Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: De la teatru de revistă pe scena politică

Ziarul de Vrancea
13 oct 2015 614 vizualizări
Actorii de comedie Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel s-au înscris, ieri, în Uniunea Naţională pentru Progresul României, a anunţat formaţiunea politică.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, ieri, la Parlament, că este o onoare ca doi actori care sunt "oameni patrioţi şi oameni de mare valoare" să se înscrie în formaţiunea politică pe care o conduce. "Suntem un partid al uşilor deschise, este o mare onoare pentru noi că sportivi mari, gen Ilie Năstase, Anghel Iordănescu -care este membru fondator şi bine că a câştigat meciul şi ne-am calificat, că altfel cred că aveam noi mari probleme -, faptul că doi mari actori, domnul Arşinel şi domnul Muraru au venit la noi ne-a onorat foarte mult pentru că sunt oameni care chiar sunt patrioţi şi oameni de mare valoare", a declarat Gabriel Oprea. Întrebat de jurnalişti despre modalitatea prin care i-a convins pe cei doi actori să se înscrie în UNPR, Oprea a spus că "pur şi simplu au venit". "Ei pur şi simplu au venit, vreau să vă spun că, în ultimele trei luni de zile, peste 70 de mii de oameni s-au înscris în UNPR din toate categoriile sociale. Dorim să avem un milion de membri de partid, în momentul de faţă avem în jur de 500 de mii de membri de partid", a precizat Gabriel Oprea.

Ponta: Nu ne speriem de Rusia

Premierul Victor Ponta susţine, comentând solicitarea Rusiei de a renunţa la sistemul antirachetă "cât nu este prea târziu", că Moscova tratează ţările din jur "cu dispreţ faţă de legile internaţionale".  "Nu doar că nu ne speriem deloc, ci, dimpotrivă, ne întărăşte convingerea că alături de partenerii noştri din NATO ne facem datoria în această zonă, atât de dificilă, dar importantă", a adăugat, ieri, Victor Ponta.
Luni, Rusia a avertizat că elementele antirachetă care urmează să fie instalate la Deveselu reprezintă încălcări ale Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF), cerând României şi SUA să conştienţizeze "responsabilitatea" montării acestor sisteme şi să renunţe la plan "cât nu este prea târziu".
Şi Ministerul român de Externe a reacţionat la avertismentul Rusiei, susţinând că "acuzele cu privire la încălcarea Tratatului INF prin amplasarea facilităţii antirachetă Aegis Ashore la Baza militară Deveselu sunt nefondate".

Peste 100.000 de pelerini s-au rugat la moaştele Sfintei Parascheva

Peste 100.000 de pelerini s-au rugat, până ieri, la moaştele Sfintei Parascheva, Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena şi Sfântului Ioan Gură de Aur, aflate la Iaşi, organizatorii afirmând că în acest an timpul pe care oamenii l-au petrecut la coadă a fost mai mic decât în anii precedenţi.
Ieri, pelerinii au stat la coadă cel mult trei ore, rândul celor care aşteptau să se închine la moaşte întinzându-se pe aproximativ un kilometru, însă luni timpul de aşteptare a fost chiar mai mic de două ore.
Miercuri, de la ora 09.00, pe o scenă ridicată în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi va fi oficiată Sfânta Liturghie, la care vor participa înalţi prelaţi din ţările ortodoxe vecine. Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost scoase, vineri seară, într-o procesiune, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, fiind apoi aşezate într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult. Tot vineri seară, au ajuns cu avionul la Iaşi, de la Mănăstirea "Simonos Petras" din Sfântul Munte Athos, moaştele Sfintei Mironosiţe şi Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, aşezate într-o raclă în care se află şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci. Duminică, au fost aduse la Catedrala Mitropolitană ieşeană, de la Bucureşti, moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.
Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.