Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Bărbatul care a văzut toată lumea: România, obligatoriu de vizitat

Ziarul de Vrancea
25 sep 2015 576 vizualizări
România se află pe primul loc într-un clasament al celor 12 ţări pe care toată lumea ar trebui să le viziteze la un moment dat în viaţă, topul fiind alcătuit de norvegianul Gunnar Garfors, care a călătorit în toate statele din lume până să împlinească 37 de ani.

Gunnar Garfors, în prezent în vârstă de 40 de ani, a vizitat 198 de ţări ale lumii înainte să împlinească 37 de ani, potrivit site-ului american Business Insider. Astfel, atunci când este întrebat care este ţara sa preferată, Gunnar Garfors spune că îi este dificil să aleagă doar una. Totuşi, acesta crede că în lume există 12 ţări pe care toată lumea ar trebui să le viziteze la un moment dat în viaţă. Prima dintre ţările recomandate de Gunnar Garfors este România. "Transilvania, foarte cunoscută pentru castelele sale, munţii săi şi, desigur, Dracula, vă va ului. Nu uitaţi de petrecerile din capitala ţării, Bucureşti. Iar românii ştiu şi cum să producă o bere grozavă", spune Gunnar Garfors, citat de businessinsider.com.au.
Clasamentul ţărilor pe care toată lumea trebuie să le viziteze la un moment dat în viaţă, potrivit lui Gunnar Garfors, este continuat de Madagascar, Islanda, Vietnam, Kârgâzstan, Kiribati, Noua Zeelandă, Nicaragua, Sierra Leone, Dominica, Norvegia şi Uruguay.
Gunnar Garfors s-a născut în 1975, în Norvegia, şi locuieşte în prezent în Oslo. În 2012, Gunnar Garfors a vizitat cinci ţări de pe cinci continente (Asia, Africa, Europa, America de Nord şi America de Sud) într-o singură zi, performanţă pentru care norvegianul a intrat, în 2014, în Cartea Recordurilor Guinness.
În 2013, Gunnar Garfors a încheiat provocarea de a vizita fiecare ţară din lume, fiind cel mai tânăr iubitor de călătorii. Un an mai târziu, el a vizitat 19 ţări într-o singură zi, înregistrând astfel un alt record.

Cezar Preda: Vor fi şi voturi de la PSD la moţiunea de cenzură

Deputatul Cezar Preda, copreşedinte al PNL Buzău, spune că deşi social-democraţii nu susţin moţiunea, "vor fi şi destule voturi de la PSD". "Este cea mai simplă moţiune de cenzură depusă în ultimii 25 de ani, era obligatoriu să fie introdusă în momentul în care prim-ministrul a fost trimis în judecată, căci acesta este cel mai important ordonator de credite şi nu poate coordona funcţia pe care o ocupă în condiţiile în care este trimis în judecată pentru infracţiuni care se pliază peste atribuţiunile sale de serviciu", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Cezar Preda. Acesta susţine că "poziţia lui Victor Ponta este pur şi simplu este anacronică şi este în total dezacord cu ceea ce înseamnă legislaţia românească". "Victor Ponta nu poate să fie prim-ministru al unei ţări democrate, să gestioneze fonduri publice, să gestioneze politica fiscală a României, să gestioneze şi să gireze lupta împotriva evaziunii fiscale atât timp cât pentru aceste acuzaţii este trimis în judecată. În această ţară, oricare din cei 300.000 de funcţionari publici care îndeplinesc atribuţiunile de serviciu sunt suspendaţi din funcţie în momentul în care sunt trimişi în judecată pentru asemenea infracţiuni", a mai spus Cezar Preda.

Patru din cinci romani cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde

Majoritatea românilor, în procent de 81,5%, cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde şi ar trebui mărite, conform unui barometru Inscop-Adevărul despre România realizat în perioada 10 - 15 septembrie.
Potrivit sondajului transmis, vineri, Agerpres, 95,4% dintre români declară că au auzit despre cazul violului de la Vaslui, 3,6% au răspuns că nu, în timp ce 1% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare. Totodată, 65,6% dintre cei chestionaţi consideră că vina pentru acel caz de viol aparţine în exclusivitate celor şapte tineri condamnaţi, 24,5% spun că vina aparţine şi celor şapte agresori, şi victimei iar 2,2% declară că vina aparţine victimei. Procentul non-răspunsurilor este de 7,8%.
Sondajul Inscop relevă că 81,5% dintre români cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde şi ar trebui mărite, 12,1% cred că pedepsele care se dau sunt corecte, iar 1,5% dintre români consideră că acestea sunt prea aspre şi ar trebui diminuate, iar 4,9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.085 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Foştii şefi DIICOT şi ANAF, trimişi în judecată

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, vineri, de DNA pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză.
Potrivit rechizitoriului, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri. Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, şefa DIICOT de atunci, Alina Bica, a înlocuit procurorul care instrumenta dosarul lui Horia Simu şi a făcut presiuni asupra magistratului care a preluat cauza pentru a da o soluţie de clasare în dosarul în care era urmărit penal Horia Simu. În final, în dosarul omului de afaceri procurorul de caz a dispus o soluţie de clasare, DNA arătând că, potrivit probelor administrate în cauză, magistratul a acţionat fără vinovăţie.
Procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile ale lui Şerban Pop şi ale Alinei Bica şi le-au pus poprire pe conturi.
Dosarul va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.