Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Dragnea despre alegerea primarilor în două tururi: Aruncăm ţara în aer

Ziarul de Vrancea
28 ian 2016 814 vizualizări
Prezent la Sinaia, unde va avea loc Comitetul Executiv Naţional al PSD, liderul partidului, Liviu Dragnea, a afirmat că reintroducerea votului în două tururi de scrutin este ''o năstruşnicie'', în acest context preşedintele PSD ironizându-i pe liberali.

"Să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. Aseară un coleg, nu-i dau numele ca să nu-l expun, a venit cu o idee care mi se pare foarte interesantă şi stingem scandalul: la comune un tur, la oraşe două tururi, la municipii trei tururi şi la Bucureşti atâtea tururi atât e nevoie ca să iasă Buşoi şi nu mai avem scandal. Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică", le-a spus Dragnea deputaţilor social-democraţi. Liderul PSD a propus de asemenea ca la reuniunile de joi şi vineri PSD să discute aspecte precum priorităţile legislative ale social-democraţilor, dar şi politica de alianţe. "Este sfârşitul lunii ianuarie, trebuie să ştim exact cum mergem mai departe în alegeri, dacă vrem să facem alianţe cu cineva, în ce fel trebuie să facem aceste alianţe, sunt bune, nu sunt bune'' , a mai spus Liviu Dragnea.
Preşedintele PSD s-a întâlnit, miercuri, la Bruxelles, cu preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, transmiţându-i oficialului european că "adversarii politici" fac presiuni mari pentru modificarea legislaţiei electorale şi PSD ia în calcul boicotarea alegerilor locale

Comisia de Etică, despre plagiatul lui Copos: "Realizat prin copiere deghizată şi repovestire"

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti consideră că, în cazul cărţii scrise de George Copos - "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI"- este vorba despre "un tip de plagiat, realizat prin copiere deghizată şi repovestire". "Nu este vorba de un copy-paste clasic, ci de un autor profesionist, care a realizat foarte multe parafrazări inacceptabile, cum sunt numite în literatura de specialitate, după lucrarea de disertaţie a lui Cătălin Parfene", a declarat, ieri, profesorul universitar Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti. El a explicat că în cartea lui Copos se întâlnesc mai multe tipuri de preluări neatribuite, prin parafrazare sau rezumare. "Comisia de Etică consideră că există indicii clare că George Copos nu ar fi putut realiza acest tip de lucrare şi deci nu ar putea fi creditat ca autor. Nu are antecedente în ordinea activităţii ştiinţifice, nu a avut în detenţie condiţii de studiu, iar documentarea lui George Copos se opreşte la anul 2005, an al susţinerii disertaţiei de către Parfene", a spus Popescu. El explicat că întârzierea cu care Comisia de Etică s-a pronunţat este cauzată de mai mulţi factori, cel mai important fiind identificarea specialiştilor care pot produce expertize pentru un subiect de istorie foarte nişat. "Aceştia nu sunt mulţi. Unii colegi nu au dorit să facă acest expertize, alţii au fost ocupaţi la vremea solicitării de către comisie", a explicat Popescu. Î
În privinţa tipului de plagiat folosit în cartea lui Copos, acesta este numit generic "plagiat mozaic", a spus Popescu. "Circumstanţa agravantă este că cei doi, atât Cătălin Parfene cât şi George Copos, au fost în relaţie cu aceeaşi persoană, profesorul emerit Stelian Brezeanu, conducătorul ştiinţific al masterandului în 2005 Cătălin Parfene. (...) Vom transmite ANP punctul de vedere al Comisiei de Etică, care se limitează numai la aspectul academic", a mai spus profesorul Popescu.

Peste 100 de migranţi din Marea Mediterană, salvaţi de o navă românească

Peste 100 de migranţi, între care şi 34 de copii, care călătoreau de mai multe zile pe Marea Mediterană cu o barcă gonflabilă de mici dimensiuni în pericol de scufundare au fost salvaţi de o navă a Poliţiei de Frontieră Române şi predaţi autorităţilor italiene în Portul Lampedusa.
Potrivit Poliţiei de Frontieră, nava "Ştefan cel Mare", aflată în misiune de patrulare în cadrul Operaţiunii Maritime Comune Triton 2015/Triton 2016, a primit, marţi, în jurul orei 18.00, o solicitare de la Centrul Maritim de Coordonare (MRCC Rome) pentru a salva peste 100 de persoane aflate pe o ambarcaţiune gonflabilă, în pericol de scufundare în Marea Mediterană. ”În jurul orei 22.00, nava «Ştefan cel Mare» a Poliţiei de Frontieră Române a localizat ambarcaţiunea gonflabilă la bordul căreia se aflau peste 100 de persoane. În urma evaluării situaţiei de la faţa locului (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii şi riscul iminent de a se scufunda) poliţiştii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord. Astfel, toţi cei 119 imigranţi au fost transferaţi la bordul navei «Ştefan cel Mare», unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor”, se precizează în comunicat.
Imigranţii, toţi bărbaţi, între care şi 34 de copii, erau deshidrataţi şi aveau simptome de hipotermie. Ei au declarat că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone şi Mali şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.