Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Aterizare de urgenţă a unui avion de pasageri care circula pe ruta Italia-România

Ziarul de Vrancea
19 oct 2015 846 vizualizări
Un avion al companiei Blue Air care circula pe ruta Italia-România a aterizat de urgenţă, ieri la prânz, pe aeroportul din oraşul italian Bologna, din cauza unor probleme privind presurizarea cabinei, anunţă surse citate de ziarul italian La Repubblica.

Avionul companiei Blue Air decolase luni la ora 10.35 (11.35, ora României) de pe Aeroportul Marconi din Bologna (nordul Italiei), cu destinaţia Bacău. Piloţii au decis revenirea de urgenţă pe aeroportul din Bologna din cauza unor probleme privind presurizarea cabinei. Avionul a aterizat în siguranţă, fiind aşteptat pe pistă de echipaje ale pompierilor. Potrivit presei italiene, după efectuarea unor verificări tehnice, avionul a reluat cursa spre România.

Peste 60 de tăieri ilegale pe zi, în perioada 2013 - 2014

Peste 60 de cazuri de tăieri ilegale de arbori pe zi s-au înregistrat în perioada 2013 - 2014 la nivel naţional, prejudiciul cauzat de acestea ridicându-se la aproximativ 52,1 milioane de euro, potrivit unui raport elaborat de Greenpeace România. Organizaţia a continuat activitatea de monitorizare a situaţiei tăierilor ilegale de arbori, pentru intervalul 2013-2014 şi rezultă că au fost înregistrate un total de 45.509 cazuri, ceea ce înseamnă o medie de 62 de cazuri pe zi, faţă de 50 de cazuri pe zi în 2012 şi de 28 de cazuri pe zi în perioada 2009 - 2011. Ritmul de pierdere a pădurilor a fost reanalizat şi acesta se menţine la trei hectare pe oră, arată ONG-ul de mediu.
Potrivit raportului, judeţele care au înregistrat cel mai mare număr de tăieri ilegale sunt Argeş (12,85 la sută din totalul cazurilor la nivel naţional - 5.851 de cazuri), Bacău (3.538 de cazuri), Mureş (3.351), Bihor (2.223), Covasna (2.188) şi Neamţ (2.097). În schimb, judeţele unde s-a tăiat ilegal cel mai mult lemn sunt Cluj (377.455 metri cubi), Alba (232.388 metri cubi) şi Maramureş (178.535 metri cubi), în total 78 la sută din volumul de lemn tăiat ilegal înregistrat la nivel naţional.
În ceea ce priveşte prejudiciul cauzat de tăierile ilegale în cei doi ani, acesta a fost estimat la 230.937.047 de lei (aproximativ 52,1 milioane de euro). În 2013, au fost investigate de procurori 17.357 de cazuri de tăieri ilegale, dintre care 6.775 de dosare au fost finalizate în acelaşi an, doar 15 la sută dintre acestea din urmă prin trimitere în judecată.
În 2014, au fost investigate 16.541 de cazuri, iar ponderea cazurilor soluţionate prin trimitere în judecată a scăzut la 9,15 la sută.

De ce a scăpat Rarinca de puşcărie

Mariana Rarinca a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru că a recunoscut că "a procedat în mod greşit" atunci când i-a cerut bani preşedintei instanţei supreme, Livia Stanciu, se arată motivarea Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a decis, pe 11 septembrie, să o condamne definitiv pe Mariana Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantajarea şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Magistraţii au respins atât apelul declarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât şi cel al Marianei Rarinca şi a menţinut decizia dată de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă.
Judecătorii Anamaria Trancă şi George Matei menţionează în motivarea deciziei că, în cazul Marianei Rarinca, nu se impune aplicarea unei pedepse cu executare în regim de detenţie, având în vedere vârsta înaintată a inculpatei, dar şi faptul că aceasta a fost cercetată în cauză şase luni în stare de arest preventiv. "Nu în ultimul rând, curtea va reţine că inculpata şi-a dat seama că a procedat în mod greşit faţă de persoana vătămată, aşa cum a arătat în mod expres prin ultimul cuvânt, astfel încât, prin conştientizarea şi asumarea conduitei greşite de către inculpată, instanţa de apel apreciază că este suficientă aplicarea dispoziţiilor art. 91 Cod penal. În cazul în care nu ar fi recunoscut în nicio modalitate că ar fi avut un comportament greşit faţă de persoana vătămată, atunci s-ar fi pus, bineînţeles, problema unei condamnări cu executare", se mai arată în motivare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.