Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Halep, Colectiv, Dumnezeu şi ISIS, cei mai căutaţi termeni pe Google, în România

Ziarul de Vrancea
16 dec 2015 669 vizualizări
Google a făcut publice, ieri, topurile celor mai populare căutări efectuate de români pe motorul Google în 2015. Astfel, jocul Pixwords este primul în topul popularităţii în 2015.

Simona Halep şi performanţele ei continuă şi anul acesta să o transforme în principala personalitate în căutările pe Google în 2015, în România. Evenimentele din 2015 care au generat cel mai mare interes prin căutările pe Google sunt aceleaşi din anii recenţi - bacalaureatul şi titularizarea, dar şi momentele tragice din clubul Colectiv din Bucureşti şi din redacţia publicaţiei franceze Charlie Hebdo. De asemenea, românii au căutat pe Google în acest an să afle cine este Dacian Cioloş, actualul premier al României, cine este Izabela, a cărei aniversare a fost evenimentul viral al acestui an, dar şi cine este Dumnezeu şi ce este ISIS.
Astfel, topul celor mai căutate personalităţi pe Google în 2015 este condus de jucătoarea de tenis română Simona Halep. În clasament urmează: Elena Udrea, Gabriel Cotabiţă, Vadim Tudor, Mihaela Rădulescu, Oana Zăvoranu, Marioara Zăvoranu, Dacian Cioloş, Robbie Williams şi Stephen Hawking.
Totodată, clasamentul celor mai populare căutări pe Google, în România, în acest an, este condus de jocul Pixwords. Acest top este continuat de: "rezultate bac 2015", "Puterea destinului", "rase de câini", "Fast and Furious 7", "Simona Halep", "Eurovision 2015", "Elena Udrea", "calendar ortodox 2015" şi "Gabriel Cotabiţă".
Pe de altă parte, bacalaureatul conduce topul cele mai populare evenimente, pe Google, în România, în acest an. Acesta este urmat în top de: "concurs titularizare", "Colectiv", "Charlie Hebdo", "Ziua Izabelei", "Evaluare naţională", "Loteria bonurilor fiscale", "Black Friday", "Admitere liceu" şi "Oscar 2015".
Topul celor mai căutate expresii de tipul "cine este...?", pe Google, în România, în 2015, este condus de "cine este Dumnezeu?". În clasament urmează "cine este Dacian Cioloş?" şi "cine este Izabela?". Topul continuă cu: "cine este «A» din Pretty Little Liars?", "cine este Andrei Versace?", "cine este Sorin Câmpeanu?", "cine este Dan Bilzerian?", "cine este Charlie?", "cine este Gabriel Oprea?" şi "cine este regele junglei?".
Clasamentul celor mai populare căutări de tipul "Ce este...?", efectuate de români pe Google, în acest an, este condus de "ce este ISIS?". Topul continuă cu "ce este diaspora?", "ce este ebola?", "ce este autismul?", "ce este turmericul?", "ce este poliomielita?", "ce este it?", "ce este ziua Izabelei?", "ce este un tehnocrat?", "ce este impozitul forfetar?".
Cele mai populare filme pe Google, în România, în 2015, au fost: "Fast and Furious 7", "Fifty Shades of Grey", "Taken 3", "Jurassic World", "Insurgent", "Minions", "American Sniper", "Focus", "Mad Max" şi "Birdman".
Cele mai populare evenimente sportive pe Google, în România, în 2015 au fost: Australian Open, US Open, Wimbledon, Indian Wells, Roland Garros, Mayweather vs Pacquiao, Rugby World Cup, Copa America, Ungaria - România şi Steaua - Trencin.
Cele mai populare concerte pe Google în acest an, în rândul românilor, au fost: Untold Festival, concertul lui Robbie Williams, Electric Castle 2015, Folk You 2015, Parov Stelar, Andre Rieu 2015, Festivalul "George Enescu" 2015, Joe Satriani, Airfield Festival şi concertul Violetta.

Cioloş, despre pensiile aleşilor: Parlamentul este suveran

Premierul Dacian Cioloş a declarat, ieri, referitor la pensiile speciale pe care şi le-au votat deputaţii şi senatorii, că Parlamentul este suveran şi nu dă seamă în faţa Guvernului, ci a alegătorilor. "Pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema veniturilor pensionarilor, în rest, Parlamentul este suveran, este cel ales de români", a declarat premierul Dacian Cioloş, la plecarea de la şedinţa Parlamentului, în care a fost adoptat bugetul de stat pentru anul 2016. Dacian Cioloş a mai spus că Parlamentul nu dă seamă în faţa Guvernului, ci a alegătorilor.
Senatorii şi deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât aceştia vor beneficia de pensie dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet de deputat sau senator.
Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de pensie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.


ANI lasă PSD fără un deputat

Deputatul PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil de către instanţă în urma unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), şi-a depus demisia din Parlament, începând cu data de 1 februarie 2016.
ANI a solicitat, încă din luna mai, Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Constantin Adăscăliţei, după ce instanţa supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a avut funcţia de consilier local în Consiliul Local Iaşi. Constantin Adăscăliţei şi-a depus demisia din Parlament, având în vedere că plenul Camerei Deputaţilor nu a luat nicio decizie în privinţa solicitărilor ANI, subiectul fiind tergiversat. "Urmare a abuzurilor repetate efectuate de ANI ce duce în eroare Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, precum şi a presiunilor exercitate asupra mea, îmi depun demisia din funcţia de deputat începând cu data de 1 februarie 2016", se arată în demisia depusă de Adăscăliţei în Parlament. Adăscăliţei ar fi trebuit să îşi piardă mandatul încă din luna octombrie, când cazul său a fost discutat în Comisia juridică, însă deputaţii au amânat luarea unei decizii.

Sechestru pe o parte din averea celui mai bogat roman

Ioan Niculae a fost adus din penitenciar la DNA, ieri, pentru a i se aduce la cunoştinţă că a fost pus sechestru pe o parte din averea sa, în dosarul în care este anchetat de corupere a unor înalţi demnitari, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au precizat că măsura sechestrului asigurător ar fi fost luată de procurori în dosarul în care patronul grupului SC Interagro SA este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, alături de el fiind cercetaţi Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, omul de afaceri Said Baaklini, reprezentantul firmei Libarom Agri, şi Rajef Sharif Mohammad, reprezentantul Mike Trading. Ioan Niculae a fost adus din Penitenciarul Găeşti, unde execută din aprilie o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în dosarul "Mită la PSD".

Numărul pensionarilor a scăzut cu 10.000 de persoane

Numărul mediu de pensionari a fost de 5.297.000 de persoane în trimestrul III al acestui an, în scădere cu 10.000 de persoane faţă de trimestrul precedent, a anunţat, ieri, Institutul Naţional de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10. "Pensia medie lunară a fost de 893 lei, mai mare cu 0,1 la sută faţă de trimestrul precedent. Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 886 lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 58,2 la sută (comparativ cu 58,6 la sută în trimestrul precedent). Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei nominale pentru calculul pensiei reale şi indicele preţurilor de consum a fost de 102,2 la sută", arată Institutul. Potrivit INS, raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor prezintă variaţii semnificative în teritoriu, de la numai cinci pensionari la 10 salariaţi în Bucureşti, la 17 la 10 în judeţul Giurgiu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.