Național

Spionaj economic la Cupru Min?

Ziarul de Vrancea
8 ian 2016 667 vizualizări
Reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) au făcut, vineri, o serie de verificări la sediul Cupru Min Abrud, după ce angajaţi ai companiei au descoperit mai multe fire suspecte care ar putea face parte dintr-o posibilă aparatură ilegală de interceptare.

Surse din cadrul companiei Cupru Min Abrud au declarat că o echipă de specialişti ai SRI a mers la Abrud şi face verificări în sediul societăţii pentru a stabili dacă se confirmă sesizările conducerii privind existenţa unei posibile aparaturi ilegale de interceptare. Potrivit surselor citate, specialiştii SRI au venit cu aparatură cu care verifică mai multe birouri din cadrul companiei, dar şi sala de şedinţe în care au fost descoperite mai multe fire despre care există suspiciuni că ar fi putut proveni de la o aparatură de interceptare.
Conducerea Cupru Min Abrud, companie de stat ce exploatează 60% din rezervele de cupru ale României, a sesizat Poliţia şi Serviciul Român de Informaţii după ce în sala de şedinţe a firmei au fost descoperite fire suspecte care ar putea face parte dintr-o posibilă aparatură ilegală de interceptare.
Directorul general al Cupru Min Abrud, Nicolae Turdean, declara, marţi, că în ultima zi a anului trecut mai mulţi angajaţi l-au anunţat că au găsit în sala de conferinţe "fire suspecte", care ar fi putut proveni de la o aparatură de interceptare. Întrebat dacă ar putea fi o posibilă aparatură folosită pentru spionaj economic, Turdean răspundea că nu ştie despre ce este vorba şi nici nu doreşte să comenteze pentru a nu alimenta speculaţiile care s-au creat privind acest caz.
Surse din Cupru Min Abrud au declarat că în urmă cu aproximativ doi ani în cadrul companiei ar fi fost desfăşurate operaţiuni de interceptări într-un dosar care îl viza pe unul dintre foştii directori, acuzat de fapte de corupţie, iar aparatura descoperită acum ar putea proveni de la acele interceptări.
Cupru Min Abrud deţine trei cariere, una de andezit, una de calcar şi cariera de cupru de la Roşia Poieni. Compania are circa 530 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlată de Ministerul Economiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.