Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Cele mai multe accidente auto, lunea, cele mai grave, duminica

Ziarul de Vrancea
12 nov 2015 745 vizualizări
Cele mai multe accidente auto se înregistrează în zilele de luni, iar duminica sunt cele mai puţine, dar mai grave, se arată într-un comunicat al Allianz-Ţiriac remis, ieri. "Statisticile Allianz-Ţiriac privind daunalitatea portofoliului de asigurări Casco şi RCA reconfirmă faptul că frecvenţa cea mai mare a accidentelor auto se înregistrează în zilele de luni, când media zilnică a incidentelor notificate este cu peste 20 procente mai mare faţă de media zilnică agregată.

Din perspectiva frecvenţei, la polul opus se situează zilele de duminică, când se înregistrează cele mai puţine notificări de daune pe segmentul RCA, cu valori aproape la jumătate faţă de media aferentă zilelor lucrătoare. Şi în ceea ce priveşte portofoliul Casco, situaţia este similară", arată comunicatul, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, din perspectiva severităţii, lucrurile stau cu totul diferit, duminica fiind cea mai "neagră" zi a săptămânii. "Cele mai multe daune totale (caz în care despăgubirea este egală cu valoarea vehiculului la data daunei) achitate de Allianz-Ţiriac clienţilor săi Casco au fost înregistrate în a doua zi de weekend. Duminica este, totodată, ziua săptămânii cu cele mai severe vătămări corporale rezultate din accidente auto: 45% din totalul despăgubirilor de acest tip aferente poliţelor RCA emise de Allianz-Ţiriac pentru asiguraţi persoane fizice sunt legate de accidente produse duminica. Iar cea mai mare despăgubire pentru vătămări corporale (aferent intervalului 2013-2014) datorată de Allianz-Ţiriac, în baza unei poliţe RCA, în valoare de peste 5 milioane de lei, este legată de un accident auto produs într-o zi de duminică", informează compania. De asemenea, potrivit documentului, ultimele două luni ale anului, noiembrie şi decembrie, par să aducă mai puţine accidente auto comparativ cu celelalte luni ale anului.

Jobbik vrea un gard pe toată lungimea frontierei ungare cu România

Partidul naţionalist radical ungar Jobbik cere Guvernului de la Budapesta să construiască fără întârziere un gard pe toată lungimea frontierei cu România, a anunţat ieri un purtător de cuvânt al formaţiunii. Partidul cere construirea gardului în condiţiile în care Slovenia a început de curând să instaleze un gard de sârmă ghimpată la graniţa sa cu Croaţia, a declarat Adam Mirkoczki. Acest lucru i-ar putea determina pe imigranţii care vor să ajungă în Europa occidentală să aleagă rute alternative, intrând în Ungaria prin România, a adăugat el. Trebuie construit un gard pe tot segmentul de 453 de kilometri al frontierei cu România, înainte ca traficanţii de persoane să înceapă să folosească această rută de tranzit în mod regulat, a avertizat Mirkoczki. El a apreciat că România ar urma "modelul sârb" şi ar permite trecerea imigranţilor peste frontieră. Jobbik cere de asemenea consolidarea patrulelor poliţiei şi armatei la graniţa de sud a Ungariei, a conchis Mirkoczki.
Autorităţile ungare şi-au anunţat în septembrie intenţia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă.

IJ îl verifică pe magistratul care l-a eliberat pe Piedone

Inspecţia Judiciară face verificări privind posibile abateri disciplinare în cazul deciziei de la Curtea de Apel Bucureşti de eliberare din arest a fostului primar Cristian Popescu Piedone şi a cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4, în dosarul privind autorizarea clubului Colectiv.
"Având în vedere relatările recente din mass-media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la data de 12 noiembrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Bucureşti a instrumentat şi soluţionat, în data de 11.11.2015, cauza având ca obiect măsuri preventive", arată IJ.
Judecătorul Luchian Constantin Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, a dispus, miercuri, eliberarea din arest a fostului primar Cristian Piedone Piedone, a Aureliei Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, şi a Luminiţei Larisa Ganea, de la acelaşi serviciu.  În 5 decembrie 2012, judecătorul Luchian Constantinescu a făcut parte din completul care a dispus arestarea lui Cristian Cioacă în dosarul dispariţiei Elodiei Ghinescu.

Elena Udrea: Exclus să plătesc o cauţiune de 5 milioane de lei

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat, ieri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul în care este cercetată sub control judiciar pe cauţiune. La intrare în sediul DNA, Elena Udrea a declarat că este exclus să plătească 5 milioane lei, sumă stabilită drept cauţiune. "Un lucru este sigur, asta puteţi să ştiţi de la mine: exclus să plătesc o cauţiune în bani de 5 milioane de RON", a afirmat Udrea. Ea ar fi venit să clarifice problema bunurilor şi a fondurilor pe care le poate aduce garanţie, după ce a susţinut că nu are bani să achite cauţiunea de 5 milioane de lei.
Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.
În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile în virtutea funcţiei, spălare de bani în formă continuată, fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 — 2012).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.