Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Pentru un infractor PSD, şapte ani s-au scurs mai repede

Ziarul de Vrancea
14 feb 2016 665 vizualizări
Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost eliberat condiţionat, după ce a ispăşit patru ani şi o lună din cei şapte ani de închisoare, a decis Tribunalul Dâmboviţa.

Instanţa de la Tribunalul Dâmboviţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de DNA împotriva sentinţei penale dată de Judecătoria Găeşti, care a decis, în noiembrie 2015, eliberarea fostului senator Cătălin Voicu. Comisia Penitenciarului Găeşti este cea care a recomandat eliberarea condiţionată a fostului senator. Cătălin Voicu a scris în închisoare şase cărţi în baza cărora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Alte 116 zile le-a obţinut la eliberare ca urmare a muncii prestate în penitenciar, iar la perioada de detenţie se adaugă şi peste un an în care fostul senator a stat în arest.
În faţa instanţei, Cătălin Voicu a vorbit, vineri, despre cărţile scrise în penitenciar, susţinând că acestea au un clar caracter ştiinţific. ''Toată activitatea mea profesională se pliază pe lucrările mele ştiinţifice'', a spus Cătălin Voicu. Fostul senator a fost condamnat în 2013 la şapte ani de închisoare, fiind acuzat că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni la magistraţi, prin intermediul fostului judecător Florin Costiniu, pentru a obţine decizii favorabile în unele dosare penale.

Aleşii PSD deschid ariile protejate pentru maşini

În ariile naturale protejate va fi permis accesul autovehiculelor, motocicletelor, ATV-urilor sau mopedelor pentru recreere, sport sau turism, potrivit unui proiect de lege semnat de un grup de senatori PSD şi un reprezentant al UNPR. "Accesul public pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis, cu excepţia circulaţiei cu orice mijloc de transport în situaţii de urgenţă generate de calamităţi, accidente de orice natură, precum şi cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede, în vederea organizării de activităţi sportive sub egida federaţiilor de resort, de recreere şi turism, cu acordul structurii de administrarea a ariei naturale protejate sau a custodelui, după caz", prevede iniţiativa legislativă semnată de senatorul PSD Viorel Arcaş aflată în dezbatere publică la Senat. Forma actuală a articolului pe care parlamentarii vor să îl modifice prevede că ''pe suprafaţa ariilor naturale protejate este interzis accesul cu mijloace motorizate care utilizează carburanţi fosili în scopul practicării de sporturi, cu excepţia drumurilor permise accesului public''. Pe proiectul de lege şi-au pus semnătura 27 de senatori PSD şi unul al UNPR.
Iniţiatorii motivează necesitatea schimbării legislative prin notorietatea competiţiei de hard enduro de la Sibiu, Red Bull Romaniancs, care "a fost comparată cu celebra manifestare sportivă Paris-Dakar pentru America de Sud", după cum scrie senatorul PSD Viorel Arcaş în expunerea de motive.

PNL se aliază cu un partid de buzunar pentru alegerile locale

Partidul Naţional Liberal şi partidul condus de Mircea Geoană, PSRO, vor încheia un protocol pentru alegerile locale din iunie, care ar putea fi extins şi pentru alegerile parlamentare, au declarat, pentru Mediafax, surse din rândul PNL. Protocolul dintre PNL şi PSRO va fi înscris pe ordinea de zi a comisiei de unificare şi a Biroului Politic Naţional al PNL, care vor avea loc azi, potrivit unor surse liberale. Protocolul dintre PNL şi PSRO vine după ce PSD a încheiat înţelegeri cu partidul condus de Gabriel Oprea, UNPR, şi cel condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, ALDE.
Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a criticat protocoalele încheiat de PSD cu UNPR şi ALDE, numindu-le "cecuri în alb". "Dacă membrii UNPR şi ALDE îşi imaginează că prezentând aceste cecuri în alb, la urne, vor intra în Parlament, cred că se înşeală şi vor vedea la momentul potrivit cât valorează aceste bucăţi de hârtie'', a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu. Întrebat dacă cele două protocoale semnate nu izolează PNL, Cătălin Predoiu a replicat că PSD, ALDE şi UNPR sunt din punctul de vedere al PNL o ''adunătură care nu corespunde aşteptărilor cetăţenilor''.

IPP: Dragnea, mai agresiv decat Ponta

Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice, a afirmat sâmbătă că liderul PSD, Liviu Dragnea, a şters mii de comentarii şi a blocat utilizatorii de Facekook care au comentat pe pagina sa pe tema legii defăimării. "Liviu Dragnea este mult mult mai agresiv în a combate orice părere contrară cu a lui chiar şi prin comparaţie cu Victor Ponta. Să mă explic: nu numai că a şters mii şi mii de comenturi la postarea despre legea aia aberantă, dar a dat ban tuturor celor care au îndrăznit să comenteze. După cum se poate vedea nu mai pot să postez pe pagina sa, nici să dau like la vreun comentariu. Asta nu s-a întâmplat cu Victor Ponta deşi comentariile de atunci erau mai incomode", a afirmat Moraru pe pagina sa de Facebook. Potrivit directorului adjunct al IPP, comentariul pentru care a fost blocat pe pagina liderului PSD a fost: "E grea politica la Bucureşti. Nu se compară cu cea de la lixandria".
Preşedintele PSD a afirmat, tot sâmbătă, că proiectul de lege privind defăimarea "a stârnit un val de injurii la adresa sa" şi că îl "încearcă o tristeţe" din cauză că ''nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii''.
În ultimele zile preşedintele PSD s-a confruntat, pe pagina sa de Facebook, cu un val de opinii critice la adresa iniţiativei sale. Dragnea a ales să şteargă cea mai mare parte a acestor postări, păstrându-le pe cele pozitive.

X


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.