor parlamentari care nu mai au prea multe speranţe să caştige un nou mandat. Provin din partide pe cale de desfiinţare şi cred că din motivul acesta au propus, dar una este să vrei, însă mai este foarte mult pană ca această iniţiativă să devină lege.

Iohannis şi soţia, în vizită de stat în Israel şi Palestina

Preşedintele Klaus Iohannis face, a început de ieri seara, o vizită de stat în Israel şi Palestina, pe agendă figurand întalniri cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, şi cu premierul Benjamin Netanyahu. Preşedintele Klaus Iohannis se va întalni cu lideri ai Parlamentului (Knesset) şi cu alte oficialităţi, dar şi cu reprezentanţi ai disaporei romane. "Voi avea cel puţin o întalnire cu diaspora noastră din Israel şi voi avea discuţii, cred eu foarte bune, care au scopul de îmbunătăţi relaţia dintre Romania şi Israel", preciza joi preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, susţinută la Palatul Cotroceni. "Sunt foarte multe domenii în care avem colaborări bune, în care avem abordări comune. Cu această ocazie, voi face o vizită la Autoritatea din Palestina şi voi avea o întalnire cu Preşedintele Autorităţii", a mai precizat şeful statului. Iohannis a mai spus că vizita de stat a fost stabilită cu multe luni în urmă şi, din aceste motive, nu a putut amana delegaţia pentru a participa la reuniunile de la Bruxelles. Astfel, l-a mandatat pe premierul Dacian Cioloş, pentru a reprezenta Romania, luni, la două întalniri care vor avea loc la Bruxelles:summit-ul liderilor europeni cu Turcia, şi o întalnire informală a liderilor din Consiliul European, reuniuni la care se va discuta despre problema migraţiei. Soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, îl însoţeşte pe acesta în vizita de stat în Israel, cei doi urmand să se întalnească astăzi cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea şi să viziteze Biserica Sfantului Mormant, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Potrivit sursei citate, ceremonia primirii oficiale va avea loc luni, la ora 09:30, la Ierusalim şi va fi urmată de discuţii cu preşedintele israelian Reuven Rivlin, la reşedinţa prezidenţială "Beit Hanasi". Cei doi vor susţine declaraţii de presă comune. La ora 12:45, la sediul Guvernului, va avea loc un tête-à-tête cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, convorbirile fiind precedate de scurte declaraţii de presă. Programul oficial include, la ora 16.15, întalnirea preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei, Carmen Iohannis, cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea, la sediul Patriarhiei Ortodoxe-Greacă. Discuţiile vor fi urmate de vizitarea Bisericii Sfantului Mormant. Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că se va întalni şi cu lideri ai Parlamentului (Knesset) şi cu alte oficialităţi, dar şi cu reprezentanţi ai disaporei romane.

Florian Walter, în arest preventiv 30 de zile

Mandatul emis pe numele omului de afaceri Florian Walter, acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost confirmat, ieri, de Tribunalul Prahova. Tribunalul Prahova a confirmat arestarea preventivă a omului de afaceri în baza art. 231 alin. 7. Totodată, Tribunalul a dispus executarea unui mandat de arestare emis pe numele lui Florian Walter. Mandatul are o durată de 30 de zile, valabile de duminică pană în 4 aprilie inclusiv. Omul de afaceri a contestat deja decizia Tribunalului Prahova, contestaţia urmand să fie soluţionată de Curtea de Apel Ploieşti. "Florian Walter s-a predat cand a aflat că există un mandat de arestare preventivă în lipsă, a fost pus sub control judiciar de Procuratura din Dubai, cu plata unei cauţiuni. (...) Procedurile de extrădare în Dubai durează caţiva ani. Interesul anchetei este să fie prezent pentru a-şi formula apărarea", a declarat Lucia Muşat, avocatul omului de afaceri. Florian Walter a fost adus, duminică, la Tribunalul Prahova, pentru confirmarea mandatului de arestare emis în mai 2015.

Rugăciune pentru rege

Localnicii din Săvarşin, judeţul Arad, unde Familia Regală are o reşedinţă, s-au rugat, duminică, la biserică, pentru sănătatea Regelui Mihai I, pe care îl consideră un om din mijlocul lor. În prima slujbă de ieri de după aflarea veştii despre starea sănătăţii Regelui Mihai I, preotul paroh ortodox din comuna Săvarşin, Flavius Mădăluţă, şi enoriaşii s-au rugat pentru sănătatea Majestăţii Sale. Unii dintre sătenii de aici au crescut cu regele laolaltă, iar tinerii ştiu de la bunici poveşti despre suveran, astfel că mulţi îl consideră un om din mijlocul lor. "Ne rugăm pentru Majestatea Sa Regele Mihai, l-or cunoscut tata şi străbunii noştrii, noi nu am ajuns, iar acum după ce a venit la Săvarşin (după 2001 cand şi-a recuperat castelul - n.r.) l-am văzut şi noi, a fost la Înviere, ne place mult de el", a declarat o localnică. O altă femeie, varstnică, a spus că oamenii s-au rugat pentru Regele Mihai, "să-i mai deie Dumnezeu sănătate". "L-am cunoscut că a mai venit şi la biserică aici la noi. De doi ani nu a mai venit, dar înainte venea la Sărbătorile de Iarnă şi la Paşti, a venit cat a putut", a spus femeia.

Sucevean suspectat că a facilitat intrarea a 22 de migranţi

Un sucevean suspectat că, împreună cu mai multe persoane, ar fi facilitat intrarea în Italia a unui grup de 22 de migranţi ilegali şi faţă de care s-a emis un mandat european de arestare, a fost arestat de Curtea de Apel Suceava. Poliţia Judeţeană Suceava a informat, duminică, despre faptul că poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava au reuşit, vineri, identificarea, pe raza municipiului Suceava, şi prinderea unui tanăr de 25 de ani din comuna Todireşti, care figura ca fiind urmărit internaţional, întrucat împotriva sa autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare. Tanărul este acuzat că, împreună cu alţi complici neidentificaţi, a înlesnit intrarea ilegală pe teritoriul Italiei a 22 de migranţi ilegali. Urmăritul a fost prezentat Curţii de Apel Suceava, care a dispus arestarea acestuia pentru 15 zile. Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea lui Răzvan Florescu în baza unui mandat european de arestare emis în 2 octombrie 2015 de magistratul pentru Investigaţii Preliminare de pe langă Curtea Penală din Trieste - Italia, se arată în decizia instanţei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.