Național

Solistul trupei Goodbye to Gravity, ultimul supravieţuitor

Ziarul de Vrancea
12 nov 2015 918 vizualizări
Din cei cinci membri ai formaţiei, doar Andrei Galuţ a mai rămas în viaţă n prietena lui a decedat ieri, numărul victimelor tragediei ajungand la 54 n trei dintre supravieţuitori au povestit din spital detalii despre cum sunt trataţi şi cum se sprijină reciproc

Un alt tânăr rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, aseară, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând la 54. Tânărul care a decedat - Claudiu Bogdan Istrate (22 de ani) - era internat în stare gravă, intubat, având arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, potrivit unor surse medicale. Tot ieri au murit alţi doi răniţi în incendiul din clubul Colectiv - Alexandru Aliman şi Mădălina Strugaru, prietena solistului Goodbye to Gravity, ambii fiind internaţi din 30 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a murit, miercuri seara, în ziua în care a fost transferat în Franţa de la Spitalul Floreasca din Capitală. Chitariştii trupei Googbye to Gravity, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în 30 octombrie, la scurt timp după incendiul din clubul Colectiv. Bateristul trupei, Bogdan Enache, a decedat în 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.
Andrei Galuţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Galuţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

Vă fi măcar un concert comemorativ

Basistul trupei Monarchy, Marian Leuşteanu, rănit în incendiul din Colectiv, a declarat, ieri, la Spitalul Bagdasar, că va fi măcar un concert comemorativ pe an în urma tragediei, trăită de foarte mulţi artişti, aceştia urmând să compună piese special pentru eveniment. "Sunt foarte multe idei. Va fi măcar un concert pe an, comemorativ, pentru Colectiv, obligatoriu. Şi asta pot să afirm chiar dacă nu am vorbit cu toată lumea care a fost acolo. Au fost în acel club foarte mulţi artişti şi eu sunt convins că se vor crea piese pe care le vom cânta împreună pe scenă", a spus Marian Leuşteanu, prezent, ieri, într-o conferinţă de presă, alături de alţi trei pacienţi de la Spitalul Bagdasar răniţi în incendiul de la Colectiv. Leuşteanu a atras atenţia şi asupra prezenţei olimpicului la matematică Andrei Bud, student al Universităţii din Bucureşti. "Şi să ştiţi că printre noi avem şi oameni foarte, foarte, foarte, deştepţi, foarte deştepţi, este cazul domnului Andrei Bud, olimpic medaliat la matematică. Vă rog să-l filmaţi pentru că este un exemplu pentru noi toţi, este un om extraordianr şi un mare luptător", le-a spus muzicianul jurnaliştilor. De asemnea, el a spus despre Andrei Trifu, un alt pacient, de 44 de ani, scafandru de mare adâncime din Mangalia, că este "liderul spiritual" pentru ceilalţi răniţi de la Bagdasar.
"E sacul nostru de bancuri, purtătorul de voie bună, încercam să-l ajutăm, să trecem mult mai repede peste întrebările puse în fiecare zi", a spus Luşteanu.

"Voi merge în continuare în cluburi"

La rândul lui, Trifu a povestit cum a ieşit din Colectiv, unde asista la concert la patru metri de scenă. "Cumva, în momentul acela de hipnoză generală am reuşit să-mi fac loc spre ieşire. Din pregătirea de 25 de ani de armată, mi-am dat seama că ceva e în neregulă şi am căutat modul prin care să-mi salvez în primul rând mie viaţa. Înainte am strigat la toată lumea să se lase cât mai jos, am încercat să le induc oamenilor o umbră de reacţie. Am înţeles că au auzit mulţi. Spre ieşire s-a creat o busculadă, cei mai nepregătiţi au încercat sa tragă de cei din faţă ca să-şi facă loc ei să iasă. Eu, până spre ieşire, am reuşit să-mi ţin respiraţia aproximativ un minut şi jumătate, cu ochii inchişi m-am târât pe coate şi genunchi exact cum am învăţat în armată. Asta m-a salvat, mi-a salvat căile respiratorii, nu am nimic. De piciorul meu am mai tras pe cineva. Când am ieşit erau două persoane, nu ştiu cine, au reuşit să ridice persoana de pe piciorul meu şi pe mine şi să ne ducă departe de acel loc", a spus Andrei Trifu. El a mai declarat că va merge în continuare în cluburi. "Cred că iertarea va veni uşor-uşor, dar nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat, pentru că altfel se va repeta. Voi mai merge în cluburi. Un dezastru nu mă va opri să-mi trăiesc viaţa, să-mi susţin prietenii", a mai spus Trifu.

Impresionaţi de solidaritatea romanilor

La rândul său, Alex Plângu, concurent la X Factor, a spus că nu vrea să îşi amintească de momentele trăite în club, ci vrea să se ştie că "sunt oameni buni în România". "Vă mulţumesc că nu ne mai întrebaţi cum e, fazele groaznice. E nasol, am văzut oameni care au murit sub ochii mei. Cum poate să fie? (...) Noi ne ocupăm de starea de bine, facem karaoke, zâmbim, facem glume, suntem o familie, ne iubim, am primit şi multă dragoste de la oameni necunoscuţi, voluntari, ştiu că vin oameni pe care nu-i cunosc cu sacoşe şi vor să ne ajute. Asta vreau să ştiţi, nu cum am trăit şi prin ce flăcări şi prin ce teroare am trecut. Vreau să ştiţi că sunt oameni buni în România. Eu am avut şansa să rămân în Grecia şi am refuzat din cauză că sunt naţionalist şi acuma mi-a venit un cadou, pentru că nu ştiam că e un număr atât de mare oameni buni, români foarte buni care s-au unit, ştiu că au ieşit în stradă, dar vreau să iasă în stradă cu un mesaj foarte clar, pentru că noi suntem nişte oameni care am ieşit foarte des în stradă fără un mesaj. (...) Ar fi bine să începem să investim în spitale", a spus tânărul.
Şi Marian Leuşteanu a arătat că l-a impresionat cel mai mult "solidaritatea umană, dorinţa de a ne face bine", dar şi "şi tristeţea când au pierdut câte un pacient, care nu a mai putut fi salvat". "Medicii români au făcut mai mult decât au putut să facă nişte medici din străinătate. Ei au fost aici din prima clipă, ei au făcut tot ce este omeneşte posibil, unde nu se poate, nu se poate. Eu spun cu mâna pe inimă: foarte mulţi au scăpat şi trăiesc astăzi şi sunt susţinuţi în viaţă şi ţinuţi în viaţa de mâinile acestor oameni. Fără dânşii eram mulţi, mulţi, mulţi morţi, mulţi morţi. Dar dânşii ne-au scăpat din ghearele morţii şi au zis: Voi mai aveţi ceva de spus pe lumea asta, veniţi lângă noi", a spus basistul trupei Monarchy. El a mai arătat că toţi răniţii au fost impresionaţi până la lacrimi pentru că au văzut că, în faţa primejdiei, nu sunt singuri, şi a mulţumit medicilor care au avut grijă de răniţi "ca de copiii lor".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.