Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Fost ministru de Interne: Stau într-o cameră cu oameni acuzaţi de tentativă de omor

Ziarul de Vrancea
6 aug 2015 594 vizualizări
Fostul ministru de Interne Gabriel Berca le-a cerut ieri magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să fie eliberat din arest, susţinând că nu îi este ruşine de ce a făcut în cariera lui, însă acum stă într-o cameră cu oameni care sunt acuzaţi de tentativă de omor.

"Am fost ministru de Interne şi acum stau într-o cameră cu oameni acuzaţi de tentativă de omor. Solicit să fiu cercetat într-o formă în care să mă pot apăra cu argumente", le-a spus Berca judecătorilor. El a respins acuzaţiile procurorilor că ar fi primit bani pentru PDL de la un om de afaceri, arătând că toate sumele din campania electorală erau plătite prin bancă şi erau uşor de urmărit.
Potrivit DNA, în perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul fostului deputat Mihai Banu, a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru formaţiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator şi preşedinte al PDL Bacău să îşi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza judeţului Bacău. "Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri la o şcoală din localitatea Ardeoani.

Oprea invită partidele la consultări pe tema noului Cod fiscal

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat, ieri, că va trimite o scrisoare tuturor partidelor politice, pentru a le chema la consultări pe tema noului Cod fiscal, înainte de sesiunea extraordinară a Parlamentului pe această temă, programată pentru sfârşitul lunii august. ”Vom aduce la aceeaşi masă toate punctele de vedere şi vom încerca împreună să obţinem cel mai bun rezultat”, a declarat Gabriel Oprea.
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris, ulterior, pe Facebook că invitaţia la dialog lansată de Oprea este "un semnal foarte bun" şi o premisă pentru proiecte de lungă durată, apreciind "raţiunea şi prudenţa" UNPR pe acest subiect. "Am văzut astăzi încă o poziţie favorabilă dialogului între partidele politice, venită din partea UNPR, partid din coaliţia de guvernare. Deschiderea la dialog este un semnal foarte bun, o premisă pentru proiecte care vor avea o viaţă mai lungă decât mandatul unei guvernări. Mă bucur să văd că sunt şi alte partide care pun raţiunea şi prudenţa înaintea entuziasmului, când este vorba despre proiecte majore pentru ţară", a scrie, pe pagina personală de Facebook, Alina Gorghiu.
Săptămâna trecută, liberalii au propus partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum macrostabilitatea economică, în special Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019.

Românii din diaspora se pot înscrie în Registrul Electoral de la 1 aprilie 2016

Preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, a anunţat că românii din diaspora vor avea la dispoziţie aproximativ cinci luni, începând de la 1 aprilie, pentru a se înscrie în Registrul Electoral, afirmând că perioada electorală pentru alegerile parlamentare ar putea începe în septembrie 2016. "Pentru alegerile parlamentare de anul viitor, solicitările cetăţenilor români cu domiciliul în ţară şi reşedinţa în străinătate sau cu domiciliul în străinătate vor trebui depuse începând cu 1 aprilie şi până la expirarea a 48 de ore de la data începerii perioadei electorale. Astfel, alegătorii români din străinătate vor avea la dispoziţie aproximativ cinci luni pentru depunerea cererilor, în condiţiile în care perioada electorală va începe, cel mai probabil, în septembrie", a precizat Ana Maria Pătru.
Actualizarea Registrului Electoral cu datele alegătorilor români din diaspora care fac cereri pentru a fi înscrişi în această bază de date se va face în cel mult 10 zile lucrătoare de la data înregistrării solicitării. Ana Maria Pătru a mai spus că pentru buna desfăşurare a votului în străinătate sunt necesare implicarea activă şi sprijinul alegătorilor din afara ţării, afirmând că, doar astfel, vor putea fi înfiinţate suficiente secţii de votare în diaspora, care să le permită să voteze la scrutinul din 2016 pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor. "Astfel, vor putea fi înfiinţate suficiente secţii de votare în diaspora, inclusiv în localităţile din străinătate unde sunt cel puţin 100 de alegători", a mai afirmat Ana Maria Pătru.

Bucureştean reţinut, după ce a violat o maseuză

Un bărbat de 32 de ani a fost reţinut după ce a violat şi tâlhărit o maseuză, ale cărei servicii le-a solicitat la domiciliul său din sectorul 1 al Capitalei.
Poliţia Capitalei a fost sesizată, miercuri noapte, în jurul orei 23.50, de o femeie, în vârstă de 36 de ani, cu privire la faptul că a fost victima unor infracţiuni de tâlhărie şi viol. Din primele verificări, a reieşit faptul că, în jurul orei 19.00, persoana vătămată, în calitate de maseuză, a fost sunată de un client necunoscut, solicitându-i servicii de masaj prin prisma anunţului postat de aceasta pe internet. Ajunsă la adresa indicată, bărbatul i-a cerut să se dezbrace pentru a întreţine relaţii sexuale, ameninţând-o şi folosind violenţa, apoi i-a luat bijuteriile şi bunurile de valoare ce le avea asupra sa.
Ulterior, el i-a cerut victimei să-l însoţească în afara locuinţei, iar femeia, profitând la un moment dat de o împrejurare ce i-a fost favorabilă, a fugit şi a sunat la 112. La scurt timp de la sesizare, s-a reuşit identificarea şi prinderea celui în cauză, cunoscut cu antecedente penale, acesta fiind condus la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru cercetări. Totodată, prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei în drept.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.