Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Unui elev i s-a făcut rău la ora de religie, după ce profesorul a prezentat un film despre avort

Ziarul de Vrancea
24 feb 2016 555 vizualizări
Un elev de la Liceul "Emil Racoviţă" din Vaslui a ajuns, ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la ora de religie, în timp ce profesorul prezenta un film despre întreruperea de sarcină, intitulat "Strigătul mut".

Potrivit conducerii liceului, filmul este unul permis, care a mai fost prezentat de profesorul respectiv şi la o altă instituţie de învăţământ unde acesta predă ore de religie. "Elevul s-a simţit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanţă. Elevul s-a întors la şcoală, i s-a oferit consiliere psihologică şi a fost trimis acasă", a declarat directorul liceului, Daniel Hulubei. El a spus că, după incidentul petrecut, inclusiv profesorul a intrat în stare de şoc.
Situaţia dascălului urmează să fie discutată în cadrul comisiei de disciplină care se va întruni la nivelul unităţii de învăţământ.

Romania se opune cotelor de refugiaţi

Amnesty International menţionează totodată criticile din luna mai ale Comitetului ONU Împotriva Torturii referitoare la tratamentul şi condiţiile de viaţă ale persoanelor din unităţile psihiatrice, precum şi lipsa investigaţiilor în privinţa miilor de decese care au avut loc în astfel de instituţii în ultimul deceniu. În România există încă aproximativ 25.000 de copii în 717 instituţii, în pofida angajamentelor vechi de reducere a numărului de personae cu dizabilităţi mentale şi psihice aflate în instituţii psihiatrice.
Comitetul şi-a exprimat îngrijorarea şi în privinţa condiţiilor inadecvate din facilităţile de detenţie ale poliţiei, a numărului scăzut al inculpărilor şi condamnărilor în cazuri de rele tratamente şi tortură şi a inexistenţei unui mecanism independent pentru reclamaţiile legate de comportamentul ilegal al unor oficiali ai instituţiilor însărcinate cu aplicarea legii. România mai este criticată în raport pentru faptul că s-a opus cotelor obligatorii de refugiaţi, pentru oamenii care au nevoie să fie fie transferaţi din Grecia, Italia şi alte state UE. După un acord convenit în septembrie 2015, România trebuie să primească 6.351 de refugiaţi, pe parcursul unei perioade de doi ani
Un alt subiect este cazul centrelor secrete de detenţie. După raportul din decembrie 2014 al Senatului SUA referitor la programul CIA de detenţie şi interogare, Ioan Talpeş, consilier pentru securitate naţională al fostului preşedinte Ion Iliescu, a admis că România a permis CIA să opereze „unul sau două” centre secrete în ţară. Procurorul general al României a afirmat în ianuarie 2015 să a fost iniţiată o investigaţie.

Trei cereri DNA, învuviinţate într-o singură zi de Parlament

Parlamentarii au încuviinţat, ieri, cererile DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, respectiv de reţinere şi arestare a senatoarei Doina Tudor şi a deputatului Nicolae Păun. În primele două situaţii, voturile au fost stranse. În cazul senatoarei PNL, cererea DNA a fost aprobată cu 61 de voturi "pentru", 57 de voturi "împotrivă", două voturi fiind anulate. Pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea au votat 71 de senatori,  52 de voturi au fost "împotrivă" şi un vot anulat. În favoarea solicitării DNA în cazul Păun s-au pronunţat 165 de deputaţi, înregistrându-se 86 de voturi ''împotrivă''.
"Nu vă spun ce să alegeţi sau cum să votaţi, dar sper că va fi calea corectă", a spus Doina Tudor la începutul dezbaterilor pe tema solicitării DNA. Senatorul a afirmat "cu responsabilitate şi tărie" că acuzaţiile care i se aduc în dosar sunt nefondate şi nereale şi a "mărturisit şocul" său la aflarea acuzelor. De asemenea, ea a explicat că se afla în divorţ în perioada despre care se face referire în dosar şi că nu putea să intermedieze mita pentru fostul soţ, care are şi el calitate de inculpat în dosar. Tudor a mai spus că nu se afla în ţară atunci, aducând probe în acest sens biletele de avion şi viza pentru SUA.
Potrivit DNA, în perioada martie-mai 2013 Doina Tudor l-a ajutat în mod direct "pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control".
"Întotdeauna mi-am făcut datoria, am respectat legea şi vă rog să votaţi împotriva acestei cereri", s-a apărat şi Gabriel Oprea în faţa colegilor.
Procurorii susţin că fostul ministru de Interne a aprobat în mod ilegal alocarea a 410.000 lei din fondurile instituţiei pentru achiziţia unui autoturism Audi A8, pe care l-a folosit în interes personal.
Deputatul Nicolae Păun, anchetat în dosarul fraudării fondurilor europene pentru romi, nu a fost prezent ieri în plen.

Severin, despre condamnarea sa: Hotărârea este monstroasă

Adrian Severin, condamnat marţi la trei ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a calficat decizia instanţei drept o hotărâre "monstroasă" nu doar în raport cu "nevinovăţia" sa, dar şi în raport cu aşteptările faţă de magistraţi, precizând că va face apel. Severin spune, pe pagina sa de Facebook, că a aflat din presă că ÎCCJ a decis, în primă instanţă, condamnarea sa în scandalul "Sunday Times" şi, deşi precizează că nu cunoaşte argumentele care au stat la baza sentinţei, critică hotărârea magistraţilor. "Consider că hotărârea este monstroasă nu doar în raport cu nevinovăţia mea dovedită şi pe care o susţin cu tărie în continuare dar şi în raport cu ceea ce este de aşteptat ca nişte judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei ruşini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară. Voi face apel şi voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe laşitatea mea", scrie Severin pe Facebook.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea, în primă instanţă, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.
DNA susţine că Adrian Severin a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.