Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Liderii PSD din ţară, invitaţi să-şi transforme casele în secţii de votare

Ziarul de Vrancea
23 sep 2015 810 vizualizări
Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că le-a interzis membrilor partidului să organizeze secţii de votare pentru alegerea liderului PSD în spaţii precum cârciumile şi şcolile, aceştia având la dispoziţie sediile partidului, primării sau acasă la şefii locali.

"Am pus prin regulament câteva interdicţii. Nu se acceptă să se organizeze secţii de vot în cârciumi, în magazine sau în spaţii comerciale sau spaţii neadecvate. Interzicem să se organizeze secţii de alegeri în şcoli. (...) Se pot face în sediile de partid, unde există, în sediile primăriilor, unde vom fi lăsaţi - ar trebui să fim lăsaţi, pentru că primăria nu e a primarului, este a localităţii -, în cămine culturale. Dacă nu se poate nici aici, nici aici, la locuinţa şefului de partid de acolo", a declarat Dragnea, la Adevărul Live. El a precizat că votarea va începe duminică, 11 octombrie, la ora 8.00 şi se va încheia nu mai târziu de ora 20.00. Liderul PSD spune însă că, în multe zone, procesul se va derula foarte rapid, având în vedere că oamenii sunt mobilizaţi şi vor veni să voteze în acelaşi timp. În premieră, vor participa la vot toţi membrii PSD, în jur de 500.000.
Comisiile electorale vor fi formate din trei membri din organizaţia locală, precum şi dintr-un reprezentant trimis de la organizaţia judeţeană, care va urmări respectarea regulilor scrutinului.

Ponta îi prezice un dosar penal lui Negoiţă

Victor Ponta i-a transmis lui Robert Negoiţă, după ce acesta şi-a anunţat candidatura la şefia PSD, că s-ar putea trezi cu un dosar penal. "Aseară am vorbit cu Robert şi i-am zis că e riscant să zică de Liviu Dragnea, de mine. Dacă mâine e el? Ce face? Eu în locul lui nu aş fi zis", a declarat ieri Victor Ponta. Întrebat de ce spune asta, dacă are un "feeling" că Negoiţă va avea probleme în justiţie, Ponta a răspuns că nu are niciun "feeling", dar era "mai deştept" să nu comenteze. "Nu am niciun feeling, dar mai bine nu vorbea. Nu era mai deştept aşa? După anunţ am vorbit cu Robert, l-am sprijinit pentru Primăria Sectorului 3. Dar acum, e dreptul lui, candidează, eu nu candidez, e democraţie în PSD. Gata cu dictatura după cinci ani şi jumătate, acum e democraţie", a mai comentat Ponta. Liderul PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte PSD văzând că partidul e într-o situaţie "delicată", cu liderul interimar condamnat în primă instanţă, iar premierul trimis în judecată.

UDMR va vota moţiunea

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, ieri, după o întâlnire cu liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, că Uniunea va lua o decizie în privinţa votului la moţiunea de cenzură luni, dar “mai mult ca sigur că se va comporta ca o formaţiune de opoziţie”. "Moţiunea de cenzură - un instrument politic şi este foarte bine să fie folosit în fiecare sesiune parlamentară. Rămâne, cel puţin pentru mine, întrebarea dacă era bine să fie iniţiată această moţiune acum sau peste două trei săptămâni, dar nu mai este cale de întoarcere. UDMR este în Opoziţie şi aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune politică în Opoziţie, sigur că nu va vota împotriva moţiunii de cenzură, dar consultându-mă cu colegii mei marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formaţiuni politice în Opoziţie", a spus Kelemen Hunor. El a spus că dacă unii parlamentari din coaliţie nu vor fi în favoarea moţiunii nu există voturile necesare pentru a trece această moţiune de cenzură.

Curg acuzaţiile pe numele baronului PNL de Botoşani

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu este suspectat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals, după ce ar fi primit sume de bani de la firme care aveau contracte cu CJ şi ar fi obţinut bani şi alte foloase de la societăţi pe ai căror reprezentanţi îi ameninţa cu controale. Surse judiciare au declarat că, după ce a preluat mandatul de preşedinte al CJ Botoşani, Florin Ţurcanu a discutat cu Victor Mihalachi, administrator al Victor Construct SRL Botoşani, cu privire la modalităţile de "colaborare" astfel încât plăţile pentru lucrările executate să fie făcute de CJ Botoşani conform contractelor, stabilindu-se ca preşedintele CJ să primească 100.000 de lei. Înţelegerea avea în vedere derularea a două contracte cu finanţare europeană în valoare de peste 55.000.000 de lei, mai exact "Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural şi modernizarea infrastructurilor conexe din zona Casei Ventura", în valoare de 12.624.033 de lei, şi "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati" din Botoşani, în valoare de 44.936.701 lei. Sursele citate menţionează că Victor Construct SRL Botoşani a câştigat, începând cu anul 2010, mai multe licitaţii, în valoare de aproximativ 26 de milioane de euro, organizate în judeţul Botoşani pentru proiecte derulate prin POR 2007-2013, cu sprijinul reprezentanţilor administraţiilor publice locale.
Conform aceloraşi surse, Ţurcanu este suspectat şi că a obţinut sume de bani de la reprezentanţii unor firme private din judeţul Botoşani care desfăşoară activităţi în domeniul agroalimentar, prin intimidare şi ameninţarea cu utilizarea pârghiilor de control pentru sancţionarea firmelor, de către organe de control care desfăşoară activităţi specifice la nivel local şi central.
În acest caz, procurorii DNA au făcut, ieri, percheziţii la sediul CJ Botoşani şi la mai multe direcţii din subordinea instituţiei.
Florin Ţurcanu, fost preşedinte al PNL Botoşani, a fost trimis în judecată în anul 2011, pentru că a consemnat nereal faptul că mai mulţi membri ai filialei au fost excluşi din partid, deşi în Delegaţia Permanentă acestora li se ridicase doar sprijinul politic. În urma acestor hotărâri, acele persoane şi-au pierdut calitatea de consilier local sau judeţean. După ce a fost revocat din funcţie, Florin Ţurcanu a anunţat că se retrage din politică şi din viaţa publică.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.