Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: PNL adoptă strategia încolonarea

Ziarul de Vrancea
7 dec 2015 564 vizualizări
PNL va renunţa la funcţiile de copreşedinţi înainte de termenul prevăzut în protocolul de fuziune u partidul a decis, de asemenea, ca viitorii candidaţi la alegerile locale să deţină şi conducerea organizaţiilor teritoriale

PNL înainte de termenul prevăzut în protocolul de fuziune depus la Tribunalul Bucureşti, astfel că filialele partidului nu vor mai avea conducere bicefală, ci ”se vor încolona” în spatele candidatului la alegerile locale. La Consiliul Naţional din 11 decembrie, liberalii vor decide prin vot asupra deciziei de unificare a funcţiei de secretar general, care ar urma să revină primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, dar şi asupra renunţării la conducerea bicefală a organizaţiei Bucureşti, la şefia căreia a fost propus prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu. De asemenea, Marian Petrache şi Gheorghe Flutur preiau funcţiile de prim-vicepreşedinţi ai PNL. PNL a decis, de asemenea, ca viitorii candidaţi la alegerile locale să deţină şi conducerea organizaţiilor teritoriale din parte cărora vor candida la primării, astfel că pană în primăvară organizaţiile teriroriale de partid vor renunţa la conducerea bicefală şi ”se vor încolona” în spatele candidatului susţinut de PNL în cursa pentru alegerile locale. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că unificarea funcţiilor are ca scop eficientizarea structurilor şi nu trebuie privită că o sancţiune. ”Nu vom discuta de persoane, vom discuta de unificarea funcţiilor, nu vreau să creadă cineva, ar fi complet greşit, că această unificare înseamnă sancţionarea vreunui coleg”, a spus Gorghiu, adăugand că toţi liberalii au ”contribuţia, istoricul lor în partid şi vor fi în continuare oameni de bază în PNL”.

Premierul de pe hartie, propus la şefia PNL Bucureşti

Cătălin Predoiu, desemnat de comisia de unificare a PNL pentru a prelua şefia interimară a organizaţiei Bucureşti, a precizat luni că va prezenta vineri, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, un plan de reformă la nivelul Capitalei şi că proiectul guvernării rămane în vigoare. Predoiu a fost considerat mult timp propunerea preşedintelui pentru funcţia de premier. "Am primit un mandat din partea comisiei de unificare de a prezenta Consiliului un plan de reformă şi de accelerare a fuziunii din cadrul organizaţiilor din Bucureşti. Este vorba despre un mandat care vizează strict conducerea organizaţiei din Bucureşti. Aşa cum a spus şi copreşedintele Blaga, celălalt proiect rămane în vigoare (menţinerea sa drept candidat pentru funcţia de premier-n.r). Cred că trebuie să ne axăm pe ambele proiecte, în paralel cu pregătirea alegerilor locale, să continuăm eforturile pentru a pregăti guvernarea. Nu este vorba de a trece de la un proiect la altul, de a cumula o funcţie în plus. Este vorba despre a-mi aduce contribuţia alături de colegi la alegerile locale", a declarat prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, a cărui nominalizare pentru şefia organizaţiei Bucureşti ar urma să fie validată vineri de Consiliul Naţional.

"Omul care aduce cartea" a fost ejectat din grila Pro TV

Dan C. Mihăilescu a anunţat, pe site-ul său, "decesul" emisiunii "Omul care aduce cartea", pe care a prezentat-o timp de 16 ani, la Pro TV, precizand că nu poartă ranchiună conducerii televiziunii pentru "închiderea prăvăliei", întrucat aceasta nu aducea niciun beneficiu financiar postului. "Dragi prieteni şi eventuali rătăcitori prin aste coclauri internetice, iată-vă părtaşii unei triste bucurii", îşi începe scriitorul şi criticul literar Dan C. Mihăilescu mesajul prin care anunţă că emisiunea sa, "Omul care aduce cartea", nu va mai fi difuzată la Pro TV, din ianuarie 2016. El mai spune, pe site-ul său, că nu a fost deloc o surpriză decizia conducerii Pro TV de a scoate din grila televiziunii emisiunea "Omul care aduce cartea". "Vineri, 4 decembrie 2015, orele 11.20 AM, în biroul doamnei Gabriela Popescu, directorul ştirilor Pro TV, s-a petrecut - cu graţie amicală, comprehensiune ludic-reciprocă şi suavă resemnare de ambele părţi - decesul emisiunii «Omul care aduce cartea» (ianuarie 2000 - ianuarie 2016). Mă grăbesc să spun că nu a fost deloc o surpriză, un şoc, o lovitură-n plex ori sub centură. şi nici vinovăţia, greşeala sau răzbunarea cuiva. A fost un lucru presimţit şi aprioric acceptat de mine încă de la primele filmări. În ciuda stupefiantei siguranţe profesionale cu care Stelian ţurlea afirma, cu incredibilă (pentru mine) superbie, încă din primăvara anului 2000, că «emisiunea asta e menită să dureze minimum zece ani», scepticul care sunt şi-a şoptit periodic, cu şăgalnică seninătate, la una, trei sau şase luni, că totul va reintra cat mai iute în nimicnicia dintru care a ieşit. Ei bine, non-aşteptările de acest gen m-au ocrotit, mi-au relativizat impulsurile absolutiste, m-au vindecat de utopii, m-au ferit de megalomanie şi m-au deprins cu legile necruţătoare ale nesiguranţei mediatice, cu precădere în sfera televiziunilor comerciale", afirmă Dan C. Mihăilescu. Acesta precizează că nimeni nu a reuşit să-i explice convingător de ce Pro TV a decis să aibă în grilă o emisiune realizată de el.

Cel mai bogat roman îşi va face Crăciun şi Revelionul în închisoare

Tribunalul Damboviţa a amanat, luni, pentru 22 ianuarie pronunţarea privind eliberarea condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae, care execută din aprilie o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în dosarul "Mită la PSD”. Magistraţii Tribunalului Damboviţa au amanat, leri, pronunţarea în cazul contestaţiei depuse de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Găeşti de eliberare condiţionată din închisoare a lui Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD". Potrivit reprezentanţilor instanţei damboviţene, judecătorii au luat această decizie pentru a fi ataşate la dosar informaţii cu privire la numărul de zile cu care i s-ar putea reduce pedeapsa lui Niculae, ca urmare a elaborării unei lucrări ştiinţifice, dar şi pentru a se menţiona ce documente a avut în vedere Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Găeşti şi pentru a fi depuse actele normative interne ce au stat la baza documentelor întocmite de către această comisie. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 22 ianuarie. Judecătoria Găeşti a decis, în 21 octombrie, că omul de afaceri Ioan Niculae poate fi eliberat condiţionat, iar hotărarea, care nu a fost definitivă, a fost contestată de procurorii DNA Ploieşti la Tribunalul Damboviţa. Judecătoria Găeşti arăta în motivarea deciziei prin care a hotărat eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae că acesta îndeplineşte condiţiile pentru a ieşi din închisoare. Astfel, instanţa menţiona că pe parcursul executării pedepsei Niculae a participat la 22 de programe educaţionale şi a desfăşurat activităţi lucrative.

Bărbat mort, abandonat de familie la capela cimitirului

Un prahovean mort la 55 de ani a fost lăsat de familie în capela cimitirului "Mihai Bravu”, din Ploieşti, ca să fie îngropat de autorităţi, rudele motivand că nu au nicio sursă de venit şi nu au bani să-l înhumeze, cheltuielile fiind suportate de angajaţii firmei care administrează cimitirele. Reprezentanţii firmei care administrează cimitirele din Ploieşti au avut parte, săptămana trecută, de un incident mai puţin obişnuit: o familie din Ploieşti a mers la capela cimitirului "Mihai Bravu” cu un mort, oamenii lăsandu-l acolo, să îl îngroape autorităţile, spunand că ei sunt săraci şi nu au bani de înmormantare. Incidentul, care a avut loc joi, a fost făcut public luni de către reprezentanţii SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) din Ploieşti, firmă care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care administrează cimitirele din oraş. Conform reprezentanţilor firmei care are în administrare cimitirele, bărbatul decedat, în varstă de 55 de ani, a fost adus la cimitir într-un sicriu şi depus la capelă, iar familia acestuia a spus că nu are niciun venit şi, în consecinţă, nu poate suporta cheltuielile de înmormantare. Înainte de a pleca şi de a lăsa mortul la capelă, rudele le-au dat angajaţilor de la cimitir toate documentele care atestă că decesul nu ridică suspiciuni. Puşi în faţa acestei situaţii, angajaţii SC SGU Ploieşti au strans bani, iar a doua zi l-au înhumat pe bărbat.

Comisar şef, judecat pentru luare de mită

Comisarul şef Mirel Mindinică, de la Secţia 11 Poliţie din Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a cerut 500 lei de la doi suspecţi de furt pentru a le soluţiona favorabil dosarul. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mişu Mirel Mindinică, comisar şef în cadrul Secţiei 11 Poliţie Bucureşti. Potrivit rechizitoriului, în 9 noiembrie, Mirel Mişu Mindinică, ofiţerul de poliţie judiciară desemnat să efectueze acte de urmărire penală într- un dosar penal al Parchetului de pe langă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, a pretins 500 de lei de la două persoane (denunţători în această cauză) cercetate pentru furt calificat "pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu astfel încat cei doi să nu fie traşi la răspundere penală". Comisarul şef a fost prins în flagrant, în 11 noiembrie, în timp ce primea 190 de lei de la una dintre persoanele pe care trebuia să o cerceteze pentru furt calificat.

Cioloş, luat la întrebări înainte de Consiliul European

Premierul Dacian Cioloş va fi invitat în Parlament pentru a discuta, în cadrul comisiilor reunite de Afaceri Europene, despre mandatul cu care va reprezenta Romania la Consiliul European de iarnă, urmand ca senatorii şi deputaţii să dea un aviz consultativ în urma acestei şedinţe. Conducerea Parlamentului s-a reunit ieri pentru a discuta un calendar al audierilor, urmand a fi convocate, în această săptămană, cele două Comisii pentru Afaceri Europene. Premierul Dacian Cioloş urmează să fie invitat la aceste dezbateri, unde va prezenta mandatul cu care va merge la reuniunea Consiliului European, iar senatorii şi deputaţii vor oferi un aviz consultativ. Acest aviz este însă, obligatoriu, potrivit legii, în cazurile în care preşedintele Romaniei deleagă premierul pentru a participa la astfel de reuniuni. Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la Reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, a informat vineri Administraţia Prezidenţială. "În virtutea dispoziţiilor art. 80 alin. 1 din Constituţia Romaniei şi conform principiului cooperării loiale dintre autorităţile statului, aşa cum acesta a fost interpretat şi în jurisprudenţa Curţii Constituţionale, Preşedintele Romaniei poate delega în mod expres Prim-ministrului atribuţia participării la reuniunile Consiliului European", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.