Național

Ce gusturi şi obiceiuri au hoţii de biciclete

Ziarul de Vrancea
20 iul 2015 890 vizualizări
Hoţii preferă modele de culoare neagră şi albastră şi acţionează, preponderent, în timpul zilei, primăvara şi vara, în scările de bloc

Aproximativ 92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată, deşi majoritatea păgubiţilor au raportat furtul la Poliţie, pe Facebook şi pe forumuri specializate.
Potrivit "Marelui studiu al bicicletelor furate", mai mult de jumătate (50,4%) dintre cei aproape 1.000 de respondenţi au rămas fără bicicletă cel puţin o dată. "Deşi marea majoritate a păgubiţilor a raportat furtul bicicletei la Poliţie, pe Facebook şi pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat să nu facă nimic. Asta, în condiţiile în care aproape jumătate dintre bicicletele furate aveau o valoare cuprinsă între 500 şi 2.000 de lei", reiese din studiu.
Opţiunile pentru protejarea bicicletei rămân împărţite în continuare între antifurt (54,3%) şi asigurare (37%), în timp ce marea majoritate a bicicliştilor participanţi la studiu (72,9%) sunt de acord că, în România, nu se adoptă toate măsurile necesare pentru a combate furturile de biciclete. "Şansa de a rămâne fără bicicletă creşte dacă aceasta are culoarea neagră sau albastră şi dacă bicicleta este utilizată frecvent sau zilnic, iar Bucureştiul rămâne în topul preferinţelor pentru hoţii de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piaţa Romană, Universitate, Militari şi Pantelimon", conform cercetării.
Un aspect relevat de studiu a fost şi acela că cele mai multe biciclete sunt furate din scările de bloc (39,5%), spaţiul public (26,7%), din curţi (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primăvara (31,7%) şi vara (47,9 %). "Chiar dacă este zi sau bicicleta prezintă un sistem antifurt, acest aspect nu i-a împiedicat pe hoţi să fure: peste 57% dintre furturi au loc în timpul zilei, iar în 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt", mai arată datele studiului.
Studiul "Marele studiu al bicicletelor furate" a fost realizat de compania de brokeraj de asigurări Otto Broker, cu sprijinul agenţiei Promocrat şi al bloggerilor specializaţi în ciclism, în perioada 6-20 mai.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.