Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Cardul naţional de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie

Ziarul de Vrancea
12 aug 2015 647 vizualizări
Serviciile medicale în sistemul public de sănătate vor fi acordate asiguraţilor cu vârsta de peste 18 ani în baza cardului naţional de sănătate începând cu 1 septembrie, a anunţat CNAS.

Reacţia vine după ce, în cursul zilei de marţi, prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a solicitat Executivului să implementeze cardul naţional de sănătate, subliniind că nu există niciun motiv pentru o nouă amânare şi că, în caz contrar, va fi un nou motiv pentru a cere demisia Guvernului.
CNAS informează că serviciile medicale în sistemul public de sănătate vor fi acordate asiguraţilor în baza cardului naţional de sănătate începând cu 1 septembrie excepţie făcând asiguraţii pentru care cardul de sănătate nu a fost încă tipărit. Aceştia vor primi în continuare servicii medicale conform vechiului sistem de validare şi decontare, până când cardul lor va fi tipărit şi transmis prin poştă. Asiguraţii pe numele cărora a fost tipărit cardul, dar din diverse motive nu au intrat încă în posesia lui, trebuie să se adreseze casei de asigurări în evidenţa căreia se află pentru a solicita eliberarea cardului de sănătate, precizează CNAS. În prezent, conform sursei citate, la casele de asigurări de sănătate se află peste 300 de mii de carduri care aşteaptă să fie ridicate, în timp ce aproape 15 milioane de carduri au ajuns deja la asiguraţi. De asemenea, potrivit CNAS, casele de asigurări de sănătate vor elibera adeverinţe de înlocuire a cardului pentru persoanele care solicită card duplicat şi pentru asiguraţii care din motive personale sau religioase refuză utilizarea cardului de sănătate.

Familia pilotului planorului dispărut a creat o pagină de Facebook

Familia pilotului planorului dispărut de aproape o săptămână a creat pagina de Facebook "Să-l găsim pe Mircea Crăciun", unde colegii acestuia să poată posta opinii referitoare la traseele pe care ar putea fi căutat, arătând că "omul pasăre trebuie să se întoarce la familia şi prietenii lui". "Am scotocit pădurile împreună cu personalul ISU, salvamont, pădurari şi voluntari. Am văzut o bună organizare şi am simţit că toţi oamenii implicaţi au înţeles tensiunea prin care trecem. Altruismul tuturor ne-a copleşit. Le mulţumim din suflet pentru tot efortul. Mulţumim, de asemenea, Aeroclubului României, personalului MAI şi MApN şi voluntarilor care s-au implicat cu propriile aeronave, parapante sau alte mijloace tehnice. Chiar dacă timpul este cumva împotriva noastră, noi vom continua căutările cu orice mijloace şi oricâte sacrificii. Tatăl nostru a iubit enorm munţii peste care a zburat şi care l-au ajutat să-şi ţină aripile sus. Pe aceiaşi munţi trebuie să-i convingem acum să ni-l dea înapoi. Mircea Crăciun, omul pasăre, trebuie să se întoarcă la familia şi prietenii lui. Natura ne-a arătat încă o dată că este mai puternică decât oricine. Însă, tot ea ne va arăta drumul către tatăl nostru. Oricine doreşte să participe la căutări este binevenit", se arată într-o scrisoare semnată de unul dintre fiii pilotului, Mircea Crăciun. El a anunţat că a deschis o pagină pe Facebook în care vor fi postate opiniile familiei şi ale colegilor de zbor apropiaţi lui Mircea Crăciun cu privire la itinerarele unde ar putea fi căutat.
Pilotul Mircea Crăciun este căutat de şase zile, ieri fiind peste 1.000 de pompieri, jandarmi, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenţie, pe trasee din judeţele Prahova, Argeş, Braşov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna şi Harghita. Echipele de căutare de la sol au la dispoziţie un elicopter al MAI, pentru intervenţii în caz de nevoie sau pentru verificarea unor informaţii.

PNL: CSM să verifice decizia procurorilor favorabilă premierului

Deputatul PNL Radu Zlati a sesizat CSM cu privire la scoaterea de sub urmărirea penală a lui Victor Ponta de către Parchetul General, în contextul în care trei instanţe judecătoreşti au stabilit că premierul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia CJ Cluj. "Solicit CSM să verifice cum este posibil ca, deşi trei instanţe judecătoreşti au stabilit că Guvernul se face vinovat de încălcarea legii, doi procurori (procurorul de caz şi procurorul şef de secţie de la Parchetul General) să dea şi apoi să confirme o scoatere de sub urmărirea penală a şefului Guvernului, primul vinovat de încălcarea fragrantă a legii", a declarat deputatul PNL Radu Zlati. El a mai afirmat că decizia Parchetului ICCJ de neîncepere a urmăririi penale a premierului Victor Ponta "poate acţiona ca un factor de presiune asupra judecătorilor".
Radu Zlati a precizat că susţine solicitarea copreşedintelui executiv PNL Cluj, Mihai Seplecan, şi îi cere procurorului general Tiberiu Niţu "să îşi prezinte demisia în urma actelor subordonaţilor săi". "Fără prea multă speranţă, de altfel; căci domnul procuror, preaplecat slujbaş, în ultimă instanţă, a prea-plecatului VV Ponta, se pare că nu cunoaşte termenul demisie de onoare. Dacă mă înşel, să o dovedească!", mai susţine liberalul.
Deputatul Zlati a mai subliniat că relaţia între premierul Victor Viorel Ponta şi procurorul general Tiberiu Niţu este cunoscută opiniei publice, afirmând că Tiberiu Niţu a fost "impus la conducerea unei instituţii esenţiale pentru administrarea actului de justiţie, printr-o înţelegere dubioasă cu fostul preşedinte Băsescu".
PNL Cluj a cerut marţi, prin vocea copreşedintelui executiv Mihai Seplecan, demisia lui Tiberiu Niţu, după ce Parchetul ICCJ a decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Ponta, deşi judecătorii au stabilit anterior că Guvernul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.