Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Ministrul Apărării: SUA vor trimite în România circa o mie de militari

Ziarul de Vrancea
22 feb 2016 671 vizualizări
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat ieri la Europa FM că în România ar putea ajunge aproape o mie de militari americani, care vor face parte din cele trei brigăzi pe care Statele Unite au anunţat că le vor trimite în Europa din 2017 pentru securizarea suplimentară a aliaţilor din Estul Europei.

Forţele americane se vor roti însă tot timpul şi vor participa la exerciţii.
Reamintim că SUA au anunţat că în 2017 vor mări de patru ori bugetul destinat misiunilor din Europa.

Romania, ultimul loc în UE la valorificarea deşeurilor

Doar aproximativ 5% din deşeuri sunt valorificate la nivelul ţării, fapt care plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, arată Institutul pentru Politici Publice. "România şi-a stabilit, în Strategia Naţională de Dezvoltare a Deşeurilor 2014 — 2020, o ţintă ambiţioasă privind valorificarea prin reciclare a deşeurilor de ambalaje — 55% cotă de reciclare pe cele patru fracţii (hârtie, sticlă, plastic şi metal). Cu toate acestea, în prezent, la nivelul ţării noastre sunt valorificate aproximativ 5% din deşeuri, conform datelor comunicate de autorităţi, cotă ce ne plasează pe ultimul loc în UE în materie de reciclare", precizează IPP, citat de Agerpres.
Pe platforma proiectului (http://www.ipp.ro/deseuri/), cetăţenii pot afla situaţia curentă a reciclării deşeurilor în localitatea de domiciliu, precum şi obligaţiile pe care le au în gestionarea deşeurilor, conform legilor în vigoare. "Totodată, cetăţenii pot alege, pentru municipiul în care locuiesc, una dintre cele trei variante propuse de colectare selectivă a deşeurilor. Metoda preferată de colectare separată a deşeurilor poate fi votată de cetăţeni accesând http://www.ipp.ro/deseuri/4-0-vot-fara-selectie", informează IPP. "Valorificarea deşeurilor are implicaţii relevante asupra bunului mers al unei societăţi, determinând fenomene majore, precum crearea de locuri de muncă, sporirea prosperităţii acelei societăţi, sporirea veniturilor la bugetul de stat şi nu în ultimul rând — cel mai important — protejarea mediului înconjurător. Principiul dezvoltării durabile pune un accent fundamental asupra protejării mediului, respectiv reciclării produselor", se mai arată în comunicat


Liberalii şi-au schimbat candidatul la Bucureşti

n "Într-un singur tur va fi destul de greu de câştigat Bucureştiul, pentru că votul pe partea dreapta este cel mai fărâmiţat", atrage atenţia Adriana Săftoiu

PNL l-a propus pe Ludovic Orban în cursa pentru Primăria Capitalei, după retragerea candidaturii lui Cristian Buşoi. "Sunt onorat de propunerea colegilor mei din comisia de unificare PNL, sunt pregătit să parcurg următorii paşi procedurali pentru desemnarea mea drept candidat la funcţia de primar general, votul în conducerea PNL Bucureşti şi validarea în BPN", a declarat, ieri, Ludovic Orban.
Întrebat dacă va încheia alianţe pentru a fi singurul candidat al dreptei la Primăria Capitalei, Orban a afirmat că nu este în măsură să facă astfel de afirmaţii şi că este prematur.
Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu a declarat, că, potrivit unui sondaj de opinie, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi au obţinut scoruri egale, iar deciza finală a fost una politică. "Stau umăr la umăr în marja de eroare, în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în acelaşi timp şi de la şansele pe care credem că le are unul şi celălalt, împreună, în această bătălie", a declarat Cătălin Predoiu.
Adriana Săftoiu a recunoscut vineri la Digi24 că lupta pentru Bucureşti este grea pentru PNL. ''Vă mărturisesc că într-un singur tur va fi destul de greu de câştigat Bucureştiul, pentru că votul pe partea dreapta este cel mai fărâmiţat şi trebuie să fim realişti, să recunoaştem că votul pe stânga este unitar. Cine se bate cu PSD? Nimeni! Ceilalţi candidează pe dreapta şi cu un tur, evident că PSD este foarte avantajat'', a declarat ea.

Premierul participă la lansarea cărţii poliţistului Godină

Premierul Dacian Cioloş participă miercuri la lansarea cărţii scrise de poliţistul Marian Godină, potrivit programului oficial al şefului Executivului. Evenimentul va avea loc la ora 18,00 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I".
Circa o sută de poliţişti au protestat, ieri, în faţa IPJ Braşov, cerând demiterea chestorului Ioan Aron şi în semn de solidaritate cu Marian Godină. Poliţiştii provineau din Braşov, Dolj şi Galaţi şi aveau pancarte cu inscripţiile "Jos corupţia din IPJ Braşov" şi "Suntem prizonierii incompetenţei voastre".  Patru reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au fost primiţi de către chestorul Ioan Aron.
Sindicatul Naţional a Agenţilor de Poliţie (SNAP) i-a cerut, joi, în mod public şefului IPJ Braşov, chestorul Ioan Aron, să îşi dea demisia în urma cazului Marian Godină. Vineri, şeful Inspectoratului de Poliţie Braşov, chestorul Ioan Aron, şi-a înaintat raportul de pensionare, după ce a revenit din concediul de odihnă în care plecase imediat după ce poliţistul Marian Godină a publicat mai multe postări la adresa lui.

Omul lui Năstase de la ISC, condamnat la 3 ani de închisoare

Fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Adrian Balaban Grăjdan, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Trofeul Calităţii", unde a fost era acuzat de favorizarea fostului premier Adrian Năstase. Decizia a fost luată, ieri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit procurorilor DNA, Adrian Balaban Grăjdan a semnat în anul 2012 un document transmis instanţei supreme prin care instituţia pe care o conducea anunţa că îşi retrage pretenţiile materiale din dosarul "Trofeul Calităţii".

Vreme în general caldă, în următoarele două săptămâni

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general caldă, dar şi cu ploi, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 22 februarie - 7 martie, publicată ieri.
În Moldova, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 16 — 17 grade, iar cea a minimelor de 4 — 6 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine uşor peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 6 — 10 grade, iar a celor nocturne între —1 şi două grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Iohannis critică în Parlament imunitatea parlamentară

Imunitatea parlamentară nu are voie să fie folosită pentru blocarea justiţiei, a declarat ieri, în plenul Parlamentului, preşedintele Klaus Iohannis, declarându-se ''neplăcut surpins'' de faptul că membrii Legislativului încă nu au înţeles acest lucru. El a subliniat că aceste decizii ale Parlamentului pe tiparul ''câţiva paşi înainte, unul înapoi'' pun din nou în discuţie credibilitatea Legislativului. ''Sunt neplăcut surprins de faptul că, în anumite speţe, încă nu s-a înţeles că imunitatea parlamentară nu are voie să fie folosită pentru blocarea cererilor justiţiei. Aşa se face că în materie de răspuns la solicitările justiţiei, după câţiva paşi înainte, recunoscuţi de toată lumea şi aşteptaţi de cetăţeni, urmează unul înapoi, care pune din nou în discuţie credibilitatea Parlamentului şi voinţa unor raporturi corecte cu justiţia'', a afirmat preşedintele în faţa senatorilor şi deputaţilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.