Național

Terorist sirian: În Romania vor veni peste jumătate de milion de refugiaţi

Ziarul de Vrancea
2 sep 2015 1124 vizualizări
Si asta doar în primele şase luni, potrivit lui Omar Hayssam n din închisoare, sirianul oferă sfaturi statului roman în problema imigranţilor

Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, scrie, din penitenciar, că în următoarele şase luni România se va confrunta cu "un val de refugiaţi" de peste 3.000 de persoane pe zi, pentru care trebuie asigurate cazare, hrană şi condiţii decente. Într-o postare pe Facebook, sirianul îi răspunde, din penitenciar, consilierului prezidenţial Leonard Orban, care spunea că, în total, în România vor ajunge puţin peste 1.700 de refugiaţi, însă ei vor sosi treptat în cele şase centre de primire disponibile şi vor fi verificaţi. Hayssam susţine că lucrurile sunt mult mai grave şi că România se va confrunta cu un "val de refugiaţi". "Lucrurile sunt mult mai serioase, problemele mult mai grave şi sarcina rezolvării lor mult mai delicată decât apare în percepţia şi mesajul unor înalţi demnitari din patria noastră. Considerând fluxul de migranţi din ţări precum Serbia şi Ungaria, în opinia mea, România se va confrunta cu un val de refugiaţi de peste 3.000 de persoane pe zi, în următoarele şase luni. Europa Occidentală se va preocupa de administrarea crizei refugiaţilor în parametri existenţi şi va soma ţări de graniţă ale Uniunii, ca România, să-şi asume excedentul de migranţi pe speze proprii", afirmă el.

Refugiaţii ar putea rezolva deficitul forţei de muncă

Teroristul mai spune că România are un deficit de populaţie şi unul de forţă de muncă, iar, pe termen mediu, o parte din masa de imigranţi ar putea fi asimilată, însă nu ştie dacă statul român va primi fonduri suficiente de la partenerii europeni şi de la Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi pentru a asigura subzistenţa populaţiei excedentare.
Primii imigranţi pe care România s-a angajat să-i primească la cererea Uniunii Europene vor sosi în ţară în luna noiembrie, a declarat, marţi, Leonard Orban, consilierul pe politici europene al preşedintelui Klaus Iohannis.
Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că România ar trebui să refuze să primească refugiaţi, precizând că "nu este problema noastră" şi că ştie "ce frumos este să mintă UE" atunci când spune că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani şi adăugând că Europa primeşte acum "lecţia propriei nesăbuinţe".

Romanii nu se tem de o invazie a imigranţilor

Peste 50% dintre români consideră mic sau foarte mic riscul ca România să fie expusă unei invazii a imigranţilor din Orientul Mijlociu şi Africa, potrivit unui sondaj IRES. Principalele motive care au generat exodul imigranţilor din ţările de origine sunt, în opinia respondenţilor, războiul — 51% şi sărăcia — 41%, în timp ce principali responsabili pentru criza existentă au fost indicate guvernele din ţările de origine — 67%, gruparea teroristă  Statul Islamic (ISIS) — 54%, dar şi SUA — 36%, Uniunea Europeană — 29%, Rusia — 28% sau Israel — 24%.
Potrivit datelor, mai mult de jumătate dintre români — 57% — apreciază drept mic şi foarte mic riscul că România să fie expusă unei invazii a imigranţilor din Orientul Mijlociu şi Africa, în timp ce 41% consideră că acest risc este unul mare şi foarte mare. Din datele cercetării, mai mult de jumătate dintre români — 58% — cred că refugiaţii ar trebui să aibă dreptul să aleagă ţara unde vor să îşi clădească noua viaţă.
Românii sunt indecişi când trebuie să îşi exprime opinia legată de primirea refugiaţilor în România. Astfel, 65% dintre respondenţi au fost de acord total sau parţial ca România să primească un anumit număr de imigranţi în calitate de membru UE. Întrebaţi de posibilitatea ca refugiaţii să se mute chiar în localitatea lor, procentul celor care sunt de acord cu acest lucru scade la 46%.
Studiul referitor la percepţia românilor la criza imigraţiei a fost realizat în perioada 28 — 31 august, la comanda postului de televiziune Digi 24.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.