Național

Femeia ce avea legături cu ISIS era în atenţia SRI din 2014

Ziarul de Vrancea
20 aug 2015 671 vizualizări

 Serviciul Roman de Informaţii o avea pe romanca expulzată din Italia în atenţie încă din 2014, pentru activităţi de propagandă islamistă şi legături cu gruparea ISIS, a declarat, purtătorul de cuvant al SRI, Sorin Sava. "Romanca a fost expulzată din Italia pentru legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste Daesh (ISIS - n.r.). Aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă cu conţinut extremist derulate în mediul virtual. Noi am adoptat la acea vreme măsuri corespunzătoare de monitorizare", a declarat purtătorul de cuvant al SRI. Potrivit acestuia, tot în 2014, SRI a cooperat cu autorităţile din Italia în acest caz, ancheta ducand la expulzarea romancei. Revenită în ţară, Sorin Sava a precizat că împotriva femeii vor fi dispuse "măsuri specifice pentru asemenea situaţii, de către autorităţile competente". O romancă suspectată de legături cu medii islamiste a fost extrădată de autorităţile italiene, după ce a fost arestată preventiv în oraşul italian Genova, la revenirea din Tunisia.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.